Zavrieť

Porady

Výstupy z MRP do excelu

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je možné v MRP exportovať výstupy z účtovníctva do excelu. Nemám prístup k MRP softwéru, tak ak by bol niekto taký milý, by som ho požiadala o excelovské súbory (samozrejme stačí len hlavička - teda riadok s názvami stĺpcov) pre dodávateľov, odberateľov poprípade koncové stavy na účtoch a otvorené položky. Jediné, čo by som potrebovala je vidieť štruktúru exportovaného dokumentu. Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Vlasta je offline (nepripojený) Vlasta

    Vlasta
    áno, výstupy môžu byť aj vo forme excelovského súboru.
    Naposledy upravil Vlasta : 30.10.15 at 10:29
    10 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Miriama91 Ďakujem, to som si aj myslela. Len by sa mi zišli tie hlavičkové súbory z exportu.
    Vlasta konkretne, ktorý výstup Vás zaujíma?
    Miriama91 kmeňové dáta odberateľov, kmeňové dáta dodávateľov, zostatky na účtoch HK a otvorené položky (napr. dodávateľská faktúra). Pre hlavičku súboru, čo MRP exportuje, potrebujem urobiť v inom programe interface, aby som tam neskôr vedela natiahnuť dáta.
    Miriama91 Ďakujem za výstup účtov HK. Je možné urobiť výstup HK aj pre analytické účty? Či len takto všeobecne na syntettické? A ak by ste boli ochotná, mohli by ste mi prosím exportovať aj nejakú otvorenú položku? Ďakujem.
    Vlasta Doplnila som aj HK analyticku. Neviem, čo myslíte pod dodávateľskou faktúrou. Pri prijatych faktúrach sú možné výstupy: zoznamy faktúr - rôzne, pokladničný doklad, likvidačný list, príkaz na úhradu...
    Miriama91 Tym, ze budem prenasat uctovnictvo z MRP do ineho systemu, budem potrebovat exporty kmenovych dat odberatelov a dodavatelov, zostatky k 01.01.2016 a otvorene polozky, ktore su v uctovnictve zadane. Neviem presne v akom formate by sa tieto otvorene polozky mohli z MRP exportovat. Je v MRP mozne exportovat otvorene polozky, kde by boli aj cisla uctov aj polozky dokladu? Neviem si inak predstavit, ako by sme do noveho systemu naimportovali otvorene polozky.
    Vlasta viete si exportovat zoznam adries, zoznam faktur vydanych aj zoznam faktur prijatych - neuhradenych, cize tych, ktore sa prenasaju do noveho roka. Taktiez je vo vystupoch aj pociatocny ucet suvahovy.
    Miriama91 A keď Vás poprosím, ak by ste mali čas, mohli by ste mi exportovať aspoň na ukážku nejakú otvorenú faktúru? Potrebovala by som vidieť ten výstup z MRP, aby som mohla prispôsobiť program pre import k tomuto výstupu. Poprípade by som Vás požiadala aj o výstup nejakého odberateľa resp. dodávateľa. Tým, že nemám prístup do zdrojového MRP si tieto výstupy nemôžem urobiť sama. Ďakujem Vám.
    Vlasta doplnila som prilohy.
    Miriama91 Bude to zrejme ešte zaujímavé, keďže tieto výstupy neobsahujú všetky pre mňa potrebné údaje. Každopádne Vám ďakujem za ochotu a Váš čas.
      zbaliť

    Výstupy z MRP do excelu

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.