Zavrieť

Porady

Pomôžme Tatrám !!!

AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Účet na obnovu víchricou zasiahnutých Vysokých Tatier zriadilo vedenie mesta v pobočke Dexie banky v Smokovci. Účet má číslo 1670490007/5600. Pokiaľ chcete osobne pomôcť, bližšie informácie získate na adrese kalamita@tatry.sk.

Ďalšie info:
http://slovak.vysoketatry.cz/kalamita/index.html
Usporiadat
M3G M3G

M3G je offline (nepripojený) M3G

Daniela
Luebschenko, zúfalo. Srnky pobehujú po cestách bezradne hore, dole. Veveričky majú svoje špajze povaľane atď. Ale myslím si, že aj príroda aj zvieratá sa s tým budú vedeiť vyrovnať. Čo bude slabšie zahynie a ostatok sa o seba postará.
Nemám slov.
Úplne súhlasím.
0 0
M3G M3G

M3G je offline (nepripojený) M3G

anita
Čo tak pridať sa k nám do partie a ďalšiu dovolenku absolvovať s nami? Jasne, že v Tatrách....
Veľmi rád sa pridám, pokiaľ nepôjdeme bližšie ako 10km od Štrbského plesa. Robím si srandu.

Inak ak môžem nejako pomôcť, veľmi rád to urobím. Ale musí to mať nejaký zmysel(nebudem sadiť stromčeky tam, kde to príroda nechce ani nebudem posielať peniaze na nejaký účet).
0 0
Daniela Daniela

Daniela je offline (nepripojený) Daniela

M3G, som rada. Mier. Môžeme si pokecať aj o tej Orave, Čertovici. Aj tam je to katastrófa. Dnes sa nevyhneme v žiadnej oblasti zeme takýmto katastrófam. Sami spôsobujeme a dávame prírode rany a tá sa nám potom opláca takou krutosťou. Je však silnejšia ako homo sapiens, verím, že sa pozbiera a zväčša sama. Zatiaľ sa neangažujem v žiadných zbierkach ani já. Je to živelné a ktovie ?..........ŽIadne peniaze. Počkáme čo bude nutné. Osobne som ochotná kúpiť sadenice stromčekov a vysadiť podľa pokynov a plánov lesníkov, TANAPU.s Teším sa, keď si na jar sadnem na bicykel a pôjdem pomôsť. Nebudú tie trasy z Popradu do Smokovca alebo T. Lomnici také krásne a poskytujúce čistý vzduch, ale rada tam pôjdem aj naďalej. Ešte som to nevidela na vlastné oči, lebo doprava je tam obmedzená, len zamestnanci,domorodci a turisti. Električky ešte nefungujú a ani dlho nebudú. Takže počkáme si. Potom podiskutujeme viac.
Naposledy upravil Daniela : 24.11.04 at 08:22
0 0
luebchenko luebchenko

luebchenko je offline (nepripojený) luebchenko

žena - čo viac povedať treba :) ...viac
...sa mi včera v správach "páčil" ten pán, čo navrhoval využiť príležitosť, ktorú príroda ponúkla a žiadal znížiť stupeň ochrany, rozšírenie zjazdoviek a pod... Veď načo stromy - len sa lámu a robia katastrofy! no nie? Miesto stromov vysaďme stožiare vlekov - dobre nahusto, natrime z nostalgie na zeleno aby sme zachovali dekórum, bodli by aj nejaké asfaltky - aspoň po hvezdáreň, taká disko na Térinke by tiež nebola na zahodenie! Najsupernejšia by bola nejaká laserová light show rovno z Gerlachu! Wau super babenky a ešte supernejšie euráče či doláre by sa hrnuli a bolo by to supernéééé! Už to len premenovať na Las Tatras.
0 0
babetka babetka

babetka je offline (nepripojený) babetka

Chcelo sa mi plakať keď som videla v nedeľu večer čo sa stalo v Tatrách. Boli sme na chate od piatku, kde sme nemali elektrinu, takže to bol naraz poriadny šok. Tatry boli úžasné. Celé Slovensko je z toho hotové a každý chce pomáhať, ale keď boli povodne na východe, tak na to každý kašlal, lebo nešlo o Tatry, ale "len" o tých ľudí.
0 0
Daniela Daniela

Daniela je offline (nepripojený) Daniela

Verím, že k tomu nepríde, aj keď pre zisk by niektrorí urobili aj to. TEŽ však nebude fungovať minimálne 2 - 3 mesiace, takže bude ťažký prístup. Ináč strašne tu zasa fúka (POPRAD)a sneží, sedím v práci a žalúzie vejú ako zástavka na okne . Na Polianke padajú aj tie stromy čo ostali. Babetka, pomohli sme pri zbierkach ČK a viac nebudeme. Určite sa tá pomoc minula účinkom.
0 0
babetka babetka

babetka je offline (nepripojený) babetka

Však o to išlo. Ľudia sa snažia pomôcť a je to na nič. Skôr som myslela na to, že Bratislava hneď darovala peniaze. Ale vlastne robia to aj pre seba a nielen pre Tatry. Berim to tak, že Tatry patria celému Slovensku. Dúfam, že si s tým nejako my aj príroda poradíme, lebo je to katastrofa. A teraz mi nejde o turistický ruch, ale o tú krajinu (aj keď z toho zahraničného idú peniažky do spoločnej pokladne).
Daniela nešlo mi o pomoc tých drobných ľudí ale o tých "hore".
0 0
Katty Katty

Katty je offline (nepripojený) Katty

Ako účtujete v PÚ tieto príspevky na Tatry???

Zrejme to bude nedaňový účet ale na ktorý?
0 0
Katty Katty

Katty je offline (nepripojený) Katty

tak keď nikto nevie tak to dám na 513
0 0
Jozef Mihál Jozef Mihál

Jozef Mihál je offline (nepripojený) Jozef Mihál

Lektor - dane, mzdy a odvody a poslanec NRSR (SaS) ...viac
Tak, pomáhal som Tatrám 4 týždne, presnejšie tvrdo som platil počas dovolenky bratislavským majiteľom tatranských ubytovacích a reštauračných zariadení, občas i Mestu Vysoké Tatry nejaký ten parkovací poplatok, či Tatranským železniciam nejaké to cestovné na Hrebienok. Snáď sa čosi z toho ujde i na renesanciu najkrajšieho kúta Slovenska.
Naposledy upravil Jozef Mihál : 21.08.05 at 20:44
m1.JPG  
m2.JPG  
m3.JPG  
m4.jpg  
m5.jpg  

1/1
0 0
babenko1 babenko1

babenko1 je offline (nepripojený) babenko1

Renata :-)
Tak takéto pohľady sa naskytli aj mne.. a je to strašnééé...
0 0
Janka6685 Janka6685

Janka6685 je offline (nepripojený) Janka6685

mladá začínajúca podnikateľka - účtovníčka, mzdárka, ktorá potrebuje poradiť a ak to bude možné, rada poradím aj ja ...viac
Nedá mi nereagovať na túto tému.

Ja som bola prvý krát v Tatrách minulý rok na dovolenke. Predtým sme chodili k vode. V Tatrách sa nám však tak páčilo, že sme tam boli aj tohto roku a plánujeme tam chodiť každý rok. To čo sme videli, bol pre nás obrovský šok. Máme fotky z minulého roka a urobili sme si aj tohtoročné. No to je teda rozdiel. Mesačná krajina. Bolo mi až do plaču, keď som videla všetky tie stromy poukladané na sebe a pripravené na odvoz. Niečo strašné. Keby to nestačilo, posledný deň dovolenky nastal ten obrovský požiar. V správach dávali, že je všetko pod kontrolou (tak mi to hovorila mamka do telefónu). No my sme na vlastné oči videli, že sa to rozširuje, takže čo hovorili v TV bola lož.

Musím ešte povedať, že s ľuďmi sme nemali žiadne zlé skúsenosti. Čašníci boli tiež v pohode. A na margo toho, ako sa tam správajú ku našincom musím tiež povedať, že ako tu už bolo spomínané, aj nám dali zľavu, len preto, že sme zo Slovenska. Dokonca minulý rok sme mali zľavu, toho roku ešte vačšiu.

To, čo sa stalo Tatrám je naozaj hrozné, ale na odľahčenie možem povedať, že výhľad je tam teraz perfektný. Viem, že je to len slabá útecha, ale musíte uznať, že mám pravdu. Dokonca už viem, prečo sa "Pekná vyhliadka" volá pekná. Ale predtým tam bolo aj tak krajšie. To je isté.

Btw, moj snúbenec tam chcel ísť hlavne preto, lebo nemá rád horúčavu a v Tatrách má byť logicky chladnejšie. No celý ten týždeň tam bolo na nevydržanie. Domov sme prišli opálení ako od mora, nechtiac. Síce o pár dní na to tam napadol sneh. Asi sme mali prísť neskor. Ale to boli zas uzavreté chodníky pre požiar. Nijak nedobre...
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať