Zavrieť

Porady

Vyrozumenie o dedicskom konani.

Babka zosnula pred rokom a pol. Zostal po nej stary otec a tri deti. Dodnes moja matka (jedno z deti) neobdrzala ziadne vyrozumenie o dedicskom konani. Je to mozne ? Existuje moznost ze by nedostala oznamenie o dedicskom konani ? V akom pripade by sa toto mohlo stat ? (zavet, vydedenie, ziadny majetok . . . ) Dakujem za pomoc.
7 komentárov     zbaliť
afrikánka a majetok nejaký bol..?
aktivator Podla toho co predpokladam, tak bol.
aktivator Ale teoreticky vychadzajme z toho, ze nebol Potom by neprislo ziadne vyrozumenie o ukonceni dedicksho konania, ze sa pozastavujke, lebo ziadny majetok nebol ?
afrikánka Ak nie je majetok, tak dedičské konanie nie je
aktivator Dakujem, tak potom teoreticky viem co sa stalo. :-(
Oliwa Treba sa spýtať starého otca alebo súrodencov, či...?
dmc je potrebne oslovit miestne prislusny sud. Matrika oznamuje vo svojom obvode sud ktory je prislusny na prejednanie dedicstva. Ak sa tak nestane - sud zacne konat ak sa dozvie o umrti. Ak neprebehlo dedicske konanie treba podat navrh na zacatie. Dedicske konanie sa zacina vzdy - aj ked sa naslednym setrenim zisti ze nieje co dedit. V tom pripade sa dedicske konanie zastavuje pre nemajetnost. Vydanim uznesenia. V tomto pripade sa neurcuje ziadny okruh dedicov ale uznesenie o zastaveni existuje.

Blizsie napriklad tu: https://www.etrend.sk/podnikanie/ako...e-konanie.html
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    branislavp je offline (nepripojený) branislavp

    branislavp
    aktivator, ak by bolo dedičské konanie a všetko predtým by bolo OK, matka určite by bola upovedomená o ded.konaní doporuč. .zásielkou s doručenkou. Alebo pre nemajetnosť babky sa nič nekonalo. Ale, môže sa stať aj to, že niekto úmyselne zamlčí niekoho, aby sa o nejakom ded.konaní vôbec oprávnený k ded.konaniu dozvedel. Aj takéto prípady sa stávajú.
    Ti poradím takto. K závetu sa asi ťažko dostaneš, ak by existovalo vydedenie je tiež neznáme. Hľadaj podľa kataster portali podľa vlastníka- poznáš okruh dotknutých- babka, dedko, ostatní. V prípade, že na LV zistíš v titule nadobudnutia u príbuzných rok nadobudnutia približne v ktorom by sa malo niečo udiať a to dedičstvom, alebo darovaním, alebo KZ, bol by si na stope. Ale ak zistíš, že babka bola nemajetná, tak žiadne dedičské nebolo potrebné. V domienke, ak by aj notár otvoril dedičstvo po babke, zistil, že prípad je bez majetku, určite by musela byť vyrozumená listom s doručenkou aj matka s výsledkom , že babka bola nemajetná, konanie sa zastavuje. Všetko je to v otáznikoch a keď chceš vedieť aká je skutočnosť musíš hľadať informácie. Veľa zdaru.

    Škvrnka je offline (nepripojený) Škvrnka

    Škvrnka
    Na príslušnom súde má byť uložene uznesenie z dedičského konania. Cez info kanceláriu na súde má člen rodiny možnosť do neho nahliadnuť .

    Vyrozumenie o dedicskom konani.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.