Mam pre Vas jednu specialitku na rychlu veceru:
Potrebujeme (pre 2 osoby):
-maly okruhly bochnik chleba
-teglik kyslej smotany
-3 bambina
-mala plechovka kukurice bonduelle(je najstavnatejsia)
-cervenu papriku s hrubou kozou
-vegeta, cervena mleta paprika sladka
Postup:
Z chlebika odrezeme vrsok, aby sme ziskali pokrievku na neho o priemere 10-20cm (zalezi od velkosti chlebika).
Vydlabeme z neho striedku a poukladame ju vedla chlebika na plech aby nam krasne schrumkavela.
Potom si v miske zamiesime tri bambina, asi pol teglika smotany, aby to bolo skor syrove ako smotanove, pridame taky pocet kukurice ktory nam vyhovuje, nakrajame nadrobunko papriku (pre farbu, ale aj pre chut) a dochutime stipkou vegetu a este mensou stipkou mletej papriky.
Tuto syrovu masu supneme do chlebika a prikryjeme a dame do truby kym nam korka chlebika neschrumkavie.Syrova masa ostane studena alebo maximalne bude vlazna (nikdy nebude tepla alebo horuca -keby sme chceli nieco take docielit, tak mame z chlebika uhlik)
..dobra alternativa je aj naliat tuto masu do dvoch zapekacich misiek (nakolko ide o porciu pre dve osoby, kazdy bude mat svoju syrovu misku), misky polozime na plech a vedla porozkladame kusky chlebika (stacia krajce vselijako potrhane) -je to jednoduchsie a rychlejsie a nemusite do seba tlacit cely chlebik
Mnam..zelam dobru chut