Rad by som prispel do Vasej temy preco ano a preco nie indukcnu dosku a aku vybrat.
Trocha fyziky: Indukcne zohrevanie je vlastne jeden veliky elektromagnet, ktory prepina polaritu a tak v hrnci rozkmitava jadra zeleza cim sposobuje ich trenie a tim nasledne teplo hrnca, cize zohrieva hrnec a nie ohen alebo ine teplo.
Doska bude sekundarne, alebo nasledne, tepla od hrnca. Tamje ta uspora ze hrnec nieje zohrievany iba zo spodo ale ohrieva cely, ak je kovovy, napr. smaltovy.
V riadoch zepter(ci ako sa to pise) je len jedna mikronova doska v dne inak je hrnec nemagneticky cize antikorovy...ale ma niekolko sendvocove dno... to nas skutocne nezaujima lebo timito riadmi neusetrite na napane indukcie. Minete viacej el. energie na zohriatie obsahu, nez ked Vam zohrieva skutocne cely hrnec.
Tolko k principu.
Najdolezitejsi udaj pri kupe indukcneho varica nie je jeho prikon, ale pocet zavitov na cievke elektromagnetu a ich hustote. Zatial som sa to nedocital na ziadnom vyrobku, iba pri kutocne profesionalnich platnach patiracich do zostav profi kuchyn.