Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

najag Pozri príspevok
Pred meracom fakturacnym mas prepad, vola sa "Sitov prepad", ktory teda znamena, ze je to nezmysel na entu, ako vzdy, najma pre nedostatok vedomosti. Ale inak je to Sitov vynalez, patentovo chraneny, ktory spociva v tom, ze do bytoveho domu a z bytoveho domu, idu v ramci vykurovania nasledovne potrubia: privodne potrubie media, vratne potrubie a podla vynalezu este tretie "sitove potrubie". Iba "nevedomec" /nadherny vyraz pre ten pravy vyraz/ moze prist na to, ze pred fakturacnym mediom je prepad a horuca voda, ktoru nechcete v bytovke, tak sa vracia dodavatelovi, vyrobcovi tepla pred meracom, aby sa zmiesala so studenou vodou vo vratnom potrubi a takto ochladena a nevyuzita voda, pretoze neodovzdala teplo, sa vrati do kotolne. A vyrobca, dodavatel, je asi z psychiatrie. A Sitovi su uplne jedno hydraulicke pomery v potrubiach. Preto uz ma nebavi tu diskutovat, pretoze niektori bohapuste tu strelia hlupost, ako keby sa nechumelilo a este z druheho urobia hlupaka. Ma vyznam tu diskutovat ? Sitovi ano, lebo jeho ego to potrebuje.
Janko, ahoj. Ako sa máš, nie je ti špatne? Neposralo sa tvoje EGO, videl som nejaké neužitočné ...
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

[QUOTE=Gapo;1964521][QUOTE=sito;1964225]
Gapo Pozri príspevok
Vieš sito, nikdy som sa nehral na niečo čo nie som, preto ani netvrdím, že to musí byť všade ako u nás.

Gapooo, aj ja som sa narodil nahý. Ani nie je, každý dom má svoje.

Ale faktom je, že som sa nestretol s takýmto spôsobom, pretože je nelogický.

Pre Teba nelogické a pre niekoho nutnosť, ba povinnosť!!!

Ale ako sa hovorí, výnimka potvrdzuje pravidlo, ktovie.

ČO???

No ale aj tak ten prepad neišiel určite cez fakturačný merač takže?

To ti dám za pravdu. Bol pred meračom, keby za meračom, to by si dodávateľ tepla nevedel vynachváliť, a vlastníci by si vlasy trhali.

Na upresnenie by som chcel vedieť.... teraz máte v dome výmenníkovú stanicu, do ako takej dodávateľ tepla dodáva vykurovacie médium pre vaše teplonosné médium.

Presne tak, upresnenie, pravda, prestupnú stanicu máme v dome do nej dodáva dodávateľ svoj tovar, a my si s toho tovaru odoberáme, niekto viac, niekto menej. A zaplatiť, najradšej nikto, alebo len trošku, ale všetci musíme všetko, to teplo, teda náklady zaň.

Logicky vzaté sú to dva okruhy, primárny - dodávateľov a sekundárny Váš interný.

Presne, zas boduješ!!!

Kde je ten prepad?

No neviem, kde momentálne je a či je? Ale bol vraj na Jánošíkovej v Tatra banke.

Napísal si, tak to bolo.

Veru tak, veru tak!!!

Mám vedľa tu Jankovu prílohu. Teda z vrchu je prívod do domu. A teraz si predstav ešte kúsok potrunia k tomu kalilomeru, niekde pri ňom si predstav uzatvárací ventil, diferenčný. Smerom k čidlu, ale pred čídlom bol ten tlakový ventil a rúľa, ktorá bola napojená na spiatočku za čídlom a pred uzatváracim ventilom. Tak !!!


A prečo??? Na stúpačkách, spiatočkách boli namontované nové ventily, regulačne, ktoré sa nastavili podľa radiátorov. Prívod naplno, spiatočka len na nastavený stupeň. Ak niekto, alebo hlavica odstavila prietok vody, voda sa tlačila späť do systému, iných radiátorov. Ak sa už nemala kde, mohli by začať praskať radiátory, preto ten, Jelcin ich viac.

Takže je pravdepodobnejšie, že je to tak ako sme napísali.

Aháá, s Jankom?! To ti je PAKOV kamarát, strašný ...

Mám ako som tu už spomínal hlavice Oventrop s piatimi stupňami, kde 5 by malo byť 28 st.C

Tomu never, a z čoho, ak dodávateľ zohrieva vodu na taký °C, ktorá je schopná zabezpečiť, no nech 24 °C. My máme Honywel, v návode bola tiež stupnica, kde asi je aká teplota v °C, ale v každej miestnosti inak, treba sa pohrať a zistiť si to optimálne miesto.
Uuuf!!!
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

uno81 Pozri príspevok
ktorý je ten,čo má to "fľusátko" ??
Janka, a Ty to ako vidíš??? ...
0 0
uno81 uno81

uno81 je offline (nepripojený) uno81

sito Pozri príspevok
Janka, a Ty to ako vidíš??? ...
Hi,no ja sa tu bavím fajn a ani neviem,čo napísať a tak sa tu pochechtávam a aj čítam povinne!
Podstata je ,že ked riadne mrzne,tak ma už ani plazma nezachráni a tak prikurujem a tiež nechcem byť pod minimom dielikov,aby by to potom zrátali
Z celého vašeho diskutovania mi je jasné,že NIEČO nám to tu odčíta,ale je to len taký nepresný odhad,ako ked hodím šuter do rieky a hádam,koľko ma oprskalo bubliniek
Takže kašlem na to,život ide dalej a ja riešim,kde sa dať operovať,tak hlavice a snímače už nechám na vás chlapci
ale musíš uznať,že tá animácia od halli bola zlatunká-odhliadnuc od toho,koho-čo naštvalo,to bolo pekné spestrenie porady
1 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Ale ja som sa nepýtal na to, či prikuruješ a či Ťa niečo oprskalo. Alebo monitor ...
0 0
uno81 uno81

uno81 je offline (nepripojený) uno81

sito Pozri príspevok
Ale ja som sa nepýtal na to, či prikuruješ a či Ťa niečo oprskalo. Alebo monitor ...
ved ja viem..to bol len predslov ja to vnímam ako prihrávky z ľava i z prava
1 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Pokus s vypnutými radiátormi dopadol vynikajúco. Zistil som že nepotrebujem vôbec mať zapnutý žiaden radiátor, a aj tak je tu hic. Ušetril som hádam aj jedno percento z ročnéj spotreby tepla, a to za jeden deň!!! Môžem sa tešiť, ostanú nejaké peniažky na fľaštičku a tá zahreje tiež.
Má to jednu malú chybu, odpisujem si spotrebu plynu pre domovú kotolňu. Predpokladal som, že teplota vonku včera a dnes bolo zhruba rovnaké (zistím si). A tak som si typol že keď jeden byt, čo je rozlohovo cca 1/30 z celého domu ušetrí nejaký ten plyn. Celý dom (1700m2 vykurovanej plochy ) spotreboval na kúrenie včera 140m3 plynu a dnes 153 m3 (od 14 do 14). Miesto úspory strata? Buď muselo byť chladnejšie, alebo dnes (myslené od včera 14 do dnes 14hod) ľudia viac plytvali?
Naposledy upravil nunenko : 02.02.12 at 15:30
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

Vidím, že * sito * vesele ignoroval č 56
a dál vesele baví okolí svými nepřekonatelnými bláboly.


PS
Jaké jsou příznaky schizofrenie?

Mezi obecné projevy patří nestandardní myšlení



(schizofrenik má vlastní logiku uvažování), uzavření se do vlastního světa, změněné prožívání a zmatek v pocitech.



Typickými schizofrenními symptomy (příznaky) jsou halucinace a bludy
– ty patří do skupiny tzv. pozitivních příznaků (pozitivní ve smyslu navíc)


Více na:
http://www.schizofrenie.psychoweb.cz#ixzz1lF6eGfty
0 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Argumentácia, že za teplo platia viac tí, ktorí ním plytvajú, napríklad otváraním okien, je takmer vo všetkých prípadoch nepravdiváV poslednom čase sa stáva veľkým „hitom“ montovanie pomerných rozdeľovačov (meračov) tepla na radiátory v panelových domoch. Prechod systému rozratúvania spotreby tepla z rovnomerného - podľa podlahovej plochy bytov - na pomerný podľa týchto meračov, sprevádza množstvo nedoriešených problémov. Najväčším nedostatkom tohto systému je, že evidentne masovo pri ňom dochádza k hrubému porušovaniu práv spotrebiteľa.Keďže teplo sa stalo tovarom
s pevne stanovenou cenou, každý má právo za rovnaké peniaze dostať rovnaké množstvo tovaru – tepla. Za tento tovar nemožno striktne určiť teplú vodu cirkulujúcu v spoločnom systéme ústredného vykurovania bez toho, aby sa neprihliadalo aj na skutočnú teplotu v jednotlivých bytoch. Priepastné rozdiely pri platbách, ktoré vznikli medzi rovnakými bytmi v dome, vôbec nekopírujú spravodlivé podiely, ktorými sa jednotlivé byty podieľajú na spotrebe tepla v rámci celého domu.
To som odkukal
Naposledy upravil Gapo : 02.02.12 at 17:41
0 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Termostatické ventily
Tieto nespravodlivosti sa nedejú v domoch, v ktorých boli namontované termostatické ventily bez pomerných rozdeľovačov, pritom aj v takýchto domoch evidentne dochádza k úsporám tepla, a tým aj k zníženiu platieb.
Po prevode bytov do osobného vlastníctva ich užívateľov sa ich majitelia nestali výhradnými vlastníkmi stavebných konštrukcií v byte. Nemôžu napríklad vybrať niektorú z nosných stien vo vnútri svojho bytu - ak by to urobili, celý dom by sa zrútil. Bezpodielové spoluvlastníctvo sa vzťahuje aj na vlastníctvo tepla vo vnútri obvodového plášťa panelového domu. Dodávateľ tepla meria množstvo dodávaného tepla do budovy na merači, ktorý je umiestnený na vstupnom potrubí do budovy. Podľa hodnôt, nameraných na tomto merači, si účtuje úhradu za teplo. To, ako si uhradenie tepla podelia obyvatelia bytového domu, čiže vo vnútri spoločného obvodového plášťa, medzi sebou, je viac-menej ich vecou
a dodávateľa tepla to ani veľmi nezaujíma..
Naposledy upravil Gapo : 02.02.12 at 17:40
1 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Spoločný systém
Panelové bytové domy boli projektované tak, že vykurovací systém je spoločný pre všetky byty, a aj teplo dodávané do bytovky je spoločné a nemožno ho individuálne deliť medzi užívateľov bytov. Vnútorné steny a stropy, ktoré oddeľujú jednotlivé byty, sú zhotovené zo železobetónu hrúbky 15 a 12 cm. Tepelný odpor, ktorý tieto konštrukcie kladú, je veľmi malý, dochádza cez ne k veľkému prestupu tepla, preto aj v priestoroch, v ktorých nie sú radiátory, udržiava sa „izbová“ teplota. K osobitne veľkému prestupu tepla dochádza v panelákoch s takzvanými „nulovými podlahami“, keď strop tvorí len železobetón a nášľapná vrstva z PVC. V takom prípade, ak sused v spodnom byte „dobre kúri“, strop nad ním plní funkciu podlahového kúrenia pre vrchný byt. Keďže ani medzi bytmi nie je žiadna tepelná izolácia, k značnému prestupu tepla dochádza aj v horizontálnom smere. Napríklad ani na schodišti intenzívne ochladzovanom cez veľkoplošnú, jednoduchú sklenenú výplň, neklesne teplota pod cca 12 stupňov Celzia (T 06 B – zvolenský typ). Na horných poschodiach schodišťa, vplyvom výstupu teplého vzduchu sa dokonca takmer vyrovnáva teplote miestností, v ktorých sú
radiátory. Cez steny aj strop samozrejme, takto prijímať teplo z teplejších bytov sú schopné aj chladnejšie byty sporivcov. V panelových domoch nemožno vnútorné priestory, v ktorých nie sú radiátory, považovať za nevykurované, pretože sú vlastne vykurované prienikom cez steny zo zdrojov spoločného tepla. Významným zdrojom spoločného tepla sú aj vedenia ústredného kúrenia a teplej vody v suteréne, spoločné stúpačky v obytných miestnostiach (T 06 B) alebo na schodišti (Bauring - táto stúpačka značným podielom „vykuruje“ jednoizbové byty, okrem posledného poschodia), radiátory v
prevádzke v suteréne atď.
Toto museli odpísať odo mňa
Naposledy upravil Gapo : 02.02.12 at 17:45
2 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Radiátory nie sú vždy vinníkmi.
Pochopiteľne, najvýznamnejším zdrojom spoločného tepla sú radiátory vo vnútri bytov. Každý z nich sa určitou mierou podieľa na teplote v rámci celého obvodového plášťa domu.Projekt vyregulovania systému ústredného kúrenia v panelových domoch rátal s tým, že vzhľadom na polohu niektorých miestností sú tieto miestnosti ochladzované viac, preto sa do nich montovali väčšie radiátory, alebo sa jeden pridával. Dôvodov, že napriek tomu sú niektoré byty vykurované nedostatočne, je niekoľko. Zle vyregulované ústredné kúrenie zapríčiňuje najčastejšie chybný projekt, nekvalitné zhotovenie, nepremyslené zásahy dodávateľa tepla do systému, napríklad aj znižovaním cirkulácie horúcej
vody v systéme ústredného kúrenia v čase regulovaných cien za teplo.


Nevhodné zásahy.
Najčastejšie však regulujú ústredné kúrenie samotní vlastníci bytov, keď napriek predpisom svojvoľne namontujú do bytu väčšie ako projektované radiátory. V novo vyregulovaných sústavách ústredného kúrenia, podľa „vedecky“ – odborného projektu, ktorý v praxi znamená fixné privretie niektorých termoregulačných ventilov, nespokojní tiež toto privretie ľahko odstránia. Aj dobre hydraulicky vyvážená sústava ústredného kúrenia v domoch s meračmi je tiež vinou samotných vlastníkov značne nestabilná. Jeden z dôvodov je aj ten, že sa praktizuje prerušovaný odber tepla, alebo časť radiátorov je trvalo
odstavená. Keďže radiátory s horným prívodom ostávajú horúce vo vrchnej časti, aj pri minimálnom otvorení termoregulačného ventilu, a tam sníma teplotu merač, „osvedčilo sa“ úplne zatvárať ventil, aby radiátor ostal studený aj vo vrchnej časti. Toto denné manipulovanie s ventilmi rozlaďuje sústavu ústredného kúrenia, takže hovoriť o vyregulovanej sústave v domoch s meračmi nemožno.


Trestané byty.
Odmietané teplo je takto viac nasmerované do bytov, v ktorých majitelia udržujú teplotu nadstavením termostatických ventilov. Paradoxne, časť tepla, ktoré šetriaci neodoberajú zo svojich radiátorov, zadarmo, cez steny prijímajú z bytov, do ktorých smeruje viac tepla. Tieto byty sú trestané zvýšenými úhradami, hoci sa hlavne ony starajú o tepelnú pohodu v rámci celého domu a veľakrát práve tí nájomníci, za vlastné peniaze, zlepšujú spoločný obvodový plášť výmenou okien. Argumentácia, že za teplo platia viac tí, ktorí ním plytvajú, napríklad otváraním okien, je takmer vo všetkých prípadoch nepravdivá, a tiež chýry o vysokých teplotách v bytoch, sú fikciou.


Krádež tepla.
Podľa platných predpisov o vykurovaní bytových domov nemôže žiaden vlastník bytu odpojiť radiátory od spoločného ústredného kúrenia s cieľom vyhnúť sa platbe za teplo. Ak by to bolo dovolené, veľa ľudí by sa uspokojilo s nižšou teplotou vo svojom byte a kradlo by teplo z priľahlých bytov a ich majitelia by platili teplo za týchto „chytrákov“. (V panelákoch s meračmi je to prakticky povolené, čo je veľký nezmysel, ktorý zapríčiňuje najviac nespravodlivosti.) Pravdaže, ak všetci majitelia dobrovoľne a právne relevantným spôsobom povolia toto odpojenie, a teplo namerané na merači pri päte domu, budú platiť aj zaň, je to čisto ich vec. Podobne sa postupuje, ak má niekto vlastné kúrenie. Ráta sa s tým, že v takomto byte sa bude neprerušovane kúriť, takže rovnaké množstvo, ktoré tento byt bude prijímať
zo spoločného tepla, bude aj odvádzať. Takýto neutrálny byt sa však musí, tak ako všetky ostatné byty, podieľať na úhradách tepla za objem spoločných priestorov. Malometrážne byty by sa mali podieľať na úhradách za teplo v spoločných priestoroch rovnakou sumou ako viacizbové, lebo sa menšou mierou podieľajú na ich temperovaní, keďže v ich bytoch je menej radiátorov, a preto platia aj menej za teplo, a pritom tieto priestory využívajú rovnako ako ostatní.


Minimálne 20 stupňov.
Pre dodávateľov tepla platí norma, ktorá im prikazuje udržiavať v obytných miestnostiach teplotu minimálne 20 stupňov Celzia. Tento predpis nemusia dodržiavať samotní vlastníci bytov, čo má tiež veľký podiel na nespravodlivom rozdeľovaní úhrad za teplo. V domoch s meračmi to mnohí zneužívajú a nechajú radiátory vo svojom byte zatvorené, trebárs aj celú vykurovaciu sezónu. Dôvodom môže byť ich dlhodobá neprítomnosť v byte, ale najčastejšie sa takto správajú „sporivci“, ktorým veľakrát nahráva aj výhodná poloha ich bytu, ktorá im prakticky umožňuje kradnúť teplo od susedov, ale aj zo
spoločných teplovodných vedení ústredného kúrenia a TV.


Nespravodlivé rozdiely.
Neuvážený prechod na pomerný systém uhrádzania tepla má za následok, že vznikli obrovské a nespravodlivé rozdiely vo výške úhrad, ktoré v mnohých prípadoch presahujú aj 10 000 Sk ročne, pričom ide o rovnaké byty v tom istom paneláku, a pritom teplota v týchto bytoch môže byť počas celej zimy rovnaká. Dokonca nie sú ojedinelé prípady, že za teplo platia viac tí, ktorí majú v byte nižšiu teplotu ako menej platiaci. Keďže rozdiely v platbách správcovia premietajú aj do zálohových platieb, platí niekto za teplo v rovnakom byte 1000, a iný 2000 Sk mesačne. A štátne inštitúcie, ktoré by to malo zaujímať, to trestuhodne prehliadajú. Aj napriek mnohým problémom môže byť namontovanie pomerných rozdeľovačov tepla z finančného hľadiska výhodné pre všetkých majiteľov bytov v paneláku, týka sa to hlavne domov zbytočne prekurovaných. Treba si však dopredu stanoviť jasné pravidlá.
Sú to prevzaté články.
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Gapo, všetko pekné, ale čo mám robiť? je tu stále minimálne 22 bez kúrenia, keď prikúrim musím vetrať lebo +23.
1 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Gapo, je veľa pravdy v tých článkoch. Ja som nechcela do tejto témy prispievať, lebo sama som v jednej klikla na vyriešené. Ale nedá mi hodiť poznámku k tomu točeniu termostatických ventilov vlastníkom bytu. Súhlasím, že systém nikdy nie je dobre vyregulovaný, ak sa neustále mení poloha ventilov, ak sa zatvára a otvára podľa potreby vlastníka. Systém ani nikdy nemohol byť presne vyregulovaný, lebo ustrážiť toľko vlastníkov bytov, aby v čase regulovania mali hlavice nastavené podľa požiadavky regulovčíkov. Pekné slov, snáď je správne.
No a tak je systém vždy nejako plus mínus rozhasený. Ja mám len vlastnú skúsenosť. Zistila som si polohu ventilov, kde mi to dá pre izbu tú teplotu, čo potrebujem V obývačke aspoň 22,5, v spálni okolo 22, a inde po 21. Zatiaľ ventilmi netočím, lebo ako sa von ochladzuje, tak sa u nás zvyšuje teplota vody v radiátore. Nie je treba teda točiť. Keď sa slnko oprie do okien, je príjemne teplúčko, ale ventilom netočím, načo, veď je nastavený tak, aby hodil do izby tých 22,5. Toto mi teda nie je jasné. A v niektorých izbách mám radiátor horúci v hornej časti a teplý v dolnej časti, odchádza z neho mierne letná voda. V inej izbe mám radiátor hore horúci a dole studený, resp. vlažný. Teplota je v izbe taká, akú potrebujem.
K tomu podlahovému kúreniu, ak susedia prekurujú. No neviem, ale pod nami majú skoro najviac dielikov na PRVN, nad nami majú určite najmenej. Mňa ale niekedy chladí na nohy, mám pocit, že sme nad nevykurovanou pivnicou. A to mám v izbe 22,5.
Údaje pre názornosť:
Údaje PRVN za rok 2010 v obývačke my 2800, nad nami 275, pod nami 7300.
Údaje PRVN za rok 2010 v byte: my 6329, (korigované 9222), nad nami 2875, (korigované 4119), pod nami 21 179, (korigované 32226).
Rozpočítané 40% plocha 60% PRVN.
V roku 2010 sme mali priemernú úhradu 8,26€/m2.
Úhrada bytov v €/m2: my 5,9, nad nami 4,47, pod nami 12,4.
1 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Gapo, tie články sú zaujímavé, ale nie je nad vlastné skúsenosti. Vieš, čo píšem, tak to som si aj odskúšal na sebe v mojom byte. V podstate by som mohol so všetkým súhlasiť. Ale najviac ma zaujalo toto:

Treba si však dopredu stanoviť jasné pravidlá.

Hlúposť, vlastná skúsenosť. A kus pravdy, podstatnej, jasné pravidlá.

Ale, minimálne po jednom roku, jednom výsledku pomerového merania. Je to málo, ale už sa dá podľa skutočnosti.

Tvoja skúsenosť. Vidíš prvé čísla, máš názor, ale ešte nemáš vyúčtovanie, až 31.5. Ak chceš ako tak objektívne rozpočítanie, len tie zaznamenané jednotky nestačia, ešte kopec veci, čísel treba, aj sa pohrať, aby...
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

nunenko Pozri príspevok
Sito, ja nechcem zvyšovať a ani znižovať namerané, lepšie povedané meranie na účel rozpočítania nákladov v bytovom dome považujem za nemožné, a je jedno ako meriaš. Ak niekto zaplatí päť násobok ako iný tak to už je hádam aj organizovaná krádež.
Odhadujem, že ak niekto "plytvá teplom a v byte má pernamentne 25 stupňov a ďaľší sa spáva racionálne a ma 20 stupňov, tak v žiadnom prípade "neminie" dvojnásobok tepla.
Som laik, ale dovolím si malú úvahu: ak ohrievame byt o 20 stupňov oproti vonkajšiemu prostrediu tak každý stupeň predstavuje spotrebu cca 5%. Ak by mal niekto v byte o 5 stupňov viac tak vypustil do vonkajšieho prostredia 25% viac tepla. Lenže merače mu namerajú spotrebu o 300% väčšiu. Kedže teplo doma nesuší a neuskladňuje v sudoch, teplo sa muselo niekam "vypariť", kde asi? "Jeho" teplo vykúri susedov, a dokonca aj nesusedov.
Samozrejme existuje plytvanie otvoreným oknom na "vetračku"...
Rozprávka o hore a slnku je pekná. Pripomina mi rozprávku ako ktosi musel splniť úlohu na studenom kopci nahý vydržať v noci bez ohňa. Úlohu splnil tak, že na druhom kopci horel oheň a on sa naň pozeral a vsugeroval si že mu je teplo, že ho oheň hreje. Isto túto rozprávku poznáte, a tak:
horela hora horela, cez okno sito pozerá a v hlave len jedno má, nastaviť treba hlavicu, už zubaté slnko vychádza.
Ňuňo, áno, je to krádež, ale okráda, ten s tým päť násobkom, viac a všetkých!

Ja tiež, jež!

Pravda v krabiciach ho neuskladníš. Funguje to tak, asi, si myslím, vraj fyzika. Teplo z radiátora stúpa hore po pred okno, zároveň ho nahrádza studený vzduch spod radiátora. Vzniká vzduchový valec v ktorom sa teplo, energia stráca, treba novú, odkiaľ?

Ale vetrať treba, či nie?

Pekná, ale skutočná!!! Tú rozprávku, čo ti ju pripomína, áááá, tu netreba riešiť vsugerovaním. Má celkom jednoduché riešenie, netreba sa vôbec dívať na oheň na druhom kopci. Len treba, aby sa osvietilo, tomu nahému. Jednoduché, na tom kopci, kde bude stáť napíše HY a na to hy sa postaví. Nebude stáť na-hý?

... a tak: horela hora horela, cez okno sito pozerá a v hlave len jedno má, nastaviť treba hlavicu, už zubaté slnko vychádza.

Ňuňo, ty si riadny provokatér, ale to nič nemení na mojom názore, nastaviť treba hlavicu, ale na to treba hlavu.

Som rád, že si ma vyprovokoval! Dal som, ešte nebolo vonku, bolo na ňom 22 °C, klesla na 9 °C, a čakal som. Dočkal som sa! Keď vyšlo, pomaličky začala teplota stúpať, sa poser! Vystúpila až na 35 °C, tiež som bol s toho na mäko. Pre istotu som šiel na WC. To bolo okolo deviatej. Slniečko nezastavil ani Gusto, keď sa poberalo na západ, ani ja. O 12-tej bolo už len 30 °C a o 13-tej už len 25 °C, keď som prišiel domov bolo zasa 9 °C a radiátor hrial, asi jedna tretina. Uvidím čo ráno, snáď nebudé zamračené.

Ale iné chcem, môžem, musím!

Je sice pravda, že radiátor som mal studený, teda prístroj nič nemeral, neindikoval, ale stupačka bola horúča, aj spiatočka, a neplať nič, nič nie je namerané.

Vieš, keď si požrieš ten môj návrh rozpočítania, sú tam isté zabežpečenia, aby, ked sa do môjho bytu dostane teplo, tak aby sa dostala aj úhrada do môjho bytu!

1. Je tam, že 15 % nákladov sa rozdelí podľa stúpačiek, plochy stúpačiek, v mojom byte je najväčšia, postupne sa zmenšuje a na poslednom podlaží je najmenšia, tiež úhrada.

2. Je tam, že 5 % nákladov sa rozdelí v opačnom garde. Keď že mám menej zaznamenaných jednotiek s tých 5 % platím viac ako tie byty, ktoré tu stupačku ohrievajú.

3. V koeficeinte polohy sú krokom navyšovania jedneho percenta odpisované jednotky, tak sa zvyšuje náklad na jednotku, aj moju, zaznamenánú, teda viac uhradím z nákladov domu.

4. Ak zaznamenám jednotku ja, tak sa znižuje náklad na jednu jednotku, ale ja mám o jednotku viac, teda aj viac úhradím z nákladov domu.

5. Ak by môj počet jednotiek klesol pod minimálny limiť, tak sa mi pripočítajú jednotky, ktoré znížia náklady na jednotku, ale ja úhradím viac z nákladov domu.

Vieš, je možné v priebehu roka kontrolovať si, každý vlastník, aby jeho stav zaznamenaných jednotiek bol v čo najmenšei odchýlke od priemeru, Keď počet jednotiek spôsobuje teplo, bude aj teplo primerane rozpočítané na jednotlivé byty a tiež náklady budú v čo najmenšej ochýlke od priemeru, možno aj +/- 40 %.

Takže asi toľko. Ale skúsiť môže každý na vlastnej koži. Ten teplomer, ten spôsob rozpočítania tiež!!!
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Kvaka Pozri príspevok
Gapo, je veľa pravdy v tých článkoch. Ja som nechcela do tejto témy prispievať, lebo sama som v jednej klikla na vyriešené. Ale nedá mi hodiť poznámku k tomu točeniu termostatických ventilov vlastníkom bytu. Súhlasím, že systém nikdy nie je dobre vyregulovaný, ak sa neustále mení poloha ventilov, ak sa zatvára a otvára podľa potreby vlastníka. Systém ani nikdy nemohol byť presne vyregulovaný, lebo ustrážiť toľko vlastníkov bytov, aby v čase regulovania mali hlavice nastavené podľa požiadavky regulovčíkov. Pekné slov, snáď je správne.
No a tak je systém vždy nejako plus mínus rozhasený. Ja mám len vlastnú skúsenosť. Zistila som si polohu ventilov, kde mi to dá pre izbu tú teplotu, čo potrebujem V obývačke aspoň 22,5, v spálni okolo 22, a inde po 21. Zatiaľ ventilmi netočím, lebo ako sa von ochladzuje, tak sa u nás zvyšuje teplota vody v radiátore. Nie je treba teda točiť. Keď sa slnko oprie do okien, je príjemne teplúčko, ale ventilom netočím, načo, veď je nastavený tak, aby hodil do izby tých 22,5. Toto mi teda nie je jasné. A v niektorých izbách mám radiátor horúci v hornej časti a teplý v dolnej časti, odchádza z neho mierne letná voda. V inej izbe mám radiátor hore horúci a dole studený, resp. vlažný. Teplota je v izbe taká, akú potrebujem.
K tomu podlahovému kúreniu, ak susedia prekurujú. No neviem, ale pod nami majú skoro najviac dielikov na PRVN, nad nami majú určite najmenej. Mňa ale niekedy chladí na nohy, mám pocit, že sme nad nevykurovanou pivnicou. A to mám v izbe 22,5.
Údaje pre názornosť:
Údaje PRVN za rok 2010 v obývačke my 2800, nad nami 275, pod nami 7300.
Údaje PRVN za rok 2010 v byte: my 6329, (korigované 9222), nad nami 2875, (korigované 4119), pod nami 21 179, (korigované 32226).
Rozpočítané 40% plocha 60% PRVN.
V roku 2010 sme mali priemernú úhradu 8,26€/m2.
Úhrada bytov v €/m2: my 5,9, nad nami 4,47, pod nami 12,4.
Kvaka, nie všetci to dokážu pochopiť, nie sa tak tým ešte zaťažovať, ale ak sú zaťažení úhradou, potom už áno, chápu nespravodlivosť, že keď pred tým všetci platili rovnako, a teraz nie. Prečo nie???
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

PASKOV Pozri príspevok
Vidím, že * sito * vesele ignoroval č 56
a dál vesele baví okolí svými nepřekonatelnými bláboly.


PS
Jaké jsou příznaky schizofrenie?

Mezi obecné projevy patří nestandardní myšlení



(schizofrenik má vlastní logiku uvažování), uzavření se do vlastního světa, změněné prožívání a zmatek v pocitech.



Typickými schizofrenními symptomy (příznaky) jsou halucinace a bludy
– ty patří do skupiny tzv. pozitivních příznaků (pozitivní ve smyslu navíc)


Více na:
http://www.schizofrenie.psychoweb.cz#ixzz1lF6eGfty
PAKO V, ale neignoroval, prečítal. Len nechcem mať v tom zmätok. Len čí autor príspevku č. 56 nie je vadný? Zmetek.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

uno81 Pozri príspevok
ved ja viem..to bol len predslov ja to vnímam ako prihrávky z ľava i z prava
Niektorí zarežú aj do živého, a vôbec ich nesere, že je to ich prst. Ale humor musí byť.


1 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

* sito * baví, neboť je nepřekonatelný.

Článek firmy FENIX jen potvrzuje všeobecně známe skutečností v odborné veřejnosti:

Lidé mají pocit tepelné pohody pro každého trochu jiný a každý má na to 100 % právo.


Nikomu nelze vnucovat

totální blábol o 21 stC ve smyslu * sito *.






PRVN nejsou měřidla, aproto nic nenaměří.

( * sito * neustále balmutí publikum
o úžasných schopnostech PRVN )


PS
Stačí si pozorně prostudovat článek firmy FENIX a je jasné,
že * sito * je jen bavič.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať