Zavrieť

Porady

pomoc s Barom

Dobrý deň, s kamarátom sme sa rozhodli otvoriť si Bar, ale keďže v tejto oblasti niesme vôbec zbehli, nemáme s podnikaním žiadne skúsenosti ocenili by sme rady skúsenejších.

My mame len matnú predstavu o tom ako by to malo vyzerať a možno základne informácie o tom čo budeme potrebovať. Vedel by mi niekto poradiť?

Za rady vopred dakujem.....
Naposledy upravil mato1219 : 16.11.07 at 20:14
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    willma je offline (nepripojený) willma

    willma
    a ja len praktické rady, nechcieť zbohatnúť hneď prípadne do týždňa, pozorne vybrať personál a venovať sa prevádzke.

    danushka je offline (nepripojený) danushka

    danushka
    willma Pozri príspevok
    a ja len praktické rady, nechcieť zbohatnúť hneď prípadne do týždňa, pozorne vybrať personál a venovať sa prevádzke.
    S tým personálom úplne súhlasím, totiž z dnešných reštauračných zariadení sa vytrácajú profesionáli! Naozaj treba ponúknuť prácu profesionálovi, ktorý má základy obsluhy v malíčku a vie ako treba obslúžiť zákazníka, z ktorej strany mu podať tovar, koho najskôr obslúžiť, atď. Dobrá a kvalifikovaná obsluha je základ. Určite je dobré veľa si preštudovať o problematike stolovania ak potencionálny budúci majiteľ baru nie je z fachu. Vedieť, ktoré nápoje sa podávajú v akej správnej teplote a ktorý nápoj sa podáva v akom pohári atď. Ani jedlo na tanieri nemá byť len tak capnuté, správny hoteliér vie, že na tanieri je príloha zľava, mäsko zprava a obloha hore...Ale to by tu trebalo založiť tému ,,minimum obsluhy a stolovania" a určite by sme poradili . Tak Vám držíme chlapci palčeky a prajeme vysokú profesionalitu

    mato1219 je offline (nepripojený) mato1219

    mato1219
    A je tu niekto kto ma skúsenosti s barom a vedel by nám poradiť hladom prevádzky a podobne?
    Naposledy upravil mato1219 : 18.11.07 at 18:22

    danushka je offline (nepripojený) danushka

    danushka
    mato1219 Pozri príspevok
    A je tu niekto kto ma skúsenosti s barom a vedel by nám poradiť hladom prevádzky a podobne?
    Maťo, na porade je množstvo ľudí s rôznymi skúsenosťami. Ak zadáš konkrétnu otázku, dostaneš konkrétnu odpoveď. Kľudne sa pýtaj, ochotne poradíme.

    mato1219 je offline (nepripojený) mato1219

    mato1219
    Myslel som napr. aké zariadenie je potrebne na začiatok aby sme si vedeli spraviť rozpočet, pripadne ak by niekto vedel približne ceny...

    willma je offline (nepripojený) willma

    willma
    klasika: stoly, stoličky, kávovar, výčapné zariadenie, poháre, dobrého barmana a ten ti vlastne povie čo a ako

    danushka je offline (nepripojený) danushka

    danushka
    Musíš vychádzať z toho o aký bar sa jedná..., či budeš predávať čapované pivo, alebo len fľaškové...predajcovia piva dávajú aj do prenájmu výčapné zariadenie. Ďaľšia vec je pojem ,,dobrá káva". Na dobrú preso kávu potrebuješ dobrý preso kávovar, aj ten sa dá prenajať od dodávateľa kávy. Celé zariadenie prevádzky - čo a koľko, to je dodsť konkrétna otázka, ťažko povedať /ide o kapacitu miest na sedenie/, ale zväčša sa dá veľa inventáru dostať od obchodníkov, ktorí Ti budú pravidelne dodávať tovar. Aspoň ja mám také skúsenosti z minulosti. So spoločníkom by ste mali asi spolupracovať v počiatkoch s človekom, ktorý už má skúsenosti s prevádzkovaním podobného zariadenia. A určite nezabudni hneď spolupracovať s človekom, ktorý Ti bude viesť účtovníctvo - ten Ťa nasmeruje na všetky inštitúcie, ktoré s výkonom tejto činnosti súvisia (napr. hygiena, SP a ZP v prípade zamestnancov, colnica - ktorej sa nevyhneš, treba tam výkazy atď.)
    A naozaj, ak budeš pozorne čítať predchádzajúce príspevky na porade, veľa sa dozvieš problematiky, ktorá Ťa zaujíma...bolo tu už hodne o tom popísané, len treba linkovať

    yarmilka je offline (nepripojený) yarmilka

    yarmilka
    ahojte,
    som architektka a pomahala som uz ludom s restauraciou alebo barom, mam kontakty,viem poradit . Ak je to este aktualne ozvi sa .

    jarmilka

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.