Zavrieť

Porady

kremeš

Prosím Vás pozná niekto z Vás recept na dobrý kremeš z lístkového cesta ?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    ilona je offline (nepripojený) ilona

    ilona
    Ja robím kremeš,dá sa povedať od oka,ale je určite fajný a rýchly.Skúsim to nejako dať do dkg. Takže 1 ks lístkového cesta rozdelím na dve časti a upečiem.Jedenkus po upečení pokrájam na štvorčeky podľa toho aké veľké kremeše chcem. Z 8 bielkov urobím sneh,do ktorého prišľahám asi tak 10 dkg cukru práškového-vznikne tuhý sneh. V kastrole uvarím 0,8 l vody,asi tak 15dkg kryštálového cukru,1-2 vanilkové cukre a keď to vrie,vylejem do toho rozmiešané 3 zlaté klasy vo 2 dcl vody,uvarím hustú kašu,odstavím zo sporáka a do takého vrelého zamiešam sneh s bielkov a cukru.Vylejem na nepokrájaný plát upečeného lístkového cesta a na plnku poukladám pokrájané lístkové cesto,nechám stuhnúť a krájam.Dobrú chuť.

    Tatiana je offline (nepripojený) Tatiana

    normálka Tatiana
    chod na stránku http://www.dobre-jedlo.sk/ a klikni na ohurujúci kremeš.
    Robievam to skoro každý druhý mesiac. Je fakt perfektný a máš tam rozpísaný úžasný popis aj s fotografiami a taktiež aj veselo sa to číta a ešte lepšie sa pečie. Vlastne on sa nepečie - ale je fakt na jedničku.

    marči je offline (nepripojený) marči

    marči
    Tatiana
    chod na stránku http://www.dobre-jedlo.sk/ a klikni na ohurujúci kremeš.
    Robievam to skoro každý druhý mesiac. Je fakt perfektný a máš tam rozpísaný úžasný popis aj s fotografiami a taktiež aj veselo sa to číta a ešte lepšie sa pečie. Vlastne on sa nepečie - ale je fakt na jedničku.
    Ja robievam tento, je veľmi podobný:

    MEDOVÝ KRÉMEŠ


    37,5 dg hladkej múky
    15 dg práškového cukru
    1,5 PL rumu
    2 vajcia
    1 žĺtok
    1,5 lyžičky sódy
    75 g Palmarínu
    1,5 PL medu

    Prísady do cesta spolu zamiešame, rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Dáme piecť na opačnú stranu plechu a popicháme vidličkou. Pečieme na najslabšom stupni do zlatista. Plech je potrebné slabo vymastiť a posypať múkou. Jeden upečený plát sa nechá v kuse, druhý sa pokrája na štvorce.

    Plnka:
    1 l mlieka
    3 Zlaté klasy
    2 PL hladkej múky
    3 žĺtka
    uvaríme na hustú kašu a po vychladnutí pridáme
    200 g Palmarínu
    150 g práškového cukru
    nakoniec pridáme 1 PL rumu

    Šľahačka:
    2 sladké smotany (2x200 ml)
    2 vanilkové cukry

    Celý upečený plát natrieme plnkou, navrstvíme šľahačku a prikryjeme štvorčekmi druhého plátu. Necháme stáť cca 12 hodín na chladnom mieste. Posypeme práškovým cukrom.

    Melnick je offline (nepripojený) Melnick

    človek čo opustil Poradu. Melnick
    evika
    Prosím Vás pozná niekto z Vás recept na dobrý kremeš z lístkového cesta ?
    Keďže v obchodoch nám dnes ponúkajú lístkové cestá od rôznych výrobcov ponúkam Ti len recept na plnku.
    1l mlieka
    20Dg cukru
    1 zlatý klas
    4lyžice hrubej múky
    1 vanilínový cukor
    3 žĺtka
    Všetko spolu dobre premiešame a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.Do horúceho zľahka vmiešame sneh z troch vajec . Je dobrý bez šlahačky aj so šľahačkou.

    Robím aj medový krémeš ,presne tak ako v predchádzajúcom príspevku - nemá chybu.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.