Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

pondělí 27.2.2012 - pátek 2.3.2012
20. medzinárodná konferencia VYKUROVANIE 2012

místo:
Ľubovnianské kúpele - Stará Ľubovňa, Slovensko
pořadatel:
Slovenská spoločnosť pre techniku prostredia
kontakt:
Stanislava Šufliarska, e-mail: s.sufliarska@gmail.com


Nosnou témou bude tentoraz "Trvalá udržateľnosť, energetická efektívnosť a environmentálna bezpečnosť". Je zrejmé, že aj vykurovanie budov, v celom svojom procese, teda od výroby, cez akumuláciu a distribúciu, až po odovzdávanie tepla, musí napĺňať atribúty nosnej témy, teda malo by byť: udržateľné, efektívne a bezpečné.


PS
Doporučuji pro * sito *, neboť by zde ohromil publikum aplikací:

" jalové vody " a Bulharské konstanty.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

nunenko Pozri príspevok
Sito, to je teda riaden rozdiel medzi najmenším a najväčším prispievateľom na teplo, skoro päť násobok. Dovolil som si urobiť moju analýzu, i keď skreslenú, pretože už sa jedná o platby za m2 nie namerané hodnoty, respektíve podiely na spoločnej spotrebe.
spočítal som priemer spotreby medzi dvoma sekciami ako i medzi dvoma etážami. Potom som vypočítal priemer bytov spolu akokolvek susediacich. posledná tabulka je rozdiel tvojho rozdelenia a priemeru susediacich bytov.

To máš pravdu, že je, ale prečo? 15,96 : 3,10 = 5,1483

Keď si pozrieš ich výstupy tak zistíš, že ten byt č. 34 mal spolu zaznamenaných 1 627 jednotiek. Po korekciách za výkon radiátorov mu klesne počet na 1 125,35 jednotiek. Má menšie radiátory.

Byt č. 13 mal spolu zaznamenaných 7 059 jednotiek. Po korekciách za výkon radiátorov mu stúpne počet na 9 046,05 jednotiek. Má väčšie radiátory, to tam je tiež vidieť.

Rozdiel v korigovaných jednotkách výkonom radiátora 9 046,05 : 1 125,35 = 8,0384

Ten spôsob rozpočítania je taký, aby znížil počet zaznamenaných jednotiek. Ak zníži, zníži sa mu aj počet korigovaných a bude platiť menej, menší podiel z nákladov domu.

Ty sa snažíš, aby platil menej, asi preto, že teplotu v byte nemá 5 krát vyššiu, ani 8 krát. Teploty v bytoch nebudú rozdielne ani o 20 %.

Tvoja snaha sa pozrieť na vec s tvojho uhla pohľadu je znížiť tým bytom, ktoré a s teplom plytvajú, úhradu, ale nie aby znížili svoj podiel na potrebe tepla, nie spotrebe, ta sa jednoducho nedá už za fakturačným meračom v dome zmerať, nedá. Ak by to bolo možné, tak odberové miesta by boli v bytoch a každý byt by mal s dodávateľom tepla samostatnú zmluvu o odbere ako pri elektrine, plyne.

Alebo máš nejaký iný dôvod na to aby ten rozdiel nebol v úhradách taký veľký ako je teplota v bytoch?
Naposledy upravil sito : 01.02.12 at 08:55
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Sito, ja nechcem zvyšovať a ani znižovať namerané, lepšie povedané meranie na účel rozpočítania nákladov v bytovom dome považujem za nemožné, a je jedno ako meriaš. Ak niekto zaplatí päť násobok ako iný tak to už je hádam aj organizovaná krádež.
Odhadujem, že ak niekto "plytvá teplom a v byte má pernamentne 25 stupňov a ďaľší sa spáva racionálne a ma 20 stupňov, tak v žiadnom prípade "neminie" dvojnásobok tepla.
Som laik, ale dovolím si malú úvahu: ak ohrievame byt o 20 stupňov oproti vonkajšiemu prostrediu tak každý stupeň predstavuje spotrebu cca 5%. Ak by mal niekto v byte o 5 stupňov viac tak vypustil do vonkajšieho prostredia 25% viac tepla. Lenže merače mu namerajú spotrebu o 300% väčšiu. Kedže teplo doma nesuší a neuskladňuje v sudoch, teplo sa muselo niekam "vypariť", kde asi? "Jeho" teplo vykúri susedov, a dokonca aj nesusedov.
Samozrejme existuje plytvanie otvoreným oknom na "vetračku"...
Rozprávka o hore a slnku je pekná. Pripomina mi rozprávku ako ktosi musel splniť úlohu na studenom kopci nahý vydržať v noci bez ohňa. Úlohu splnil tak, že na druhom kopci horel oheň a on sa naň pozeral a vsugeroval si že mu je teplo, že ho oheň hreje. Isto túto rozprávku poznáte, a tak:
horela hora horela, cez okno sito pozerá a v hlave len jedno má, nastaviť treba hlavicu, už zubaté slnko vychádza.
0 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
[QUOTE=sito;1964225][QUOTE=Gapo;1963738]
sito Pozri príspevok

Gapo, aby Ti pravdu povedal, možno už aj my sme na tom pokrokovejšie. Po rekonštrukcii vykurovania v meste boli do každého domu osadené výmenníkové stanice. Tak ...

Ale pred rokom 1991 boli na päte domu len dva ventily, na prívode a na spiatočke. Takže kúril dodávateľ tepla, pretlačil systémom tepla koľko mohol, šak GJ stál dovtedy babku. Žiaden merač. Ale keď ho tam namontovali od roku 1995, tak namontovali aj prepojenie prívodu so spiatočkou. Na prívode bol tlakový ventil, ktorý sa, ak vlastníci, alebo hlavice odstavili prietok vody radiátormi otvoril a voda ktorá sa nemohla dostať do domu, tým prepadom sa vracala dodávateľovi, výrobcovi tepla. Tak to bolo. A tiež to nejak tak bude, aj po novom, ale pokrokovejšie.

Neviem aké mate hlavice, koľko bodov nastavenia a na ktorom dosahuješ optimálnu teplotu v miestnosti. Aby zuby nedrkotali, len tak, naprázdno. Tak pridaj, možno v tej kose aj kosu nakujete.
Vieš sito, nikdy som sa nehral na niečo čo nie som, preto ani netvrdím, že to musí byť všade ako u nás. Ale faktom je, že som sa nestretol s takýmto spôsobom, pretože je nelogický. Ale ako sa hovorí, výnimka potvrdzuje pravidlo, ktovie. No ale aj tak ten prepad neišiel určite cez fakturačný merač takže?
Na upresnenie by som chcel vedieť.... teraz máte v dome výmenníkovú stanicu, do ako takej dodávateľ tepla dodáva vykurovacie médium pre vaše teplonosné médium. Logicky vzaté sú to dva okruhy, primárny - dodávateľov a sekundárny Váš interný. Kde je ten prepad? Napísal si, tak to bolo. Takže je pravdepodobnejšie, že je to tak ako sme napísali.
Mám ako som tu už spomínal hlavice Oventrop s piatimi stupňami, kde 5 by malo byť 28 st.C
1 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

No slniečko už dávno vyšlo, a radiátor si zasa odpočíva. A 20 °C je. Takže niečo na to je.

V bytovom dome je teplo možné merať len na päte domu a aj sa merá len na päte domu úradne overeným určeným meradlom. Ale to teplo sa do priestoru domu, bytov miestnosti dostane prevažne radiátormi, ale koľko, ktorým?

A kto tu krádež organizuje? A kto je okradnutý?

To by som netvrdil, že nedokáže minúť dvojnásobok energie.

To je pravda, že teplo je tovar, a nie je v plechovkách. Aj to, že prestupuje do chladnejšieho priestoru, ak je stále, ale nie je. Prečo stále na udržanie tých 20 °C je treba zdroje tepla, ktoré zabezpečia tých 20 °C. Kto využíva v maximálnej miere tie vedľajšie, neodoberá teplo z radiátorov, nezvyšuje tým spotrebu a náklady domu.

sito má hlavice nastavené, aj keď slnko nesvieti. A fungujú už 15 rokov.

Ale keď už spomínaš tu krádež, keď sa pozrieš na byt č. 42 jeho koeficienty radiátorov sú 0,625, 1,075, 0,750, 0,625, spolu 3,075. Byt č. 13 má 1,100, 1,300, 1,700, 0,925, spolu 5,025, teda má výkonnejšie radiátory o 63 %. Sú rovnaké, plochou, až na to, že č. 42 je na severnej strane domu. Ak vykurujú na maximum južný odoberie o 63 % viac tepla, možno má o stupeň dva vyššiu teplotu, ale ak sa náklady rozdelia podľa m2, tak zaplatia rovnakú sumu za vykurovanie na bytu na 20 °C. Ak sa tak v dome dohodnú je to v poriadku. Ale nemusí to tak byť, môžu sa dohodnúť na inom spôsobe rozpočítania, ale podľa čoho? Keď podľa teba nemerať, nemať iné číslo na rozpočítanie.
0 0
uno81 uno81

uno81 je offline (nepripojený) uno81

Halli Pozri príspevok


ktorý je ten,čo má to "fľusátko" ??
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Podľa rozpočítať čoho neviem. Vykurovanie bytového, domu jeho náklad je ťažko rozdelteľný. Ak nedokážeme presne odmerať to koľko byt vyplytval "nad normu" nevieme určiť nič. Žiaľ je to spoločný náklad, a ten by sa mal riešiť podľa spoluvlastníckeho podielu. Merania také, či onaké nevedú k spravodlivosti. Byt, ktorý je dostatočne vykurovaný z 195 m2 stien podlahy a stropu a len 21 m2 susedí s vonkajším prostredím (a celý deň mi svieti slnko) stenou z Phorothermu hrúbka steny 48cm, kvalita okien je dá sa povedať výborná. Stupačka tepla cez byt nejde je na vykurovanej spoločnej chodbe. Pri dlhodobom pokuse vypnutia VŠETKÝCH radiátorov v byte teplota nikdy neklesla pod 18 stupňov (bola 18-19). Pri zapnutí jedného radiátora v izbe a jedného malého v kúpelni (termohlavica na 4 )je teplota 22-23 stupňov všade a uzavretej nekúrenej miestnosti spálni 19-20 stupňou. Viem si spočítať, koľko tepla potrebujem. čo mi bráni odpojiť sa a dodávať z vlastného zdroja len 10-20% tepla respektíve pri uskromnení nič? Čo by sa stalo, keby sa odpojil každý vnútorný byt? Čo mňa do do toho, že na "streche" je byt s presklenými stenami, že v suteréne sú obchodné priestory?
Ja osobne nemám nič proti rozdeleniu nákladu na teplo podľa nameraných (bulharských) čísel, lebo som na tom vždy ziskový oproti platbe podľa m2, ale malo by to byť v nejakom logickom rozmedzí, pretože ak viem o nespravedlnosti na ktorej profitujem je akoby som vedome kradol.
Sito, ráno keď vychádza slnko polož vedľa skla okna teplomer a oznám nám koľko stupňou ti ukázal.
0 0
uno81 uno81

uno81 je offline (nepripojený) uno81

Tabuľku som už prelúskala,ten popis bol fajn,len mám pocit,že nám to takto nik nerobí..alebo mám šancu na nahliadnutie do niečoho takéhoto,ak nám to firma XY nejak takto prepočítava
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

Trochu musím reagovat, neboť jsem uvedl několik odborných a snadno dostupných txt.

Každý snadno porovná, kde je meritum problému.


PS
Je velmi podivné, že odborná veřejnost je mimo a

jen laik * sito * ví jak na to.
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

Rozpočítání tepla v BD pomocí PRVN nelze úpěšně reklamovat, neboť je to jen hra pro dospělé.

PS
PRVN nejsou měřidla.
Není to jen hra slov.
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

* sito * neustále ignoruje fakt,
že displeje PRNV jsou až +- 45% od reality.

Potom v jeho tabukách je jen koncert Bulharské konstanty.

PS
Je mi jasné, že s takovými čísly neumí nic rozumného a intenzívně balamutí laiky.
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Sito vonku je oficiálne -7. Vypol som é 13:30 všetky radiátory lebo teplota bola 23,4 stupňa. Teplomer na balkóne ukazoval viac a viac až bolo 5,5 stupňa. Čidlo je na stene a je v tieni. Je od vtedy dva apol hodiny a teplota v byte narastala spolu s teplotou vonku cca každý stupeň vonku 0,2 stupňa v nútri, hoci sú radiátory vyonuté. Teraz je vonku 1,8 a vnútri 24,7. a vonku ofiálne stále -7.
Za jednu desatinu dňa (2,5hod) som nespotreboval zo spoločného tepla ani trošku?
Slnko zachádza za obzor, teplota na balkóne pozvolne klesá, už je len jeden stupeň, vo vnútry sa drží na 24,7. Teplota vonku klesla na 0,9 a vo vnútri je 24,6.
16:10 klesla na 0,6 a vo vnútri je 24,6
16:20 klesla na 0,5 a vo vnútri je 24,6
16:22 klesla na 0,5 a vo vnútri je 24,6
16:23 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,6
16:23 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,5
16:44 Zmena na -0,5 a vo vnútri je 24,4
16:24 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,6
16:24 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,5
16:26 klesla na 0,3 a vo vnútri je 24,5
16:27 klesla na 0,2 a vo vnútri je 24,5
16:30 klesla na 0,1 a vo vnútri je 24,5
16:31 Zmena na 0,0 a vo vnútri je 24,5
16:37 Zmena na -0,1 a vo vnútri je 24,4
16:41 Zmena na -0,2 a vo vnútri je 24,4
16:42 Zmena na -0,3 a vo vnútri je 24,4
16:43 Zmena na -0,4 a vo vnútri je 24,4
16:44 Zmena na -0,5 a vo vnútri je 24,4
16:54 Zmena na -0,7 a vo vnútri je 24,3
16:59 Zmena na -0,8 a vo vnútri je 24,3
17:O1 Zmena na -0,9 a vo vnútri je 24,3
17:O4 Zmena na -1 a vo vnútri je 24,3
17:O7 Zmena na -1,2 a vo vnútri je 24,3
17:11 Zmena na -1,4 a vo vnútri je 24,2
17:20 Zmena na -1,6 a vo vnútri je 24,2
17:24 Zmena na -1,8 a vo vnútri je 24,2
17:29 Zmena na -2,0 a vo vnútri je 24,2
17:34 Zmena na -2,1 a vo vnútri je 24,1
17:36 Zmena na -2,3 a vo vnútri je 24,1
17:41 Zmena na -2,6 a vo vnútri je 24,1
17:50 Zmena na -4,7 a vo vnútri je 24,1
18:01 Zmena na -4,8 a vo vnútri je 24,0
18:16 Zmena na -4,2 a vo vnútri je 24,0
18:25 Zmena na -4,4 a vo vnútri je 23,9
18:32 Zmena na -4,8 a vo vnútri je 23,9
18:36 Zmena na -5,4 a vo vnútri je 23,9 priebežné zistenie ubehlo 5 hodín ako sú vypnuté všetky radiátory, teplota vonku bola vždy pod bodom mrazu, teplota v byte je stále väčšia ako pri začatí merania. Slnko nesvieti už dve hodiny.
18:49 Zmena na -5,2 a vo vnútri je 23,8
19:05 Zmena na -5,5 a vo vnútri je 23,8
19:05 Zmena na -5,3 a vo vnútri je 23,7
19:25 Zmena na -5,6 a vo vnútri je 23,7 ubehla štvrtina dňa a neminul som ani trošku meraného tepla. Zdroje vykurovania sú: notebook, satelitný prímač humax, cladnička, úsporná žiarovka jedna osoba 6 hod., druhá 3 hod. a slnko cca 3 hod. Buď sa stal zázrak, alebo hreje aj mesiac?
19:38 Zmena na -6,1 a vo vnútri je 23,7
19:52 Zmena na -6,4 a vo vnútri je 23,6
19:59 Zmena na -7,0 a vo vnútri je 23,6
20:27 Zmena na -7,1 a vo vnútri je 23,5
20:55 Zmena na -7,5 a vo vnútri je 23,4 konečne je teplota v byte ako keď som vypol radiator o 13:30
21:40 Zmena na -7,7 a vo vnútri je 23,3
21:54 Zmena na -7,8 a vo vnútri je 23,3
Potrebujem lacný teplomer . ktorý bude zaznamenávať teplotu vo vnútri a aj vonku s výstupom do počítača. Poradťe nejaký. Najlepšie by bolo keby mal dve vonkajšie čidlá a dve-tri vnútorné.
22:22 Zmena na -8,0 a vo vnútri je 23,3
22:32 Zmena na -8,0 a vo vnútri je 23,2
22:40 Zmena na -8,4 a vo vnútri je 23,1
22:58 Zmena na -8,5 a vo vnútri je 23,1 tak toto je malý zázrak vonku je oficiálne -10, na balkóne -8,5 v byte vypnuté všetky radiátory už desať a pol hodiny a v byte je teplota 23,1.
00:36 Zmena na -8,6 a vo vnútri je 23,0
00:53 Zmena na -9,0 a vo vnútri je 23,0
Naposledy upravil nunenko : 01.02.12 at 23:55 Dôvod: doplnenie
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

Náměry poměrových indikátorů a skutečná spotřeba tepla

Datum: 20.9.2010 |

Autor: doc. Ing. Josef Patočka, CSc.

Recenzent: Ing. Petr Novotný, CSc.

Celkové vytápěcí náklady domu vycházející ze vstupního měření tepla a jednotkové ceny za GJ se rozdělují na konečné spotřebitele – uživatele bytů. Podíl konkrétního bytu na celkových vytápěcích nákladech domu je určen buď součtem ceny za vytápění jednotlivých místností bytu, nebo místností bytu přepočteným na celkovou úhradu bytu.

Postupně se vytvořilo několik koncepcí jak po stránce technické, tak po stránce právní.


Pokračování….


http://vytapeni.tzb-info.cz/mereni-a...spotreba-tepla
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

Měření spotřeby tepla - systém TRASCO

Datum: 6.3.2003 |

Autor: RNDr. Zdeněk Foukal |

Organizace: TRASCO, spol. s r.o.

Metoda se opírá o průběžně měřené fyzikální veličiny, proto není problém s opakovatelností výsledků, nejedná se o pouhou indikaci.


Obdobný elektronický systém poměrového měření spotřeby tepla byl zaveden švédskými firmami a plně se osvědčil ve Švédsku i Rakousku.

Pokračování...


http://www.tzb-info.cz/1392-mereni-s...-system-trasco
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

Doporučuji pečlivě prostudovat
a porovnat s hypotézou * sito *



Nízkoenergetický dům v Hošťálkovicích
– podlahové vytápění Ecofloor


Datum: 25.1.2012 |

Organizace: FENIX Trading spol. s r.o.
| Firemní článek

Tato referenční stavba je pro společnost FENIX velmi zajímavá i z dalšího důvodu – uživatel ve svém domě provádí podrobnou a detailní analýzu spotřeby energií.



Protože v zaměstnání má přístup k zařízení, které po celý den (v hodinovém intervalu) zaznamenává venkovní teploty, kromě pravidelného odečítání elektroměru eviduje také průměrnou denní a noční teplotu.


Výstupem je pak graf, ve kterém je v týdenním cyklu uvedena nejen spotřeba energie, ale i průměrná denní teplota v daném týdnu a komfortní teplota, na kterou byl objekt vytápěn.


Nízkoenergetický dům (NED) v Hošťálkovicích u Ostravy má jako hlavní zdroj k zajištění tepelné pohody instalováno elektrické podlahové vytápění topnými kabely ECOFLOOR od společnosti Fenix.


U objektu jsou dlouhodobě sledovány provozní náklady, k dispozici jsou kopie vyúčtování za celkovou spotřebu elektřiny.




( Zde je vložená zajímavá tabulka s názornými grafy )

Z těchto údajů lze vyčíst zajímavé informace. Například v roce 2010, kdy byl objekt standardně vytápěn na 22 °C, byla v 6. a 7. týdnu doma dcera a připravovala se na zkoušky. Proto byla komfortní teplota během těchto dvou týdnů zvýšena na 23 °C. V grafu je pak vidět, jak se v 6. týdnu zvýšila spotřeba elektřiny proti 5. týdnu o celých 47 %, i když se průměrná venkovní teplota snížila jen o 0,9 °C.


Důvodem je však nejen navýšení teploty v objektu o 1 °C, ale také celodenní vytápění na komfortní teplotu. V běžném režimu dochází uživatelé do zaměstnání a objekt je přes den udržován v útlumové teplotě.


Pokračování….


http://vytapeni.tzb-info.cz/podlahov...apeni-ecofloor
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
nunenko Pozri príspevok
.....ubehla štvrtina dňa a neminul som ani trošku meraného tepla. ...............Buď sa stal zázrak, alebo hreje aj mesiac?
Počúvaj, čo riešiš? Skus v lete vybrat radiator na balkon, resp. kdekolvek na slnko, uvidiš ako budu dieliky naskakovať.
Žiadny zázrak sa nestal. Okrem toho celkove rozúčtovanie tepla na UK je urobene aj na plochu, takže ak dieliky nenaskakuju, to neznamena, že neplatíš.
Tak sa pytam, čo fakt riešiš?

nunenko Pozri príspevok
22:58 Zmena na -8,5 a vo vnútri je 23,1 tak toto je malý zázrak vonku je oficiálne -10, na balkóne -8,5 v byte vypnuté všetky radiátory už desať a pol hodiny a v byte je teplota 23,1.
Zasa zazrak? Uvidiš zazrak na vyučtovaní.

0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Duves, ale no mi ee sklíčka, odparovače a iné napodobeniny, ale pekne PolluCom E, pomer (základná-variabilná) nemáme. Súčet nameraných sa odpočíta od fakturašného a rozdiel sa rozpočita podľa spoluvlastníckeho podielu. minulý rok sa to "koeficientovalo", Sú tu aj individuálne vykurovania a ináč by za spoločné priestory neplatili?.
Riešim aj seba (odpojiť či neodpojiť) a aj sita a jeho o slnečné argumenty.
06:04 Zmena na -10,5 a vo vnútri je 22,1
06
:14 Zmena na -10,7 a vo vnútri je 22,1
06:31 Zmena na -10,5 a vo vnútri je 22,1
06:45 Zmena na -10,6 a vo vnútri je 22,2
07:23 Zmena na -10,5 a vo vnútri je 22,2
07:45 Zmena na -10,4 a vo vnútri je 22,3
07:53 Zmena na -10,2 a vo vnútri je 22,3
08:15 Zmena na -10,1 a vo vnútri je 22,3
08:40 Zmena na -10,2 a vo vnútri je 22,3
09:27 Zmena na -9,5 a vo vnútri je 22,4
09:55 Zmena na -9,1 a vo vnútri je 22,4
10:22 Zmena na -8,2 a vo vnútri je 22,4
10:50 Zmena na -6,1 a vo vnútri je 22,4
11:44 Zmena na -5,1 a vo vnútri je 22,3
12:28 Zmena na -0,6 a vo vnútri je 22,6
12:35 Zmena na +0,2 a vo vnútri je 22,7
12:42 Zmena na +0,7 a vo vnútri je 22,8
12:45 Zmena na +0,7 a vo vnútri je 22,9
12:53 Zmena na +1,1 a vo vnútri je 23,0
12:57 Zmena na +1,7 a vo vnútri je 23,1
13:00 Zmena na +1,8 a vo vnútri je 23,2
13:04 Zmena na +1,9 a vo vnútri je 23,3
13:07 Zmena na +2,5 a vo vnútri je 23,4
13:12 Zmena na +0,8 a vo vnútri je 23,5
13:18 Zmena na -0,6 a vo vnútri je 23,6
13:25 Zmena na -2,6 a vo vnútri je 23,7
13:27 Zmena na -4,8 a vo vnútri je 23,8
13:35 Zmena na -4,2 a vo vnútri je 23,9
14:25 Zmena na -0,5 a vo vnútri je 24,2
15:24 Zmena na +2,4 a vo vnútri je 24,2
15:43 Zmena na +0,2 a vo vnútri je 24,3
16:00 Zmena na -0,9 a vo vnútri je 24,2
16:15 Zmena na -2,9 a vo vnútri je 24,0
17:15 Zmena na -5,1 a vo vnútri je 23,5
17:50 Zmena na -6,1 a vo vnútri je 23,2
18:58 Zmena na -7,6 a vo vnútri je 22,9

4.2.2012 7:10 Nastala nepatrná, najnižšia teplota v byte poklesla na 20,9.
Teplota vonku (podľa SHMÚ sa pre mesto kde je meraný byt sa pohybovala prvých šesť hodin vypnutia bola od 1.2. 14:00 -7 večer -10)
od 2.2. doteraz od -13 do -18,

sito, nič neriešim , len čumím na dva displeje a delím sa o výsledok s vami. Snažím sa pochopiť koľko tepla dodá také hovädo ako ja, (bulharská konštanta : jeden ja+jeden NB = + 0,1 stupňa do vzdialenosti minimálne 1m svoje okolie v 25m2 dvojmiestnoti s počiatočnou teplotou 22,2 stupňa)
Naposledy upravil nunenko : 04.02.12 at 06:17 Dôvod: oprava doplnenie
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

nunenko Pozri príspevok
Sito vonku je oficiálne -7. Vypol som é 13:30 všetky radiátory lebo teplota bola 23,4 stupňa. Teplomer na balkóne ukazoval viac a viac až bolo 5,5 stupňa. Čidlo je na stene a je v tieni. Je od vtedy dva apol hodiny a teplota v byte narastala spolu s teplotou vonku cca každý stupeň vonku 0,2 stupňa v nútri, hoci sú radiátory vyonuté. Teraz je vonku 1,8 a vnútri 24,7. a vonku ofiálne stále -7.
Za jednu desatinu dňa (2,5hod) som nespotreboval zo spoločného tepla ani trošku?
Slnko zachádza za obzor, teplota na balkóne pozvolne klesá, už je len jeden stupeň, vo vnútry sa drží na 24,7. Teplota vonku klesla na 0,9 a vo vnútri je 24,6.
16:10 klesla na 0,6 a vo vnútri je 24,6
16:20 klesla na 0,5 a vo vnútri je 24,6
16:22 klesla na 0,5 a vo vnútri je 24,6
16:23 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,6
16:23 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,5
16:44 Zmena na -0,5 a vo vnútri je 24,4
16:24 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,6
16:24 klesla na 0,4 a vo vnútri je 24,5
16:26 klesla na 0,3 a vo vnútri je 24,5
16:27 klesla na 0,2 a vo vnútri je 24,5
16:30 klesla na 0,1 a vo vnútri je 24,5
16:31 Zmena na 0,0 a vo vnútri je 24,5
16:37 Zmena na -0,1 a vo vnútri je 24,4
16:41 Zmena na -0,2 a vo vnútri je 24,4
16:42 Zmena na -0,3 a vo vnútri je 24,4
16:43 Zmena na -0,4 a vo vnútri je 24,4
16:44 Zmena na -0,5 a vo vnútri je 24,4
16:54 Zmena na -0,7 a vo vnútri je 24,3
16:59 Zmena na -0,8 a vo vnútri je 24,3
17:O1 Zmena na -0,9 a vo vnútri je 24,3
17:O4 Zmena na -1 a vo vnútri je 24,3
17:O7 Zmena na -1,2 a vo vnútri je 24,3
17:11 Zmena na -1,4 a vo vnútri je 24,2
17:20 Zmena na -1,6 a vo vnútri je 24,2
17:24 Zmena na -1,8 a vo vnútri je 24,2
17:29 Zmena na -2,0 a vo vnútri je 24,2
17:34 Zmena na -2,1 a vo vnútri je 24,1
17:36 Zmena na -2,3 a vo vnútri je 24,1
17:41 Zmena na -2,6 a vo vnútri je 24,1
17:50 Zmena na -4,7 a vo vnútri je 24,1
18:01 Zmena na -4,8 a vo vnútri je 24,0
18:16 Zmena na -4,2 a vo vnútri je 24,0
18:25 Zmena na -4,4 a vo vnútri je 23,9
18:32 Zmena na -4,8 a vo vnútri je 23,9
18:36 Zmena na -5,4 a vo vnútri je 23,9 priebežné zistenie ubehlo 5 hodín ako sú vypnuté všetky radiátory, teplota vonku bola vždy pod bodom mrazu, teplota v byte je stále väčšia ako pri začatí merania. Slnko nesvieti už dve hodiny.
18:49 Zmena na -5,2 a vo vnútri je 23,8
19:05 Zmena na -5,5 a vo vnútri je 23,8
19:05 Zmena na -5,3 a vo vnútri je 23,7
19:25 Zmena na -5,6 a vo vnútri je 23,7 ubehla štvrtina dňa a neminul som ani trošku meraného tepla. Zdroje vykurovania sú: notebook, satelitný prímač humax, cladnička, úsporná žiarovka jedna osoba 6 hod., druhá 3 hod. a slnko cca 3 hod. Buď sa stal zázrak, alebo hreje aj mesiac?
19:38 Zmena na -6,1 a vo vnútri je 23,7
19:52 Zmena na -6,4 a vo vnútri je 23,6
19:59 Zmena na -7,0 a vo vnútri je 23,6
20:27 Zmena na -7,1 a vo vnútri je 23,5
20:55 Zmena na -7,5 a vo vnútri je 23,4 konečne je teplota v byte ako keď som vypol radiator o 13:30
21:40 Zmena na -7,7 a vo vnútri je 23,3
21:54 Zmena na -7,8 a vo vnútri je 23,3
Potrebujem lacný teplomer . ktorý bude zaznamenávať teplotu vo vnútri a aj vonku s výstupom do počítača. Poradťe nejaký. Najlepšie by bolo keby mal dve vonkajšie čidlá a dve-tri vnútorné.
22:22 Zmena na -8,0 a vo vnútri je 23,3
22:32 Zmena na -8,0 a vo vnútri je 23,2
22:40 Zmena na -8,4 a vo vnútri je 23,1
22:58 Zmena na -8,5 a vo vnútri je 23,1 tak toto je malý zázrak vonku je oficiálne -10, na balkóne -8,5 v byte vypnuté všetky radiátory už desať a pol hodiny a v byte je teplota 23,1.
00:36 Zmena na -8,6 a vo vnútri je 23,0
00:53 Zmena na -9,0 a vo vnútri je 23,0
Ňuňo, zas si to neber tak k srdcu, tak vedecky. Všimol si si ako dopadol PAKO V ...
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

PASKOV Pozri príspevok
pondělí 27.2.2012 - pátek 2.3.2012
20. medzinárodná konferencia VYKUROVANIE 2012

místo:





Ľubovnianské kúpele - Stará Ľubovňa, Slovensko
pořadatel:





Slovenská spoločnosť pre techniku prostredia
kontakt:





Stanislava Šufliarska, e-mail: s.sufliarska@gmail.com


Nosnou témou bude tentoraz "Trvalá udržateľnosť, energetická efektívnosť a environmentálna bezpečnosť". Je zrejmé, že aj vykurovanie budov, v celom svojom procese, teda od výroby, cez akumuláciu a distribúciu, až po odovzdávanie tepla, musí napĺňať atribúty nosnej témy, teda malo by byť: udržateľné, efektívne a bezpečné.


PS
Doporučuji pro * sito *, neboť by zde ohromil publikum aplikací:

" jalové vody " a Bulharské konstanty.
PAKO V, vidíš už dvadsať rokov a celý jeden týždeň, pracovný sa venujú vedci tomu teplu. A za boha nemôžu prísť nato, ako to spraviť, aby odberné miesta boli v bytoch, nie jedno na päte domu pre všetky byty. Každý vlastník by mal zmluvu s dodávateľom tepla ako s dodávateľom elektriny a dodávateľom plynu a fretik!

Alebo keby vymysleli taký pristroj, že si na ňom nalistuješ na displeji koľko energie, kWh dodal radiátor, koľko stúpačka, koľko plazma, koľko iné spotrebiče ..., koľko osvetlenie, koľko varenie, koľko pečenie, koľko slnko, koľko vlastník, koľko návšteva ...

Ale oni sa bavia o tom koľko má už ktorý na konte a ako sa mu darí oblafnúť vlastníkov bytových domov.

Bol som náhodou na jednom takom stretnutí, a bavil som sa s jedným GURU o tom, že by bolo dobré sledovať dva limity jednotiek, ks, minimálny a maximálny, a nie len priemer, jeho odchýlku. Pokrútil hlavou, hm ... to by bolo zložité! Jednoduchšie je použiť pomer rozpočítania podľa m2, čím väčší, tým je to jednoduchšie. No čo, GURU.

Napíš im mail, nech ...

0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

duves Pozri príspevok
Počúvaj, čo riešiš? Skus v lete vybrat radiator na balkon, resp. kdekolvek na slnko, uvidiš ako budu dieliky naskakovať.
Žiadny zázrak sa nestal. Okrem toho celkove rozúčtovanie tepla na UK je urobene aj na plochu, takže ak dieliky nenaskakuju, to neznamena, že neplatíš.
Tak sa pytam, čo fakt riešiš?


Zasa zazrak? Uvidiš zazrak na vyučtovaní.

Dušan, zober si to tak, že aj špatná rada môže byť na niečo dobrá. Veď každý bytový dom si rieši problémy s teplom po svojom! Podľa svojich finančných možnosti a schopností pochopiť zákon 182/1993; 99/2007 a vyhlášku 358/2009 a tie a tá umožňuje vlastníkom každého bytového domu vlastne neobmedzené možnosti, ak sa nenechajú obmedziť. Ak áno, čo sú ???
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať