Dám sem recept, čo sa dedí u nás po generácie a kapustička nemá chybu ! Neviem presné množstvá, ale robievame do 12-14 lit. súdka. Na spodok súdka sa dá trochu chleba - tak 3-4 krajce a na to ešte vrchné celé kapustové listy - tak 2-4 ks. Začína sa natláčať kapusta po vrstvách, každú vrstvu treba riadne päsťami "nabiť". Medzi jednotlivé vrstvy dávame tak za 2-3 hrste soli (čím viac, tým lepšie-soľ zabráni, aby vám kapusta zmäkla), za hrsť rasce, čierneho celého korenia, bobkového listu a na plátky nakrájanú čerstvú cvikľlu. Znovu vrstvu kapusty (tie vrstvy sú asi tak 10 cm) a znovu na to soľ, cviklu a koreniny. Zakaždým treba kapustu riadne pozatláčať. Ak vám medzi tým už pustila šťavu a je jej tak, že sa ponára v nej kapusta, treba ju počas tlačenia vyberať. Nechá sa až úplne na záver nabíjania kapusty, aby mohla kvasiť (to znamená, že poslednú vrstvu keď zatlačíte,musí vám po zatlačení vybehnúť šťava). Nakoniec kapustu "zaprieme" drievkami aby počas kvasenia neušla zo súdka. Dať na teplejšie miesto a hlavne nezabudnúť kontrolovať, či je v žliabku stále čerstvá voda. Garantujem že tak po 5-7 dňoch je kapusta úplne fantastická a má krásnu ružovú farbu (vďaka cvikly )...