Zavrieť

Porady

Rekonstrukcia strechy

mino
zdravim vas,
po 7 rokoch som sa rozhodol dat zrekonstruovat novu strechu na rod.dome z dovodu nekvalitne odvedenej prace - strecha zatekala. sklon je 18 stupnov, skridla bramac, stresne okna velux, debnenie. firma mi mala dat zmluvu o dielo, dielo malo byt vykonane v termine a faktura mala byt podla skutocne spotrebovaneho materialu. termin bol koniec augusta, trvanie 6 dni.

skutocnost: zmluvu o dielo doteraz nemam, strechu az na klampiarske veci sa podarilo ukoncit az koncom novembra, ku prevzatiu diela nedoslo, ziadal som majitela aby mi poslal fakturu na cast sumy – 80 000,- sk, ktoru som si vedel skontrolovat - kvoli uveru v banke. zhotovit suhlasil ale napriek tomu mi poslal fakturu na 155 000,- bez vysvetlenia. v den prevzatia faktury som s nim 30 minut telefonoval a vysvetlil som mu problem a oznamil som mu ze pokial to nedoriesi, viac mu nemozem zaplatit. odvtedy so mnou nekomunikuje a poslal na mna pravnika - po 1/2 roku. na fakture su polozky, ktore na stavbe neboli pouzite v takom mnozstve v akom sa fakturuju. fakturu som vcera poslal zhotovitelovi - pravnik odporucil.....

vyjadrenie advokata zhotovitela: zmluvu mi jeho mandant nemusel dat, aj ked som ho o to ziadal a ustne sme sa dohodli, napriek tomu tvrdi ze doslo k dohode ale ja nepoznam jej znenie. polozky na ponukovom liste mi prisli mailom a nezodpovedaju polozkam na fakture.

firma mi sposobila skodu na zvysenom vykurovani o viac ako 100% (viac ako 10 000,- sk) - zateplovanie podkrovia nemohlo byt realizovane inou firmou, poskodila diel na oknach velux - cena do 1000,- sk, omeskala sa v termine ukoncenia diela a zle vyhotovila fakturu ktoru nemozem uhradit. napriek tomu ma chcu dat na sud

viem ze som urobil chybu ked som im fakturu neposlal obratom spat. mozu sa mi vyhrazat sudom a nutit ma zaplatit fakturu, ktora nezodpoveda skutkovemu stavu? kto preveruje platnost poloziek na fakture? kam sa mozem obratit v pripade takehoto podvodu?

dakujem
Usporiadat
chandler chandler

chandler je offline (nepripojený) chandler

dakujeme za ocenenie
0 0
turinic turinic

turinic je offline (nepripojený) turinic

mino
dakujem za ocenenie, uz len aby sa to zrealizovalo presne podla tvojej predstavy
0 0
Katarína Gallová Katarína Gallová
Dobry den,
chcela by som sa opytat, ci je potrebne stavebne povolenie pri rekonstrukcii strechy. Kupili sme stary dom, zhodili strechu aj krov a chceli sme tam dat vsetko nove, vymenit stary kus za novy kus. Zastavil nas vsak obecny urad, pan starosta sa dusoval, ze je potrebne stavebne povolenie. Dohodil nam projektanta, ktory si za projekt novej strechy vypytal 27.500,- SK, dva mesiace sme cakali na projekt a ked sme ho konecne dostali, tak sme zistili, ze to zakreslil uplne inak ako sme ho ziadali. Projekt sme mu vratili a zase len cakame. Do stavby nam prsi a my sa nemozeme pohnut, lebo pan starosta sa nam vyhraza dvojmilionovou pokutou.
Viete mi prosim pomoct?
Dakujem
0 0
iriska iriska

iriska je offline (nepripojený) iriska

Myslím, že na strechu je potrebné stavebné povolenie. Známa chcela len rovnú strechu na časti domu prerobiť na zošikmenú a vybavovala na to stavebné povolenie a projekt. Je pravda, že projekty sú drahé a už aj tí projektanti pomaly nevedia, čo by za to pýtali. Pritom len kliknú do počítača, zadajú údaje (samozrejme treba oceniť ich vedomosti a znalosti - ak ich majú a používajú ich pri tvorbe projektu), vytlačia a... hotovo.
0 0
chandler chandler

chandler je offline (nepripojený) chandler

napiste ohlasenie ze idete opravovat strechu, pripnite k tomu technicku spravu alebo posudok od projektanta alebo statika, ze oprava je nutna spravit kvoli havarijnemu stavu okamzite, spravte strechu a hotovo.
stavebne povolenie je treba ak by ste menili tu strechu, za to ze je starosta d...l tak vam nebude prsat na hlavu, nie?
0 0
turinic turinic

turinic je offline (nepripojený) turinic

mino
ja som potreboval stavebne povolenie pri stavbe ale to preto lebo som zvysoval mury o 2m
a to ste len tak zhodili strechu? nikde ste nezhanali info co ak? zie to logicky ked len stare vymenim za nove pricom nezmenim povodny vzhlad strechy ze nic nepotrebujem ale uz len take ohlasenie pred zacatim to chcelo a na stav.urade by ti povedali co dalej. kedze si ale na dedine kde ludia zavidia kazdemu aj nos medzi ocami...tak starosta sa musel ukazat ako vie postrasit novych obyvatelov.....kvoli dazdu by som to len prikryl ale pevne aby to nejaky silnejsi vietor neodfukol a potom sup na urad
ale kde ten starosta zobral 2mil pokutu to netusim, v stav.zakone nic take neni. ze by som to prehliadol?

mam suseda ktory si stavia jak a kedy sa mu zachce. ze by som bol prizvany ku konaniu? kdeze.....ze by ho zaujimala nejake poziarnobezpecnostne hladisko? kdeze.... vzdialenost od suseda aj s oknami? kdeze..... a zeby sa mu niekto vyhrazal pokutou a este k tomu milionovou??? kdeze....a to sa deje v bratislave v II obvode
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať