Zavrieť

Porady

Reštaurácia

Vážení a skúsenejší používatelia porady.sk, chceme otvoriť reštauráciu a bol by som každému veľmi vďačný za každú radu. Vôbec neviem, aké sú potrebné povolenia na jej prevádzku a na aké účtovníctvo sa treba pripraviť? Poraďte, prosím.
Naposledy upravil A&D : 25.01.08 at 15:17
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

    človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac Zoltán Kovács
    A&D Pozri príspevok
    Vážení a skúsenejší používatelia porady.sk, chceme otvoriť reštauráciu a bol by som každému veľmi vďačný za každú radu. Vôbec neviem, aké sú potrebné povolenia na jej prevádzku a na aké účtovníctvo sa treba pripraviť? Poraďte, prosím.
    Ak si živnostník (szčo) tak postačuje jednoduché účtovníctvo, ak s.r.o. tak podvojné.

    Pripnem linky na čítanie:

    http://www.porada.sk/t7104-obchod-s-...i-a-haccp.html
    http://www.porada.sk/t7104-obchod-s-...i-a-haccp.html


    A skús ešte nasledovné [SEARCH]HACCP[/SEARCH]

    Držím palce.

    A&D je offline (nepripojený) A&D

    A&D
    Milá Lenka, pekne Ti ďakujem, že si ochotná poradiť aj mne. Pracoval som vo viacerých gastronomických podnikoch, ale teraz chcem začať s niečim svojim. Chcem Ťa poprosiť, či by si mi nenapísala ako mám od začiatku postupovať. Nejaký zhruba plán. Ako som pochopil z Tvojich príspevkov:
    1. Reštaurácia musí mať 3 miestnosti: pre hostí, kuchyňa a sklad.
    2. Na hygienu mám odovzdať postupy úpravy potravín, čistenia náradia a kuchyne + plán miestnosti (kde sa čo bude robiť).
    3. Chladničky musia mať teplomery
    Chcem sa opýtať na WC a na umývačku riadu. Nemáš ohľadom toho nejaké informácie?

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    1, 2, 3 (vitríny, chlad. boxy) všetko OK.

    ak budeš podávať teplé jedlá, teda budeš mať aj stoly so stoličkami pre zákazníkov, vtedy musíš mať aj pre zákazníkov prístup na WC. Zvlášť mužské, zvlášť ženské, v oboch sa musí byť prívod teplej vody, dá sa to riešiť prietokovým ohrievačom. Takisto hyg. potreby.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.