Zavrieť

Porady

Dodaci-zarucny list - Alfa

Ahojte.

Mozno je to banalna zalezitost, ale neviem si rady.
Potreboval by som zakaznikovi vystavit dodaci list a zarucny list. A tak aby tam boli aj seriove cisla.
Nepouzivam sklad.

Dik za kazdu pomoc....

Rado
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    slnko je offline (nepripojený) slnko

    slnko
    Ak máš urobenú faktúru, tak vedľa tlačidla "tlač faktúru" sa nachádza aj tlačidlo "tlač Dodací list". Takže automaticky máš aj dodací list. Inak sa dá urobiť aj ako kópia z faktúry alebo predfaktúry. Ak nemáš urobenú faktúru, dá sa urobiť iba dodací list pomocou Pridaj.
    Sériové čísla asi iba do textu položiek dopíšeš, keď nepoužívaš sklad.
    Záručný list v ponuke fakturácie nie je, ale dal by sa urobiť trebárs aj cez dodací list a potom dať vytlačiť do súboru, napr. do excelu a tam prepísať názov dodací list na záručný list.

    Beata je offline (nepripojený) Beata

    Beata
    Ja by som to riešila tak, že v dodacom liste, na karte "Záver" by som dopísala vetu: "Tento dodací list slúži aj ako záručný list". Čo sa týka tých sériových čísiel, napísala by som ich do položiek, tak ako píše slnko.

    radino je offline (nepripojený) radino

    radino
    Aha.

    No este to seriove cislo by som zvladol. Ale kde mam napisat zarucnu dobu. Hned za seriiovym cislom? Nieje to neprofesionalne? Nemal by tam byt stlpec "Zarucna doba"?

    A podla vas teda by som mal pouzivat sklad? Ja tovar nemam na sklade. Co kupim, tak to hned predam. Resp. kupujem len to, co hned predam. Tak si myslim, ze sklad pouzivat nemusim. Ale ked su tam tie seriove cisla a zarucne doby.... A ked nebudem pouzivat sklad, ako budem potom kontrolovat, ci ta dana reklamacia bola mnou predana. To budem musiet sa prehrabavat v papieroch, ci som to ja vobec predal... Alebo si zalozit nejaky EXCEL file... To sa mi zda komplikovane...
    No kamaratka ma vystrihala pred pouzivanim skladu...
    Tak neviem...

    Beata je offline (nepripojený) Beata

    Beata
    Ak hovoríme o sklade v účtovníctve, nemyslíme ním priamo sklad, v ktorom skladuješ svoje zásoby. Skladová evidencia Ti môže byť nápomocná aj z hľadiska vystavovania dodacích listov a faktúr. Taktiež pri inventarizácii, hoci hovoríš, že predáš tovar hneď ako nakúpiš a teda inventarizačný zostatok budeš mať nulu, ale nemusíš vyrábať nejaké excelovské tlačivá, jednoducho vytlačíš inventúru z Alfy a finito. Ďalšia výhoda skladovej ev. v Tvojom prípade je, že si jednotlivé tovarové položky môžeš evidovať podľa výrobných čísiel a pri prípadnej reklamácii, nemusíš vyhľadávať po faktúrach a dodacích listoch, či ten reklamovaný výrobok bol naozaj Tebou predaný (tak ako si aj sám písal). Ak si v skladovej evidencii zavedieš nejaký dobrý systém evidencie položiek skladu, tak rýchlo nájdeš reklamovaný tovar...
    Tú záručnú dobu nestačí ak napíšeš len jednou vetou na dodacom liste? Chceš písať ku každej tovarovej položke záručnú dobu samostatne? Nevzťahuje sa na všetky Tebou predávané tovary rovnaká záruka? Ak áno, potom si myslím, že by úplne stačilo napísať tak, ako som už uviedla v mojom predch. príspevku. Nie hneď za sériovým číslom, lebo toto číslo uvedieš predsa do textu položky, ale na dodacom liste vedľa karty "Položky" je karta "Záver". Tam je priestor pre napísanie textu, ktorý potrebuješ ešte okrem položiek dostať do dodacieho listu. Tento text sa Ti zobrazí na dodacom liste, naspodku, oddelene od položiek. Vyskúšaj si to, vytlač si to na obrazovku a budeš vidieť, či Ti to takto vyhovuje, alebo nie.

    radino je offline (nepripojený) radino

    radino
    Aha. No jasne.

    Do tej tabulky zaver by to mohlo ist.
    A drviva vacsina ma zarucnu dobu 24 mesiacov, takze to tam mozem dat.

    A skusim si teda nejako rozbehat sklad a uvidime...

    Zatim dik.
    Pomohli ste mi.

    Caute...

    Dodaci-zarucny list - Alfa

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.