Zavrieť

Porady

Korona a deti u otca

Môžete mi prosím poradiť s problémom ohľadom partnerovych deti? Má ich pridelené každý druhý víkend, tento víkend majú prísť, no zároveň s nami žije aj jeho 74 ročná mama. Ako sa máme zachovať? Keď deti nezoberieme bude to marenie nariadenia súdu, keď ich vezmeme, ohrozime jeho mamu. Sme pracujúci a teraz už nikto nevie či nieje nositeľom a máme pred tým rešpekt a vzhľadom na túto situáciu sa nevieme rozhodnúť
14 komentárov     zbaliť
korela Matovič by mal doplniť ďalší bod do jeho nariadení. :-)
Starí ľudia by mali mať prednosť.
ivka70 Preco? Myslis, ze vsetko sa da do detailov nariadit?
Zeby ludia nemohli rozmyslat aj sami a dohodnut sa na niecom kvoli vlastnym detom a rodicom?
korela ivka70, ale mohli, ale je tu zákon, a ako vidno aj podľa otázky, poniektorí chcú mať aj istotu. nevieme, koho majú na druhej strane, keď to riešia.
ivka70 To mozes rovno zabudnut, neda sa kazdy jeden detail riesit zakonom ci nariadenim....
Istotu si musia nastavit sami . Mozu napriklad matku partnera izolovat uplne ,ved aj oni su pre nu potencialny zdroj nakazy ... nie su v karantene.
ivka70 A ako to chce riesit otec deti? Komunikuje s ich matkou?
Ako pracujuci kedze chodite do prace medzi inych ludi, mate ovela viac moznosti byt nakazeni ako deti, ktore su uz 2. tyzden v karantene.
Ako riesite styk s partnerovou matkou teraz?
Preco prave deti by mali byt ten problem?
korela veď sa o tom píše, deti sa majú vyslovene izolovať od starých ľudí, nakoľko sú najohrozenejšou skupinou obyvateľstva.
ella22 Nekomunikuje s ex, len keď musí, včera naňho nakricala že deti si vezme a hotovo, bez ohľadu na dôchodkyňu. Vraj sú zdravé a nevidí problém aby boli u nás. Nikto nevie kto je zdravy a kto nie. My máme kontakt s ňou minimálny,ale keď ste v jednom byte tak to nejde úplne, dezinfikujem a dávame pozor ale človek nikdy nevie. On si ich chce zobrať, ja ani jeho mama s tým nesúhlasíme
korela Vychádzam aj zo svojej skúsenosti. 15 rokov som nemala chrípku, v decembri aj februári som ju chytila od vnučky (začala chodiť do škôlky), doteraz sa z druhej neviem spamätať. A táto dg je vraj tisíckrát nákazlivejšia. Stačí pozrieť na Španielsko čo robia s ľuďmi nad 75 r.
Ja byť vami, by som starú pani chránila. Asi by som sa spýtala pre istotu na sociálnom odbore a aj písomne, doklad.
ivka70 Ak sa dokazete izolovat vy dvaja, dokazete to aj s detmi A ak nie, navrhnite ine riesenie ...
Ja suhlasim s otcom deti, ze zobrat si ich zoberie.
Ak nechcete, aby boli v byte s jeho matkou, tak bud nech on ide s nimi niekam na cely vikend alebo ona ... to je asi jedine, co mozete spravit, aby ste ich oddelili.
ella22 Jeho mamu odizolovat nieje možné pretože najnižšiu rodinu má v Čechách, k mojim rodičom nemôže ísť lebo tam máme 90r dedka. On ísť s deťmi nemôže lebo ma nariadenú pracovnú sobotu takže s deťmi budem musieť byť ja. Skúsim dať na radu a informovať sa na sociálke aby to bolo písomne
ivka70 Necakaj, ze ti socialka nieco take napise ... a uz duplom nieco, o co by sa dalo opriet, nie je zakonodarca, moze nieco odporucit, ale rozmyslat a organizovat za vas nic nebude.

Ak otec ma nariadenu pracovnu zmenu, tak by sa mal prednostne dohodnut s matkou deti, ze si ich zoberie az po zmene, kedze ich nema s kym nechat.
veronikasad Vek deti?
ella22 12 a 9
ella22 Toto odpísala pani zo sociálky
Dobrý deň,

vydané súdne rozhodnutie je právoplatné a nemení sa ani súčasnou situáciou, ale je potrebné prihliadať a zohľadňovať individuality každého prípadu. S poukazom na rodičovské kompetencie a zodpovednosť rodičov na zdravie dieťaťa je najlepším vhodným riešením dohoda medzi rodičmi, ktorá zohľadňuje aktuálny stav detí, rodičov a ostatných osôb, s ktorými by mohli deti prísť do kontaktu. Zároveň je potrebné zohľadniť pri dohode rodičov opatrenia vydané vládou SR v súvislosti so šírením vírusu COVID-19.



S pozdravom
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    na to 9 ročne sa dá zobrat ocr a pokusit sa najst iný byt, kde budu počas celeho času aj s otcom izolované. Ked toto navrhnete matke, tak tuším, že si to rozmyslí.
    ella22 Úprimne by bola rada a vôbec by jej to nevadilo, jemu dali vysoké výživné že pri prenájme iného bytu by sme nemali čo ani jesť. Ona sama nemá ocr a deti necháva samé doma kým je v práci.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.