Zavrieť

Porady

Nasi ma vystahovali, mam narok na nejaky prispevok?

Dobry vecer. Este som nedovrsila ani dvadsat rokov a nasi ma vystahovali z domu, aby som sa starala sama o seba. Obaja rodicia pracuju a zarabaju cca nad 800eur mesacne (to pisem informativne ak by to malo na moju otazku nejaky vplyv). Ukoncila som stredu skolu s uspesnou maturitou a nedavno mi skoncila dohoda o vykonani prace u jedneho zamestnavatela. Teraz byvam u tety. Chcela by som sa spytat, ci mam narok na nejaku podporu od statu, kedze sa teraz musim zivit a satit sama a som bez prace.

Dakujem.
Usporiadat
Téma je uzavretá.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

lubko6394 Pozri príspevok
Aký problém ? Ved nemá záväzky. Poznám kopu takto mladých ľudí čo sa osamostatnili tak, že si prenajali byt v mieste kde našli prácu, po 2 alebo 3 na izbe, žiaden problém. Ukončená škola - takže aj jazyk bol. Nemčina ? V Rakúsku sa nedá nájsť práca ? Anglicky ? Tak to si môže vyberať kam pôjde. Lenže ak niekto čaká, že sa o neho niekto postará, zaplatí účet za vodu, elektriku, kúrenie a ešte šupne nejaké to vreckové - ved zabaviť sa treba tak najlepším predpokladom je mať dostatočne naivnú rodinu. A to by si predstavovala ako keby jej rodičia prišli o prácu ? Že by sa s ňou rozdelili tých pár mesiacov s dávkou v nezamestnanosti a potom so sociálkou a dôchodkom ?

Doba nie je dobrá, ale lepšia nebude. Ked sa nenaučí otáčať sa teraz v 20-tke, tak potom v 30-ke jej to pôjde a zamestná sa ? Dalej ako na vrátnicu firmy sa nedostane, lebo v podkladoch bude mať stredoškolské vzdelanie, prax 0 rokov. To by som rád videl toho, kto by ju na základe tohoto prijal.

tak toto ozaj zboznujem!!!!!!!!!!!!
ty nevies,ze v Rakusku potrebujes na legalnu pracu papiere?
tie ti ale nikto nechce vybavit,lebo to cosi stoji,okrem toho,onedlho uz padnu hranice pracovneho trhu,a ziadne papiere uz potrebovat nebude.
ale tak ci onak-co si myslis,ze v Rakusku vsetci cakaju len na nu????
vazne,vsetci si myslia,ze ked pridu do Viedne,tak sa rakusaci z nich po....ju.
ale vies kolko je tu takychto ludi?domacci uz maju totalnu apatiu na cudzincov.
dokonca pri zastavke kde denne vystupujem,denne zobre jeden slovak.
"spieva"-tak,ze si mumle pod nos,nikto ani poriadne nepocuje co spieva,je oprety o zabradlie-vyzera skor ako turista,pretoze nie je neupraveny.
nikto si ho ani nevsimne,lebo ani len poriadne zobrat nevie.nikto nepocopi z jeho pozy,ze chce peniaze.ja to viem,lebo nahodou som zistila,ze hovori po slovensky a kedze tam je stale,je mi jasne ze caka peniaze.ale takto to nefunguje.tu musis vediet aj zobrat-aspon klacat,alebo ked spievat tak poriadne!hanbim sa za neho a priznam sa ze som mu nikdy nic nedala.
zdravy clovek a pride sem robit hanbu slovensku.to takyto by si mali najst pracu.
viem,znie to drsne,ale od zastavky po byt stretnem takychto zobrakov styroch.ked dam kazdy den kazdemu len 50 centov,kolko ma to bude stat len za cely tyzden?????????
tiez sa tazko prebyjam svetom.pretoze v rakusku sa ani zo mna nikto napokakal-prepacte za vyraz.hoci som vzdelana a nie leniva.musela som si otvorit vlastny dzob,inak mozem ist akurat tak kdesi upratovat!

a aby som neodbocila od temy:
pre zadavatelku temy:
nechapem rodica,ktory vysmari decko len tak z domu,ked dobre vie,ze nema z coho vyzit!!!
bolo by dobre poznat dovod,preco sa to tak stalo.
s vekom to nema nic.je to o vztahoch!!!!ako matka lubi svoje dieta,velke ci male,ked ho vyhodi na ulicu???!!!!
pokial som sa nevydala,zila som s rodicmi.hoci väcsinu casu som aj tak doma nebola,neosamostatnila som sa a rodicia ma vzdy podporovali,ci financne,ci inak.ani ma nanapadlo sa odstahovat,vsak mama by sfantazirovala,keby som od nich bola odisla....a neznamena to ze som ich vyuzivala!!!
dokonca i teraz,ked som sa vydala,nas podporuju,ako mladu rodinu,vsak je to uplne prirodzene.
a neznamena to predsa,ze rodicov vyuzivam.
ked podrebuju peniaze oni,podporujeme ich my,ked potrebujeme my,pomozu oni nam.....
nikto nikomu nic nevykrikuje a ani nikto nikoho nevyuziva.je to o dovere a spolunazivani.

mozno mate zle vztahy s rodicmi,treba to nejako usporiadat.neveim ze by ta len tak boli bezdovodne vystahovali.neviem si to anilen predstavit.skus sa zamysliet nad tym,preco to urobili.mozno ti chceli len ukazat,ze na chlebik sa zaraba tazko.mozno si si malo vazila co mas.
tak ci onak,dalo sa to riesit aj miernejsim sposobom.
1 1
lubko6394 lubko6394

lubko6394 je offline (nepripojený) lubko6394

Strojár
To Rakúsko bolo jednou z možností. Netvrdím, že niekde padajú pečené holuby do huby a všetko je bez problémov, ale každý z nás musí predsa o ten lepší život bojovať a predsa o ti ide, aj ded si niektorí myslia, že je to mimo témy. Predsa radou ako si začať život nemôže byť aký formulár použiť na výplatu štátnych dávok a čo nakecať v sociálke aby prišla k nejakým peniazom.

A podľa neodozvy zadávateľky sa zdá, že začala rozmýšlať inak a možná už nejakú prácu má.

A k tým necitlivým rodičom asi len toľko, že to bol asi jediný spôsob ako dcéru naštartovať a verím, že ked ona sama sa bude snažiť a rodičia jej snahu uvidia tak v prípade potreby poskytnú pomocnú ruku. A to POMOCNÚ zdôrazňujem.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať