nazvala som to
CO DUM DAL:
od soboty sme mali v chladnicke nedojedene hubove rizoto.
kedze moj muz vcera uz nechcel bezmäsity pokrm,skombinovala som to s jednoducho pripravenym mäsom:
Kusok slaninky nakrajat na male kococky a jemne zohriat.
ked uz zacina byt dno panvice mastne,pridame mäso nakrajane na drobne kocky/-ja som mala bravcove ale moze byt i hydina/ a spolu opekame,kym je slaninka chrumkava.
potom osolime,okorenime,podlejeme vinom/ake mate,moze byt aj pivo...
/
pridat trosku sojovej omacky a dusit na prudkom ohni,odokryte.mozeme podlievat vodou alebo vinom ci pivom,kym je mäso mäkke.
potom nechame uz len vsetku tekutinu vstrebat a hotove mäsko poriadne poopekame do chrumkava.
rizoto som zohriala na tanieri v mikrovlnke,do stredu som lyzicou urobila jamku a do nej som naservirovala pripravene mäso.
na zaver som to este posypala struhanym syrom a jedli sme to s hlavkovym salatom.mnam.
obmena
ked nemate hubove rizoto,moze byt aj samotna ryza alebo zmiesana so zeleninou.
a huby mozete pridat k mäsu ked sa dusi.tym nic nepokazite.
jednoducho,ked niekedy nemam cas premyslat alebo nachystat ,co konkretne idem varit,nazriem do chladnicky a kombinujem.
zatial sa este nikto nestazoval