Zavrieť

Porady

Konferencie, prednášky, školenia

Tibor Mičo
Zakladám túto tému, nakoľko som tu takú nenašiel. Prosím aby prispievatelia poradili ostatným účastníkom porady kedy, kde a na akú tému sa bude organizovať konferencia, nejaké prednášky alebo školenia. Myslím, že táto téma každému príde vhod. Nechcel by som aby sa limitovala na nejaké konkrétne zameranie, každému sa niekedy zíde mať prehľad aj o iných záležitostiach ako o tých, ktorým sa venuje denne.

Zmena obsahu témy: školenia, obchodné praktiky, , teplo, meranie, rozpočítavanie a ktovie čo ešte príde.
Naposledy upravil Tibor889 : 27.10.12 at 20:19
Usporiadat
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Ty si také rylo, odsek 2 si prečo neuviedol?

Podielové spoluvlastníctvo

§ 137


(1) Podiel vyjadruje mieru, akou sa spoluvlastníci podieľajú na právach a povinnostiach vyplývajúcich zo spoluvlastníctva k spoločnej veci.

(2) Ak nie je právnym predpisom ustanovené alebo účastníkmi dohodnuté inak, sú podiely všetkých spoluvlastníkov rovnaké.

Vieš, ako vlak ide po koľaji nazvanej Občianský zákonník na kilometri 125 je výhybka nastavená na odbočenie na koľaj Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, vlastne aj byty sú len priestormi

Na tej koľaji je niekoľko zastávok, napríklad § 10, ktorý rieši financovanie spoločných vecí a spoločných služieb spoluvlastníkov v bytovom dome.

§ 10

(1) Vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome sú povinní v súlade so zmluvou o spoločenstve alebo so zmluvou o výkone správy poukazovať preddavky mesačne vopred do fondu prevádzky, údržby a opráv, a to od prvého dňa mesiaca nasledujúceho po vklade10) vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností. Výšku preddavku do fondu prevádzky, údržby a opráv určia vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome spravidla vždy na jeden rok vopred tak, aby sa pokryli predpokladané náklady na prevádzku, údržbu a opravy spoločných častí domu, spoločných zariadení domu, spoločných nebytových priestorov, príslušenstva a priľahlého pozemku, ako aj výdavky na obnovu, modernizáciu a rekonštrukciu domu. Vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome vykonávajú úhrady do fondu prevádzky, údržby a opráv podľa veľkosti spoluvlastníckeho podielu; ak je súčasťou bytu balkón, lodžia alebo terasa, pre účely tvorby fondu prevádzky, údržby a opráv domu sa zarátava do veľkosti spoluvlastníckeho podielu 25 % z podlahovej plochy balkóna, lodžie alebo terasy.

(2) Príjmom fondu prevádzky, údržby a opráv domu sú
a) mesačné preddavky vlastníkov bytov a nebytových priestorov,
b) príjem za prenájom spoločných častí domu, spoločných zariadení domu, spoločných nebytových priestorov, príslušenstva a priľahlého pozemku,
c) výnosy z účtu domu vedeného v banke,
d) príjmy z výťažku exekúcie bytu alebo nebytového priestoru alebo z dobrovoľnej dražby bytu alebo nebytového priestoru, vo výške pohľadávok voči vlastníkovi bytu zo zákonného záložného práva, ktoré vzniklo podľa tohto zákona,
e) zmluvné pokuty a úroky z omeškania vzniknuté použitím prostriedkov fondu prevádzky, údržby a opráv domu,
f) príjmy z predaja spoločných nebytových priestorov, spoločných častí domu alebo spoločných zariadení domu, ak sa vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome nedohodli inak.


(3) Z fondu prevádzky, údržby a opráv sa financujú výdavky spojené s nákladmi na prevádzku, údržbu a opravy spoločných častí domu, spoločných zariadení domu, spoločných nebytových priestorov, príslušenstva a priľahlého pozemku, ako aj výdavky na obnovu, modernizáciu a rekonštrukciu domu. Z fondu prevádzky, údržby a opráv sa financujú aj opravy balkónov a lodžií. Prostriedky fondu prevádzky, údržby a opráv možno prechodne použiť na úhradu za plnenia spojené s užívaním bytov a nebytových priestorov v dome v prípade ich dočasného nedostatku. Po preklenutí nedostatku prostriedkov na úhradu tohto plnenia, sa uvedené prostriedky vrátia do fondu prevádzky, údržby a opráv.

(4) Spoločenstvo a správca vedie prostriedky vo fonde prevádzky, údržby a opráv oddelene od prostriedkov zhromaždených od vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome na úhrady za plnenia, pričom sa musí zachovať účel použitia týchto prostriedkov. Ak spoločenstvo tvorí viac domov, zriaďuje sa fond prevádzky, údržby a opráv osobitne pre každý dom.

(5) Prevodom alebo prechodom vlastníctva bytu alebo nebytového priestoru nemá doterajší vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome právo na vrátenie alikvotnej časti zostatku fondu prevádzky, údržby a opráv od spoločenstva alebo správcu.

(6) Úhrady za plnenia sú vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome povinní mesačne vopred uhrádzať na účet domu v banke. Pri rozúčtovaní úhrad za plnenia sa zohľadňuje miera využívania spoločných častí domu a spoločných zariadení domu vlastníkmi bytov alebo nebytových priestorov v dome. Okrem služieb a prác, ktoré vlastník bytu a nebytového priestoru v dome uhrádza priamo dodávateľovi, sa za plnenie spojené s užívaním bytu alebo nebytového priestoru považuje najmä osvetlenie spoločných častí domu, odvoz odpadov, čistenie žúmp, užívanie výťahov, upratovanie, dodávka tepla a teplej vody, dodávka vody od vodárenských spoločností a odvádzanie odpadových vôd.

Ďalšou zastávkou je § 11 práva a povinnosti spoluvlastníkov bytového domu.

Práva a povinnosti vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome
§ 11

(1) Vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome je povinný na svoje náklady byt a nebytový priestor v dome udržiavať v stave spôsobilom na riadne užívanie, najmä včas zabezpečovať údržbu a opravy. Je povinný konať tak, aby pri užívaní, udržiavaní, zmenách, pri prenajatí bytu alebo nebytového priestoru v dome, prípadne jeho časti a pri inom nakladaní s bytom a nebytovým priestorom v dome nerušil a neohrozoval ostatných vo výkone ich vlastníckych, spoluvlastníckych a spoluužívacích práv.

(2) Vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome je povinný odstrániť závady a poškodenia, ktoré na iných bytoch alebo nebytových priestoroch v dome alebo na spoločných častiach domu alebo spoločných zariadeniach domu alebo príslušenstve spôsobil sám alebo osoby, ktoré jeho byt alebo nebytový priestor užívajú.

(3) Vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome je povinný umožniť na požiadanie na nevyhnutný čas a v nevyhnutnej miere vstup do bytu alebo nebytového priestoru zástupcovi spoločenstva, správcovi a osobe oprávnenej vykonávať opravu a údržbu za účelom vykonania obhliadky alebo opravy, ak opravu nezabezpečí sám alebo ak ide o opravu spoločných častí domu alebo spoločných zariadení domu prístupných z jeho bytu alebo montáž a údržbu zariadení na meranie spotreby tepla a vody v byte a nebytovom priestore a odpočet nameraných hodnôt; ak vlastník bytu alebo nebytového priestoru neumožní na požiadanie vstup do bytu, zodpovedá za škody vzniknuté takýmto konaním.

(4) Vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome nemôže vykonávať úpravy bytu alebo nebytového priestoru v dome, ktorými by ohrozoval alebo rušil ostatných v neprimeranom rozsahu alebo by menil vzhľad domu bez súhlasu spoločenstva; ak sa spoločenstvo nezriaďuje, je potrebný súhlas väčšiny všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome. Ustanovenia osobitných predpisov nie sú tým dotknuté. 13)

(5) Ak vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome svojím konaním zasahuje do výkonu vlastníckeho práva ostatných vlastníkov bytov alebo nebytových priestorov v tomto dome takým spôsobom, že obmedzuje alebo znemožňuje výkon vlastníckeho práva tým, že hrubo poškodzuje byt alebo nebytový priestor, spoločné časti domu, spoločné zariadenia domu, spoločné nebytové priestory, príslušenstvo alebo sústavne narušuje pokojné bývanie ostatných vlastníkov bytov, ohrozuje bezpečnosť alebo porušuje dobré mravy v dome, alebo neplní povinnosti uložené rozhodnutím súdu, môže súd na návrh spoločenstva alebo niektorého vlastníka bytu alebo nebytového priestoru v dome nariadiť predaj bytu alebo nebytového priestoru.

(6) Vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome má právo nahliadať do dokladov týkajúcich sa správy domu alebo čerpania fondu prevádzky, údržby a opráv.

No a potom je tu aj § 14, ktorý určuje vlastníkom spôsob, akým majú dospieť v bytovom dome k spoločnej dohode, záväznej pre všetkých spoluvlastníkov. Ale aj demokratický princíp je v ňom zapracovaný, ak by sa niektorý spoluvlastník cítil rozhodnutím spoluvlastníkov dotknutí, odrbaný.

§ 14

(1) Vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome má právo a povinnosť zúčastňovať sa na správe domu a hlasovaním rozhodovať ako spoluvlastník o spoločných častiach domu a spoločných zariadeniach domu, spoločných nebytových priestoroch, príslušenstve a pozemku na schôdzi vlastníkov. Oznámenie o schôdzi vlastníkov musí byť v písomnej forme doručené každému vlastníkovi bytu alebo nebytového priestoru v dome minimálne päť dní pred dňom konania schôdze. Výsledok hlasovania oznamuje ten, kto schôdzu vlastníkov alebo zhromaždenie zvolal, a to do piatich pracovných dní od konania schôdze vlastníkov alebo zhromaždenia spôsobom v dome obvyklým.

(2) Pri hlasovaní na schôdzi vlastníkov sa rozhoduje nadpolovičnou väčšinou hlasov všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome, ak tento zákon neustanovuje inak. Ak počet zúčastnených vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome neumožňuje hodinu po začatí schôdze vlastníkov právoplatné hlasovanie, rozhoduje sa nadpolovičnou väčšinou zúčastnených ; to neplatí, ak ide o hlasovanie podľa odseku 3, § 7a ods. 1, § 7c ods. 2 písm. i) a ods. 3, § 8a ods. 1 a 6, § 8b ods. 2 písm. i), § 10 ods. 1 a § 16 ods. 3 a 4.

(3) Ak vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome rozhodujú o úvere a o zabezpečení úveru, o zmluve o vstavbe alebo nadstavbe bytov alebo nebytových priestorov v dome a o zmene formy výkonu správy, rozhoduje sa hlasovaním na schôdzi vlastníkov dvojtretinovou väčšinou hlasov všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome. Ak sa rozhoduje písomným hlasovaním podľa tohto odseku, podpis vlastníka potvrdia najmenej dvaja overovatelia, ktorí boli zvolení na schôdzi vlastníkov bytov a nebytových priestoroch. Overiť písomné hlasovanie môže aj notár alebo obecný úrad.

(4) Prehlasovaný vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome má právo obrátiť sa do 15 dní od oznámenia o výsledku hlasovania na súd, aby vo veci rozhodol, inak jeho právo zaniká. Ak sa vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome nemohol o výsledku hlasovania dozvedieť, má právo obrátiť sa na súd najneskôr do troch mesiacov od hlasovania, inak jeho právo zaniká. Pri rovnosti hlasov, alebo ak sa väčšina hlasov pri hlasovaní podľa odsekov 2 a 3 nedosiahne, rozhodne na návrh ktoréhokoľvek vlastníka bytu alebo nebytového priestoru v dome súd.

(5) Za každý byt a nebytový priestor v dome má vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome alebo spoluvlastníci jeden hlas pripadajúci na ich byt alebo nebytový priestor v dome. Vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome môže písomne, s úradne overeným podpisom, splnomocniť inú osobu, aby ho na schôdzi vlastníkov zastupovala. Súčasťou splnomocnenia môže byť aj príkaz, ako má splnomocnenec hlasovať pri konkrétnych otázkach. Splnomocnená osoba sa originálom splnomocnenia preukazuje na začiatku schôdze rade alebo zástupcovi vlastníkov.

(6) Ak nejde o rozhodovanie o zmluve o spoločenstve alebo o zmluve o výkone správy môže správca, zástupca vlastníkov alebo predseda vyhlásiť písomné hlasovanie. Pred písomným hlasovaním musia byť vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome sedem dní vopred informovaní o otázkach, o ktorých sa bude hlasovať, a o termíne a mieste hlasovania, a to spôsobom v dome obvyklým. Na hlasovacom lístku musí byť uvedený deň konania hlasovania, meno a priezvisko vlastníka bytu alebo nebytového priestoru v dome, otázka alebo otázky; ak je viac otázok, označia sa poradovými číslami. Pri každej otázke musia byť dva rámčeky, z ktorých jeden je nadpísaný slovom "áno" a druhý slovom "nie". Ak vlastník bytu alebo nebytového priestoru nevyznačí svoj názor, je hlas neplatný. Po vykonaní hlasovania písomnou formou správca, zástupca vlastníkov alebo predseda za účasti ďalších dvoch vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome zistí výsledok hlasovania a oznámi ho do piatich pracovných dní od písomného hlasovania spôsobom v dome obvyklým. Aby bolo písomné hlasovanie právoplatné, je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome, ak zákon neustanovuje inak. V prípade neúspešného hlasovania musí byť predmet hlasovania prerokovaný na schôdzi vlastníkov alebo na zhromaždení podľa odseku 2. Hlasovanie písomnou formou o tej istej veci možno opakovať až po prerokovaní predmetu hlasovania na schôdzi vlastníkov alebo na zhromaždení. Prehlasovaný vlastník bytu a nebytového priestoru v dome má právo obrátiť sa do 15 dní od oznámenia výsledku hlasovania na súd, aby vo veci rozhodol, inak jeho právo zaniká. Ak sa vlastník bytu alebo nebytového priestoru nemohol o výsledku hlasovania dozvedieť, pretože mu nebol oznámený spôsobom v dome obvyklým, má právo obrátiť sa do troch mesiacov od hlasovania na súd, inak jeho právo zaniká.

(7) Ustanovenia odsekov 1 až 6 sa rovnako použijú aj na hlasovanie zhromaždenia podľa § 7c ods. 9. Ak spoločenstvo tvorí viac domov, o úvere, rozdelení spoločenstva, súhlase so vstavbou alebo nadstavbou a o použití fondu prevádzky, údržby a opráv hlasujú iba vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome, ktorého sa predmet hlasovania týka.

Asi tak, a videl si už vlak?
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Vieš, ako vlak ide po koľaji nazvanej Občianský zákonník na kilometri 125 je výhybka nastavená na odbočenie na koľaj Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, vlastne aj byty sú len priestormi. Na kilometri 12aa v časti 7b je zachádza do medzistanice 657/2004, kdse je prehodený na koľaj § 17 ods. 6 a § 18 ods. 8, ktorá vedie do stanice vyhláška 630/2005. Tá ťa presmeruje v zmysle zmeny 358/2009 naspäť na koľaj 182/93, ale pozor na kilometer §14, ale ten upravuje len a len spôsob hlasovania a jeho právoplatnisti, čo nás prenesie na km §3 ods. 1, a tu je tunel na na konečnú stanicu Občiansky zákonník § 137 ods. 1.
Ak si nepochopil, nevadí-príde čas a svoj vlak raz dobehneš, možno.
2 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Zámerne som nespomenul stanicu § 2 ktorá ujasňuje pojmy v dome, čo je priestor, byt, nebytový priestor, tiež čo je bytový dom, čo sú jeho spoločné časti, spoločné zariadenia, príslušenstvo. V odseku 7 je koľajou 182/1993 určený vlastnícky podiel spoluvlastníkov, tiež z odkazom na OZ. Podľa veľkosti tejto plochy sa ale v dome nerozhoduje, nehlasuje. Postrehol si, že na stanici § 14 je uvedený kompletný spôsob rozhodovania, hlasovania. Ale na stanici § 10 na prvom peróne je uvedené, že podľa tejto plochy sa prispieva do FOaÚ, rovnakou sumou na jeden m2 podlahovej plochy, tí čo majú komfortnejší vozeň si priplatia za plochu jeho komfortu 25 % do FOaÚ.

Na šiestom peróne sú služby, ak sa vlastníci dohodnú môže byť služba dodávka tepla, teda náklady za dodané teplo rozpočítané podľa svojho podielu určeného v stanici § 2 siedmi perón. Môžu aj iné služby, ak sa dohodnú, aj poistku, aj vodu, atď. atď. atď...


§ 2

(1) Bytom sa na účely tohto zákona rozumie miestnosť alebo súbor miestností, ktoré sú rozhodnutím stavebného úradu trvalo určené na bývanie a môžu na tento účel slúžiť ako samostatné bytové jednotky.

(2) Bytovým domom (ďalej len "dom") sa na účely tohto zákona rozumie budova, v ktorej je viac ako polovica podlahovej plochy určená na bývanie a má viac ako tri byty a v ktorej byty a nebytové priestory sú za podmienok ustanovených v tomto zákone vo vlastníctve alebo spoluvlastníctve jednotlivých vlastníkov a spoločné časti domu a spoločné zariadenia tohto domu sú súčasne v podielovom spoluvlastníctve vlastníkov bytov a nebytových priestorov.

(3) Nebytovým priestorom sa na účely tohto zákona rozumie miestnosť alebo súbor miestností, ktoré sú rozhodnutím stavebného úradu určené na iné účely ako na bývanie; nebytovým priestorom nie je príslušenstvo bytu 5) ani spoločné časti domu a spoločné zariadenia domu.

(4) Spoločnými časťami domu sa na účely tohto zákona rozumejú časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť, najmä základy domu, strechy, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, podkrovia, povaly, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie.

(5) Spoločnými zariadeniami domu sa na účely tohto zákona rozumejú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu. Takýmito zariadeniami sú najmä výťahy, práčovne a kotolne vrátane technologického zariadenia, sušiarne, kočíkarne, spoločné televízne antény, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky.

(6) Spoločnými časťami domu a príslušenstvom domu, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu a pritom nie sú stavebnou súčasťou domu (ďalej len "príslušenstvo"), sa na účely tohto zákona rozumejú oplotené záhrady a stavby, najmä oplotenia, prístrešky a oplotené nádvoria, ktoré sa nachádzajú na pozemku patriacom k domu (ďalej len "priľahlý pozemok").

(7) Podlahovou plochou bytu sa na účely tohto zákona rozumie podlahová plocha všetkých miestností bytu a miestností, ktoré tvoria príslušenstvo bytu, 5) bez plochy lodžií a balkónov.

A aká je teda podlahová podľa tej koľaji OZ, na kilometri 137

§ 137


(1) Podiel vyjadruje mieru, akou sa spoluvlastníci podieľajú na právach a povinnostiach vyplývajúcich zo spoluvlastníctva k spoločnej veci.

(2) Ak nie je právnym predpisom ustanovené alebo účastníkmi dohodnuté inak, sú podiely všetkých spoluvlastníkov rovnaké.

A spomenul som aj stanicu § 11 na ktorej sú uvedené práva a povinnosti k spoločnej veci nehnuteľnosti, stavbe, bytovému domu.

Naskoč, ideme do Trnavy!
0 0
PASKOV PASKOV

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

Příklad na energie pro bytový dúm:



Teplo ÚT = 140 MWh ( určené na hru s dílky PRVN )
Teplo teplá voda = 95 MWh
Teplo dodané z CDT = 235 MWh






Cirkulační ztráty TV = 40 MWh
Teplo el. energie = 40 MWh
Teplo spálený plyn = 40 MWh


Celková suma neřešené tepelné energie = 120 MWh


Všechny spotřebiče v bytě nakonec jen ohřívají prostor bytového domu.


Vidíme, že hra s PRVN je jen hra pro dospělé a nic víc.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Tibor889 Pozri príspevok
Sito, nezvalujem to na mosty, len som napísal "čo ak".
Počet jednotiek po korekcii je takýto:

7. podlažie. Byt č.1, 3 346; č.2, 4 323; č.3, 3 123; č.4, 3 365; č.5, 7 986; č.6, 9 046.
6. podlažie. Byt č.1, 2 025; č.2, 1 772; č.3, 2 984; č.4, 3 395; č.5, 1 380; č.6, 4 052.
5. podlažie. Byt č.1, 0 794; č.2, 6 039; č.3, 3 443; č.4, 2 214; č.5, 2 123; č.6, 3 911.
4. podlažie. Byt č.1, 4 550; č.2, 1 316; č.3, 1 462; č.4, 3 166; č.5, 0 889; č.6, 2 966.
3. podlažie. Byt č.1, 1 125; č.2, 0 527; č.3, 2 047; č.4, 2 270; č.5, 1 852; č.6, 1 340.
2. podlažie. Byt č.1, 5 242; č.2, 4 381; č.3, 4 211; č.4, 2 244; č.5, 2 494; č.6, 3 185.
1. podlažie. Byt č.1, 5 727; č.2, 1 628; č.3, 0 756; č.4, 1 318; č.5, 2 737; č.6, 3 030.

Dom 125 783; vonkajšie byty, 75 575; vnútorné byty, 50 209.

Dom 100,00 %; vonkajšie byty, 60,08 %; vnútorné byty, 39,92 %.

Priemer je 2 995, maximálna odchýlka od priemeru je 202 % do plusu, maximálna odchýlka od priemeru je 82 % do mínusu, rozpätie 284 %.

Ale pri odchýlke +/- 40 % je to 4 193 jednotiek do plusu a 1 797 jednotiek do mínusu.

Byty s čiernym číslom prekračujú odchýlku plus. Byty so šedým číslom prekračujú odchýlku mínus. Nevŕtajú mi teraz hlavou náklady. Keby boli korigované jednotky v uvedenej odchýlke, tak aj teplo by teoreticky bolo odoberané jednotlivými bytmi v tej odchýlke +/- 40 %. Náklady, ale aké by boli, by tiež boli podľa nich v odchýlke +/- 40 %. Či nie?

7. podlažie. Byt č.1, 3 346; č.2, 4 323; č.3, 3 123; č.4, 3 365; č.5, 7 986; č.6, 9 046.
6. podlažie. Byt č.1, 2 025; č.2, 1 772; č.3, 2 984; č.4, 3 395; č.5, 1 380; č.6, 4 052.
5. podlažie. Byt č.1, 0794; č.2, 6 039; č.3, 3 443; č.4, 2 214; č.5, 2 123; č.6, 3 911.
4. podlažie. Byt č.1, 4 550; č.2, 1 316; č.3, 1 462; č.4, 3 166; č.5, 0889; č.6, 2 966.
3. podlažie. Byt č.1, 1 125; č.2, 0527; č.3, 2 047; č.4, 2 270; č.5, 1 852; č.6, 1 340.
2. podlažie. Byt č.1, 5 242; č.2, 4 381; č.3, 4 211; č.4, 2 244; č.5, 2 494; č.6, 3 185.
1. podlažie. Byt č.1, 5 727; č.2, 1 628; č.3, 0756; č.4, 1 318; č.5, 2 737; č.6, 3 030.

Jasne, že s týmito číslami sa už nič nezmení v konkrétnom roku, leda tak náklady, pančované m2.

Ale ako to spraviť, aby si mohli vlastníci v budúcnosti priebežne sledovať stavy svojich zaznamenaných jednotiek, tak aby sa vmestili na konci roku do uvedenej odchýlky +/- 40 %. Prípadne aby prekročenia boli čo najmenšie.

Vieš poradiť?
Naposledy upravil sito : 01.11.12 at 19:38
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
(6) Ak sa vlastníci bytov a nebytových priestorov dohodnú podľa §14 zákona č. 182/1993 Z. z. inak, rozpočítavanie množstva dodaného tepla na vykurovanie podľa odsekov 1 až 5 sa neuplatňuje.
t.j. na odsúhlasenie neuplatňovania 1 až 5 je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny vlastníkov na schôdzi.
Ale stále platí zákon 657/2004, § 18 ods. 4)
b) oznámiť konečnému spotrebiteľovi najmenej 15 dní
pred uskutočnením odčítania údajov na určenom
meradle spotreby tepla alebo pomerovom rozdeľova-
či tepla termín odčítania spotreby,
c) využívať na rozpočítavanie množstva dodaného tepla určené meradlá tepla alebo pomerové rozdeľovače
tepla na vykurovanie u konečného spotrebiteľa,
d) rozpočítavať množstvo dodaného tepla podľa pravidiel rozpočítavania.

alebo
ak sa dohodne nadpolovičná väčšina všetkých konečných spotrebiteľov odoberajúcich teplo za odberným miestom na inom spôsobe rozpočítavania množstva dodaného tepla, povinnosť zapojenia pomerových rozdeľovačov nevzniká,“
Čo môže byť myslené slovom INOM?
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Vieš poradiť?
viem, namontovať im ešte jeden taký istý rozdeľovač a porovnať ich výsledok a budeš vedieť prečo je to tak
0 0
Tibor889 Tibor889

Tibor889 je offline (nepripojený) Tibor889

Tibor Mičo
Ešte, stále sa opomína par. 10 /358/2009.
Aj keby sa rozhodli rozpočítavať teplo podľa počtu domácich zvierat a teplú vodu podľa farby áut na parkovisku, vždy treba uvádzať tieto údaje. Len ako sa k niektorým potom dopracovať? Tento paragraf sa nedá obísť ani rozhodnutím majstra svetla na schôdzi.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Inom? AHÁÁÁ, inom ako podľa hodnoť zaznamenaných na PRT, ktoré sú korigované dohodnutým spôsobom a použité pri rozpočítaní nákladov za teplo dohodnutým spôsobom.

Tak, a nie je to o inom!

A do tej Trnavy ideš, piskni aj na PASKOV

0 0
Tibor889 Tibor889

Tibor889 je offline (nepripojený) Tibor889

Tibor Mičo
sito , nemôžu byť nikdy námery (ani korigované telesom) pri štandardných PRVN v rozsahu +-40. Preto, lebo tepelné straty miestností nie sú +-40.
Námery v rozsahu +-40 priamo zvláda len VIPA ale tá meria úplne niečo iné ako PRVN na radiátore. PRVN na radiátore to z princípu toho čo meria nedokáže.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

nunenko Pozri príspevok
viem, namontovať im ešte jeden taký istý rozdeľovač a porovnať ich výsledok a budeš vedieť prečo je to tak
Teba som sa síce nepýtal, ale no dobre. A nebolo by ešte lepšie tri - štyri namontovať a spraviť priemer, veď presnosť niečo stojí. Či nie?
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Paskov je z opačnej strany Trnavy. Inak je inak ak inak nedáš.
0 0
Tibor889 Tibor889

Tibor889 je offline (nepripojený) Tibor889

Tibor Mičo
Napísal som to do komentára.
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Teba som sa síce nepýtal, ale no dobre. A nebolo by ešte lepšie tri - štyri namontovať a spraviť priemer, veď presnosť niečo stojí. Či nie?
akú sa má možnosť brániť ten komu naskakujú dieliky ako indovia na vlak?
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Tibor889 Pozri príspevok
sito , nemôžu byť nikdy námery (ani korigované telesom) pri štandardných PRVN v rozsahu +-40. Preto, lebo tepelné straty miestností nie sú +-40.
Námery v rozsahu +-40 priamo zvláda len VIPA ale tá meria úplne niečo iné ako PRVN na radiátore. PRVN na radiátore to z princípu toho čo meria nedokáže.
V tom prípade sú tie uvedené rozdiely podľa teba štandardné. No potom sú tie PRT na hovno, alebo sú na hovno nastavené hlavice, preto, že v hlavách je porázno o ich optimálnom nastavení.

Ak najmenší počet jednotiek vo vonkajších bytov je 756 jednotiek a vo vnútorných je 6 039 jednotiek, tiež štandard? Podľa teba to nie je optimálne nastavenými hlavicami?

A čím potom, ak nie teplom?

A prečo nemôžu teda byť?
Naposledy upravil sito : 01.11.12 at 17:06
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

nunenko Pozri príspevok
akú sa má možnosť brániť ten komu naskakujú dieliky ako indovia na vlak?
Nastaviť si optimálne hlavice, ak bude mať v miestnosti 21 °C, tak vlak sa zastaví, indovia môžu kľudne nastúpiť, ale PRT ich v tom prípade nezapočíta! Nemôže, netečie voda.
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
skús, a zistíš veľké nič, lebo námer bude podobný (odchýlka PRVN je v norme + bude iná meraná teplota kvôli inému umiestneniu)
jediná možnosť ako zistiť poruchu respektíve veľkú nepresnosť naskakovania dielikov. Čo si myslíš, že výrobca ktorý je jediný oprávnený povedať, že jeho výrobok meral na pi.. to prizná? Prečo a načo a ako ho bude skúšať? Ako sa dá ináč zistiť zlá funkčnosť toho bazmeku? ak sa demontuje a nemontuje inam môže zaznamenávať celkom inak.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

nunenko Pozri príspevok
jediná možnosť ako zistiť poruchu respektíve veľkú nepresnosť naskakovania dielikov. Čo si myslíš, že výrobca ktorý je jediný oprávnený povedať, že jeho výrobok meral na pi.. to prizná? Prečo a načo a ako ho bude skúšať? Ako sa dá ináč zistiť zlá funkčnosť toho bazmeku? ak sa demontuje a nemontuje inam môže zaznamenávať celkom inak.
Vlastníci v konečnom dôsledku povedia áno, alebo nie! Ak nie výrobca PRT si môže isť pískať.
0 0
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Vlastníci v konečnom dôsledku povedia áno, alebo nie! Ak nie výrobca PRT si môže isť pískať.
vlastníci sú prevažne laici, ľahostajní a manipulovateľní. Často sa správajú až ako hlupáci, sú dobrí akurát tak na volenie politikov.
1 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Tibor889 Pozri príspevok
Ešte, stále sa opomína par. 10 /358/2009.
Aj keby sa rozhodli rozpočítavať teplo podľa počtu domácich zvierat a teplú vodu podľa farby áut na parkovisku, vždy treba uvádzať tieto údaje. Len ako sa k niektorým potom dopracovať? Tento paragraf sa nedá obísť ani rozhodnutím majstra svetla na schôdzi.
Nunenko to vie aj podľa veľkosti okien, tak prečo by nedokázal podľa psov, alebo sliepok ...

Ale tie údaje by tam boli, presne tie, ktoré požaduje § 10.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať