Zavrieť

Porady

Aky je obraz na skylink satelite?

Mam orange optiku ale programova ponuka hlavne sportovych programov stoji za h... chcel by som si zriadit satelit od skylink ale neviem ako mam porovnat kvalitu obrazu lebo nikde nema skylink prevadzku kde by som si to odskusal teda pozrel. Okrem toho ako sportovy fanusik nemam v laske oneskorenie akym sa prezentuju hlavne internetove tv. Orange doteraz bol super co sa tyka rychlosti prenosu lebo ked som pozeral hokej alebo futbal tak sused nadomnou krical gol v rovnakom case lebo mal tiez orange. Zadovazil som si magio cez optiku a to bolo v omeskani od orange asi 9 sekund. Tak som ho kvoli tomu zrusil a vratil sa do orange. Potom som skusal internetove magio to malo oneskorenie az 1 minutu, skylink cez internet zhruba 30 sekund. Teda nevie mi niekto poradit tieto 2 parametre a to kvalita obrazu skilink satelitu a rychlost prenosu. Diky
5 komentárov     zbaliť
misoft Cez satelit i cez IPTV bude VŽDY oneskorenie! Tam si nijako nepomôžeš ani tými "super" rýchlosťami. Musíš si uvedomiť, ako ide signál a ako sa spracováva. Pri DVB-T od zdroja po cieľ sú to milisekundy pri pozemnom vysielaní, ale pri sat. musia prevádzať frekvencie z DVB-T na frekvencie pre DVB-S smerom hore (vyššie frekvencie, a zo satelitu zase dole k tebe, kde sa to znova upravuje (dekóduje). Pri IPTV to preberá server IPTV, musí to spracovať na stream, aby si ty mohol potom aplikáciou v PC mohol sledovať - pritom to už nie je riadny signál (ako do telky a jej tunera), ale ide o súbor dát od servera IPTV k tebe, ktoré sa práve aplikáciou spoja do toho, čo sleduješ. U IPTV je často meškanie aj 20-30 sekúnd (prípad istej baby, ktorá nestihla limit pri súťaži, lebo to sledovala na IPTV a omeškanie bolo 25s. Žalovala ich a vyhrala, lebo usporiadateľ súťaže NEBRAL do úvahy (a ani s tým nepočítal) opozdenie.
Signál? Pokiaľ máš priamy výhľad na satelit - tak je OK, ale pokiaľ príde poriadna búrka (a najmä s bleskami), sneženie - tak odrazu sa to seká, kockuje... signál padne dole. Signál síce môže byť silný (to je nosná vlna, ale kvalita je naprd).
ondro55 Dik za vysvetlenie v podstate si mi potvrdil moj neodborny vyklad. Len mojebotazky smerovali na realne opozdenie alebo kvalitu obrazu. Najlepsie clovek co ma satelit skylink ktory vie realne porovnat ako to je. Nehovorim ze tomu nerozuimies. Ale chapes ma. Este uplne by bolo dokonale zavolat si s takym clovekom a v reale si porovnat na nejakom programe napr ta3 ktory ma cas ze co je rychlejsie.
ivka70 Mame Skylink aj UPC na optike. Rozdiel v kvalite obrazu nie je ziadny. Len na satelit ma vacsi vplyv pocasie (najma sneh a burky). Vtedy vyuzivame internetove vysielanie.
ondro55 Super tak by si mi vedela pozriet ktora je rychlejsia a o kolko. Napr ked si das na optike ta3 tak vies odsledovat potom o kolko je pomalsi satelit. Ja som si pomohol stopkami ked som meral orange optiku a magio. Tam je oneskorenie 9 sekund. Diky za info
misoft Zbytočne špekuluješ. A) DVB-T (pozemné cez anténu) ide v rozmedzí 474-768MHz a tam nemáš žiadne omeškanie. Provideri DVB-C musia okrem nosnej prekonvertovať na cca 203-378MHz a na nosnej modulovanej QAM 64-256 (výpočet je dosť zložitý, ale ak sa určí, tak sa už nemení - https://en.wikipedia.org/wiki/Quadra...ude_modulation). Ale DVB-S - tam sa musí premodulovať z klasického DVB-T až na 1,2 - 2,5GHz smerom k satelitu a od satelitu a znova premodulovať v prijímači na nižšie frekvencie (televízny tuner totiž nie je schopný takéto vysoké frekvencie na obraz spracovať, preto sa musí to znížiť a tam už máš nejaké omeškanie. Ale v prípade IPTV - ISP musí klasické (DVB-T) spracovať na digitálny štandard pre internet pre stream a toto posielať cez servery - a niekedy je to nie jeden server, ale 2-3-10 serverov a na každom je nejaké omeškanie - a výsledok je niekedy i 25-30 sekúnd po DVB-T.
Najväčšia sranda je však to - že ten signál televízie je digitálny a pre všetkých rovnaký, ale jeho prenos medzi zdrojom a cieľom potrebuje ho nejako prenášať (u DVB-T je tiež nosná frekvencia, rovnako ako u DVB-C i DVB-S, ale u všetkých je rozdielna).
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Taserda je offline (nepripojený) Taserda

    Taserda
    Mam Skylink aj Antik cez iptv. Pri Skylinku k satelitnemu vyselaniu je v cene aj ich iptv a archív. Antik iptv oproti satelitnemu vysielaniu je poriadne dozadu, bude to aj 20 sekúnd. V Sat vysielaní je aj rozdiel medzi Skylink a treeSat hoc už je to jeden majiteľ M7. Podľa tvojich požiadaviek by som bral Skylink. Nema však Eurošport. Treba sa rozhodnúť podľa toho aký šport chceš pozerať lebo nikto nemá všetko. Pri satelitných prijímačoch ktoré nie sú od Skylinku je možnosť zmiešať sat a iptv stanice do jednej skupiny. V TV sa to dosť dobre dá v SSIptv. Mám tak "doložené" napriklad Premiér Sport, O2 Sport, Bike Channel... , prijímaci s os Enigma2 aj v os Android.Treba mať adresu konkrétnej stanice a cez ftp protokol počitacom sa dá vytvoriť "vlastný balik". Ak si chceš vychutnať futbal kde rýchlosť puku alebo lopty je bez sekanie tak Dvbt je najlepšia ale tam je slabá ponuka. Vyššie som spomenul rozdiel v rýchlosti Skylink a freeSat, je tam jedna vec ktorú misoft nespomenul. Upscalink ktorý je niečo ako vyslanie signálu na družicu ktorá to vracia späť k zákazníkom tiež vplíva na rýchlosť a tým j na to u koho bude skôr počuť výkrik góól. To iba tak veľmi zhruba. Povedal by som že najlacnejšie by bolo pri športoch používať sluchátka aby si počul iba svoj TV a nepočul suseda.

    Aky je obraz na skylink satelite?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.