Zavrieť

Porady

Softvér na evidenciu podielnikov pre urbáre

Dobrý deň, sme pozemkové spoločenstvo - urbár s veľkým počtom podielnikov - členov spoločnej nehnuteľnosti. Na ich evidenciu chceme nájsť softvér - program - s príslušnou kapacitou a funkciami zodpovedajúcimi práci s týmito údajmi kvôli zvýšeniu efektivity práce. Kto vie o niečom takom, prosíme, poraďte. Vopred ďakujeme.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    Máme funkčný softvér na kompletnú evidenciu členov urbáru, prehladný a s možnosťou aktualizácie po každom právnom úkone, či zmene. tel.0905573121

    jarecko je offline (nepripojený) jarecko

    jarecko
    Nasiel som tuto temu nahodou a v podstate aj mna zaujima a hladam takyto program pre pozemkove spolocenstva, ktory by vedel nacitat vlastnikov podielov z niekolkych listov vlastnictva na ktorych sa vlastnici opakuju to znamena, ze niektori ti isti sa nachadzaju na vsetkych LV a niektori iba na jednom, ktore su zverejnene na serveri katasterportal jedna sa o minimalne 1000 vlastnikov, kedze vlastnicke udaje sa menia na LV kazdy tyzden. Tento program by mal potom vediet urobit zoznam vlastnikov kde by sa uz nachadzal vlastnik iba raz s celkovym podielom zo vsetkych LV.

    Kedze sa tu v tej teme uz dva roky nepisalo, chcel by som sa opytat pisatela s nickom urbár Nemšova ci ten kontakt na mobil v jeho prispevku je este aktualny.

    nibiru je offline (nepripojený) nibiru

    nibiru
    Aký program používate na evideniu vlastníkov v Urbáre? Napíšte ako Ste spokojní,
    či je dobrý, či počíta aj podiely na zisku, ap., a koľko stojí, od akej firmy,
    neviem to nikde nájsť. Tiež aký program na učtovníctvo podvojné sa osvedčil.
    Ďakujem vopred.

    beata.v je offline (nepripojený) beata.v

    beata.v
    ja používam program od jedného živnostníka, ktorý sa tomuto venuje a dokonca vedia urobiť aj školenia na rôzne témy pre poz. spoločenstvá. Ja v ňom spravujem 5 spoločenstiev.

    urbarnik je offline (nepripojený) urbarnik

    urbarnik
    5 rokov používam program od jednej firmy a som maximálne spokojný. Ako viem používajú ho aj mnohé ďalšie urbáre na Slovensku vrátane tých najväčších. Pripravuje Valné zhromaždenie, hlasovanie, výpočet dividend a ešte kadečo ďalšie.

    cuno je offline (nepripojený) cuno

    cuno
    ahoj pozri stranku www.dpsoft.sk. je tam super program pre urbare. umoznuje kompletne vypocty, vyplaty divident a dalsie veci. pouzivame ho v Hornej Lehote uz 3 roky. Stale sa vyvija a aktuality su zadarmo

    jozef30 je offline (nepripojený) jozef30

    jozef30
    my používame softvér profiEvidencia, vid. http://www.profievidencia.sk, majú na 30 dní zdarma demo. Sme im poslali požiadavku a čísla LV a na druhy deň nám poslali naplnenú evidenciu z katastra, parcely, LVcka, výmery, podielnikov a ich podiely. Sme spokojní, odporučam...

    urbariatps je offline (nepripojený) urbariatps

    urbariatps
    Dobrý večer, prebrala som účtovníctvo v PS len pred mesiacom, bývalá p.účtovníčka všetku evidenciu podielnikov viedla "ručne ", poznala všetky rodinné vzťahy v dedine , zapisovala si kto kedy zomrel - podielník , kto zdedil a pod., ja by som chcela vedieť ako evidujete vy skúsenejší podielnikov, ako si aktualizujete údaje ak nepoužívate program, čo je podkladom pre výpočet dividend . Ďakujem za vaše rady.

    a_je_to je offline (nepripojený) a_je_to

    a_je_to
    urbariatps Pozri príspevok
    Dobrý večer, prebrala som účtovníctvo v PS len pred mesiacom, bývalá p.účtovníčka všetku evidenciu podielnikov viedla "ručne ", poznala všetky rodinné vzťahy v dedine , zapisovala si kto kedy zomrel - podielník , kto zdedil a pod., ja by som chcela vedieť ako evidujete vy skúsenejší podielnikov, ako si aktualizujete údaje ak nepoužívate program, čo je podkladom pre výpočet dividend . Ďakujem za vaše rady.
    Ak nechceš použiť program /ponuka vyššie/ tak musíš použiť excel, alebo linkovaný papier a kalkulačku :
    - mesiac pred konaním valného zhromaždenia aktualizuj zoznam podiielnikov podľa LV na katasterportal.sk
    - podiely všetkých podielnikov musia byť prepočítané na jedného spoločného menovateľa
    - sumu navrhnutú na rozdelenie podielnikom predeľ spoločným menovateľom
    - výsledok prenásobíš pre každého podielnika počtom jeho podielov a zaokrúhliš, zapíšeš k menu
    - ponecháš miesto pre podpis príjemcu sumy

    Ak máš viac LV, tak je to komplikovanejšie, treba to spočítať na jeden formulár. Závisí aj od toho, či delíte podiely podľa LV, alebo podľa plochy.

    urbariatps je offline (nepripojený) urbariatps

    urbariatps
    Ďakujem pekne za reakciu na môj príspevok. Výpočet mi je jasný, mne ide skôr o aktualizáciu údajov podielnikov v katastri. Pretože keď som si na stránke katasterportal.sk dala vyhľadať podľa LV tak na tom LV boli aj podielnici , ktorí už nežijú čo ma prekvapilo a tým pádom tomu veľmi neverím...No ale odkiaľ potom získam vieryhodné údaje keď nie z katastra? Alebo idem na to zle ja?

    a_je_to je offline (nepripojený) a_je_to

    a_je_to
    Sú iba dve cesty na aktualizáciu. Prvá je z katasterportálu, druhá je od dedičov, ktorí doručia rozhodnutie o dedičstve skôr, než je podiel prevedený na dediča. Ak niekto umrie, pár mesiacov to trvá, kým je v KN nový vlastník. Ak nie je ani jedna z týchto referencií, tak nárok na vyplatenie sa nerieši – pozastavuje sa, ale neprepadá, ani sa nevyplatí inému.
    Ja robím generálnu aktualizáciu iba raz v roku, v čase príprav na zvolanie valného zhromaždenia. Tých, o ktorých určite viem, že už nežijú, zahrniem do výpočtu do skupiny bez nároku na vyplatenie vypočítaných podielov. Suma sa potom účtovne presúva do depozitu na neskoršie vyplatenie dedičom. Rovnako sa tam presúvajú všetky nevyplatené podiely. Pozvánku posielame aj na adresu zomrelých, ktorí bývajú mimo, aby sa kontaktoval s urbárom niekto z dedičov. Ten potom dostane inštrukcie, ako ďalej. Hlavne vtedy, ak prevod na dediča ešte neprebehol.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.