Sledovať
elektricka pripojka
dufam, ze sa niekto najde ....
chcem kupit pozemok, na kt. nie je elektricka pripojka. potrebujem zistit, co stoji meter /vykop, kabel, zasyp .../ pripojky. ake povolenia potrebujem na prekop cesty, od Elektrarni, vlastnikov pozemkov cez kt. to pojde. Aj ked predpokladam, ze pripojka pojde pozdlz hlavnej cesty. A co vsetko ma caka a neminie .... dufam, ze to nie je komplikovana vec na vybavovanie a realizaciu.
dakujem za kazdu radu.
chcem kupit pozemok, na kt. nie je elektricka pripojka. potrebujem zistit, co stoji meter /vykop, kabel, zasyp .../ pripojky. ake povolenia potrebujem na prekop cesty, od Elektrarni, vlastnikov pozemkov cez kt. to pojde. Aj ked predpokladam, ze pripojka pojde pozdlz hlavnej cesty. A co vsetko ma caka a neminie .... dufam, ze to nie je komplikovana vec na vybavovanie a realizaciu.
dakujem za kazdu radu.
treba najprv zajst na elektrarne ku ktorym patri ta obec, dat ziadost na zriadenie pripojky a ked sa k tomu vyjadria, tak zaplatit poplatok a podpisat s nimi zmluvu o pripojeni.
Potom si najst elektrikara, ktory urobi aj reviznu spravu a dohodnut sa s nim, na dalsom postupe.
Ja som podkopaval cestu (pretlak) od stlpa k pozemku na vzdialenost 8 metrov. Dodavka "na kluc" kabel, rozvodna skrina, praca, revizna sprava ma vysli na 15 tis. Mozno trosku vela, ale zase na druhej strane som mal fakt s tym pokoj a nahanal elektrikar mna, kedy mi to moze prist vsetko poriesit.
Potom si najst elektrikara, ktory urobi aj reviznu spravu a dohodnut sa s nim, na dalsom postupe.
Ja som podkopaval cestu (pretlak) od stlpa k pozemku na vzdialenost 8 metrov. Dodavka "na kluc" kabel, rozvodna skrina, praca, revizna sprava ma vysli na 15 tis. Mozno trosku vela, ale zase na druhej strane som mal fakt s tym pokoj a nahanal elektrikar mna, kedy mi to moze prist vsetko poriesit.
človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť
K žiadosti o prípojke potrebuješ najprv projekt prípojky. Zmluvu s tebou podpíšu až keď máš prípojku realizovanú a aj revíznu správu.
hm to fakt netuším, lebo zmluvu o pripojeni som videl skor ako sa dala pripojka urobiť...priznam sa, pozemok som kupil už s podpisanou zmluvou a vo vlastnej režii som dal pripojku robiť. Na elektrarňach si ovšem už pytali čislo zmluvy ked tam šla revizna sprava. Asi to bude potom tak, že koľko ľudí, toľko postupov.
človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť
U mňa bol postup ako som popísal.
v prvom rade si zistite ci sa vobec napojit da.
castokrat sa stane ze uz nie je kapacita na pripojenie v danej oblasti
potom cim je dalej posledny stlp tym je to drahsie
ako spominal kolega o prispevok vyssie len skrz cestu je to 15 tisic, co podla mna nieje vobec vela.
osobne by som pozemok so sietami vo velkej vzdialenosti nekupoval.
castokrat sa stane ze uz nie je kapacita na pripojenie v danej oblasti
potom cim je dalej posledny stlp tym je to drahsie
ako spominal kolega o prispevok vyssie len skrz cestu je to 15 tisic, co podla mna nieje vobec vela.
osobne by som pozemok so sietami vo velkej vzdialenosti nekupoval.
Ja to momentalne riesim tak: dal som si ziadost na elektrarne, odpoved mi daju 10-30 dni uistili ma ze problem zo suhlasom z ich strany nebude.
Co sa tyka vykopu rozhodol so sa ist vzduchom. Firma elektro mi zabezpeci od revizie projektu, dodavky, prace a material do 15 18tisic s tym aby som si na svojom pozemku postavil dreveny stlp na beton petke co ma stalo cca 2 000,- Beton Stlp z ktoreho budem tahat kabel je vzdialený cca 15m od mojho rozvadzac s elektromerov v plote.
Co sa tyka vykopu rozhodol so sa ist vzduchom. Firma elektro mi zabezpeci od revizie projektu, dodavky, prace a material do 15 18tisic s tym aby som si na svojom pozemku postavil dreveny stlp na beton petke co ma stalo cca 2 000,- Beton Stlp z ktoreho budem tahat kabel je vzdialený cca 15m od mojho rozvadzac s elektromerov v plote.
audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
Pochváliť a ty riešiš takéto veci bez stavebného povolenia?