Zavrieť

Porady

Extenzivna vegetačné strecha svojpomocne ?

Zdravim Poraďáci
rozhodujem sa pre vegetačnu strechu na chatu. Preštudoval som si nejaké veci, skladba mi je jasná len...
Je možné na krovy nabiť dosky, rezivo 25mm a následne postupovať ako idú jednotlivé časti tj. parozabrana, hydroizolácia... alebo je nutné medzi doskami a hydroizoláciou nechať vzduchovu medzeru na odvetravanie vlhkosti ? Videl som pár fotografií keď bola zelená strecha položená na OSB dosky, bez vzduchovej medzery, katastrofa.
Na YouTube je veľa videí alternatívnych hlinených stavieb, mám to napozerane ale nikde som nevidel aby tam medzeru mali. Krovy, dosky a hneď izolácie...
Kto má skúsenosť, vedomosť, prosím poraď, vďaka
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Martuk je offline (nepripojený) Martuk

    omylný človek, ktorý sa rád nechá poučiť a občas má aj svojský pohľad na vec :-D ...viac Martuk
    bral si do uvahy nosnost, tlaky, system kotvenia, izolaciu? Udrzi tvoja chata tu vahu? Ako to chces kotvit? Aky je sklon strechy? V akej oblasti sa nachadza tvoja chata? Byva malo snehu alebo vela? Dlhsiu dobu alebo len par dni? O akej ploche strechy sa bavime? Doporucujem ti, aby si takuto realizaciu nechal radsej na odbornu firmu, pretoze prestudovat a robit su dve sakra rozdielne veci, obzvlast v tomto. A ak si myslis, ze svojpomocne v porovnani s firmou usetris obrovske prachy, tak si na omyle. Mozes akurat narobit viac skody, ako uzitku (zabudnes na nejake detaily, nedomyslis niektore veci) a moze sa stat, ze ti to uz ziadna odborna firma nebude chciet opravit a ak hej, tak mozno za viac prachov, ako si myslis, ze svojpomocne usetris.
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    enrico.j Chata je malá , 22 m2, robená.svojpomocne, preto aj strechu by som spravil svojpomocne.
    Martuk neodpovedal si na moje otazky. Mas nato patricne nastroje a vercajch? Vies ako sa robia detaily a prestupy a co k nim treba? Ak to odflaknes, respektive nieco zanedbas a bude tiect, uvedomujes si, co bude obnasat oprava? Najprv si odpovedz na tieto a vyssie uvedene otazky a az potom sa rozhodni. Ja osobne by som do takejto veci sam nesiel a to robim vo firme, ktora robi sice nerobi pokladku zelenej strechy, ale zato robi foliove strechy a viem, co to obnasa a ake su nasledky, ked je to odflaknute.
    Martuk najdolezitejsia vec je sklon strechy a jej typ a to si neuviedol.
    enrico.j Hmm, potrebujem.iba vedieť čo s tou medzerou ? Je naozaj potrebná alebo nemusí byť.
    Martuk aka medzera? Krov, plny zaklop, geotextilia, folia, hotovo. Aka medzera medzi doskami a hydroizolaciu? Co je u teba hydroizolacia? Ak hydroizolaciou myslis foliu napr. Fatrafol, Monarplan a pod., tak tam ziadna medzera nesmie byt. Ak si nevies rady, tak sa radsej obrat na projektanta alebo odbornu firmu.
    Martuk posli foto tej medzery, o ktorej hovoris a foto, kde podla teba medzera nebola a bola to katastrofa. A aj link na videa hlinenych stavieb, ktore si spominal.
    enrico.j Odvetravacia medzera, medzi zaklopom a izoláciou.
    Martuk ziadna medzera, natesno a narvat izolacie, co vojde. Ked tam nechas medzeru, mas tepelny most a kondenz a budes ako sa hovori v riti. Najlepsie by si spravil, keby si sem pricapil fotky tej chaty a skladbu. strechy
      zbaliť

    Extenzivna vegetačné strecha svojpomocne ?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.