Musíš vychádzať z toho o aký bar sa jedná..., či budeš predávať čapované pivo, alebo len fľaškové...predajcovia piva dávajú aj do prenájmu výčapné zariadenie. Ďaľšia vec je pojem ,,dobrá káva". Na dobrú preso kávu potrebuješ dobrý preso kávovar, aj ten sa dá prenajať od dodávateľa kávy. Celé zariadenie prevádzky - čo a koľko, to je dodsť konkrétna otázka, ťažko povedať /ide o kapacitu miest na sedenie/, ale zväčša sa dá veľa inventáru dostať od obchodníkov, ktorí Ti budú pravidelne dodávať tovar. Aspoň ja mám také skúsenosti z minulosti. So spoločníkom by ste mali asi spolupracovať v počiatkoch s človekom, ktorý už má skúsenosti s prevádzkovaním podobného zariadenia. A určite nezabudni hneď spolupracovať s človekom, ktorý Ti bude viesť účtovníctvo - ten Ťa nasmeruje na všetky inštitúcie, ktoré s výkonom tejto činnosti súvisia (napr. hygiena, SP a ZP v prípade zamestnancov, colnica - ktorej sa nevyhneš, treba tam výkazy atď.)
A naozaj, ak budeš pozorne čítať predchádzajúce príspevky na porade, veľa sa dozvieš problematiky, ktorá Ťa zaujíma...bolo tu už hodne o tom popísané, len treba linkovať