Zavrieť

Porady

Neskutočná exekúcia

Píšem Vám pretože som už zúfalá.
Mám problém z tým že som dlžná zdr. poisťovni 600?,som ochotná splácať. požiadala som o splátkový kalendár môjho exekútora, no žiadnu odpoveď som nedostala, potom mi dal exekúciu na môj účet -1085?. Tak som opäť požiadala o splatkovy kalendár. Nič, ked som tam 2 volala sekretárka mi povedala že nie je oprávnená so mnou hovoriť a pán exekútor tam nebol. Mala som aj druhý účet a bez varovania a akejkoľvek výzvy,upovedomenia mi z tohoto účtu stiahol za to isté 5.3 2012 cca -860? a list mi došiel 8.3.
Týmto sa chcem opýtať, prečo ak požiadam o splácanie dlhu tak mi nepríde žiadna odpoveď?A dlh mi strojnásobí?
Prečo mi zo 600? dal dlh 1800?? veď to je 3 násobok a nechce sa dohodnúť na splátkach?Je
toto normálne?
Prosím poraďte.
Usporiadat
lubko6394 lubko6394

lubko6394 je offline (nepripojený) lubko6394

Strojár
mattto Pozri príspevok
určite zamestnancovi nevyhov a nevyplať mu mzdu v hotovosti, §243a ods. 1 písm. e) TZ "Kto marí exekučné konanie tým, že nevydá vec podliehajúcu exekúcii, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky."
Bližšia košeľa ako kabát. Ja sa môžem na exekútora vykašlať. Pre mňa je dôležitý zamestnanec a nie on, a za druhé však mi ani nezavolal a ani ma písomne neinformoval a ani nepožiadal o nič. To sa mám držať zákona a pustiť výplatu na účet kde mu neostane ani euro ? Čo bude žrať ? Tých 20 gastráčov čo vyfasoval ho asi na mesiac neuživí. A to ani nehovorím o plynároch a elektrikároch - odpoja a za nové pripojenie ešte môžu chcieť revíznu správu.

Takže som to spravil tak, že musel požiadať mailom exekútora o splátkový kalendár po 150 éčiek a zrušenie blokácie účtu s tým aby splátkový kalendár a oznámenie o exekúcii poslal exekútor na firmu. Ja som mu na účet poslal 162 Eur a zbytok vyplatil cez pokladňu.

Ak sa to nejakému exekútorovi alebo právnikovi nepáči, môže mi to povedať. Na pokutu za tú facku čo schytá ešte mám.
1 0
Flinstone Flinstone

Flinstone je offline (nepripojený) Flinstone

pravda je to čo sa dá dokázať... a ak nemáš od exekútora oficiálne na papieri, to že si sa to dozvedel kdesi od kohosi je irelevantné
1 0
rennka rennka

rennka je offline (nepripojený) rennka

Nic v zlom, ale neviem ako je mozne ze zamestnavatel o tom oficialne nedostal oznamenie. K nam do firmy prislo uz viac takychto exekucnych oznameni, dokonca aj na dohodara, ktory bol v tom case nezamestnany a za par hodin nezarobil ani min. mzdu. Bolo tam vzdy presne oznamenie o aky dlh a sumu sa jedna.
0 0
lubko6394 lubko6394

lubko6394 je offline (nepripojený) lubko6394

Strojár
rennka Pozri príspevok
Nic v zlom, ale neviem ako je mozne ze zamestnavatel o tom oficialne nedostal oznamenie. K nam do firmy prislo uz viac takychto exekucnych oznameni, dokonca aj na dohodara, ktory bol v tom case nezamestnany a za par hodin nezarobil ani min. mzdu. Bolo tam vzdy presne oznamenie o aky dlh a sumu sa jedna.
A čo ja viem ? Treba sa pýtať exekútorov. Ja som tomu nášmu volal, urgoval som potvrdenie splátkového kalendára pre zamestnanca, ešte sa baba čudovala, že jej volá zamestnávateľ, ale sľúbila, že to odovzdá kompetentnému - takže paradoxne ja tlačím exekútora aby mi poslal exekučné oznámenie na zrážky. Aj o tých 162 Eurách, čo som im láskavo poslal cez účet zamestnanca som jej povedal - a neprotestovala.
0 0
misxo misxo

misxo je offline (nepripojený) misxo

viem presne na co tim myslis. ty to neber tak, ze tie peniaze ti stiahol exekutor. on dal iba na tvoje ucty nieco ako tarchu v suhrnnej sume 1800 eciek. cize tebe ked najblizsie pride na ten ucet nejaky peniaz tak sa to automaticky skasiruje na konto EX. pokial nemas na seba pisany ziadny majetok tak si relativne v suchu pretoze aj exekucia je premlcatelna. ale nieco som zapocul, ze podzlznost voci SP sa uz berie ako trestny cin. niesom si isty ale radsej si to over
0 0
draik draik

draik je offline (nepripojený) draik

Začatá exekúcia sa nepremlčuje.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať