Zavrieť

Porady

čalamáda z červenej kapusty

Kto má dobrý recept na čalamádu z červenej kapusty? Môže byť aj s cviklou, alebo bez nej. Alebo poraďte ako ju spracovať? Udusenú mám už zavarenú, takže iný spôsob.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    VERONIKA6 je offline (nepripojený) VERONIKA6

    VERONIKA6
    wagner Pozri príspevok
    Kto má dobrý recept na čalamádu z červenej kapusty? Môže byť aj s cviklou, alebo bez nej. Alebo poraďte ako ju spracovať? Udusenú mám už zavarenú, takže iný spôsob.
    A na tú udusenú môžeš poskytnúť recept?

    wagner je offline (nepripojený) wagner

    wagner
    Ja dusím aj bielu a aj červenú kapustu. Nakrájam, dám podusiť na olej, trochu soli, rasce, podliať vodou. Keď je tak viac ako na polovicu udusená, pridám trochu octu a odstavím. Dám do pohárov a sterilizujem 30 min na 100 stupňov. Vychladnutú uskladním. Keď idem robiť dusenú kapustu, tak si opražím iba cibuľku, keď chcem tak dám trochu múky - a dám do toho kapustu. Chvíľlu povarím a kapusta je hotová. Tak isto postupujem keď chcem robiť polievku. Dusená kapusta je hotový polotovar, za krátky čas máš hotové jedlo.

    ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

    Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac ondrejvla
    Pridám môj recept :
    Červenú kapustu cca 5 kg nakrájať na tenko, pridať 1 kg nakrájanej cibule, 15-20 dag strúhaného chrenu, 1 PL mletej rasce. Uvariť nálev : 4 dl octu, 15 dag cukru ( alebo 10 tabliet sladidla), 1 Deko, horúce ocediť na kapustu zmiešanú s cibuľou a chrenom, pridať 1,5 dl olivového oleja. Dobre premiešať, nechať stáť cca 3-4 hodiny, natlačiť do fliaš, zaliať nálevom, ktorý zostal v mise, zatvoriť a dať sterilizovať do bodu varu. Nechať vychladnúť v hrnci.
    Používam ako čalamádu, ale aj na šalát s majonézou a zemiakmi, len pridám šunku.

    branislavp je offline (nepripojený) branislavp

    branislavp
    wagner Pozri príspevok
    Ja dusím aj bielu a aj červenú kapustu. Nakrájam, dám podusiť na olej, trochu soli, rasce, podliať vodou. Keď je tak viac ako na polovicu udusená, pridám trochu octu a odstavím. Dám do pohárov a sterilizujem 30 min na 100 stupňov. Vychladnutú uskladním. Keď idem robiť dusenú kapustu, tak si opražím iba cibuľku, keď chcem tak dám trochu múky - a dám do toho kapustu. Chvíľlu povarím a kapusta je hotová. Tak isto postupujem keď chcem robiť polievku. Dusená kapusta je hotový polotovar, za krátky čas máš hotové jedlo.
    Aj ja si to vyskúšam do podoby polotovaru, je to dobrá rada. Ďakujem.

    čalamáda z červenej kapusty

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.