Zavrieť

Porady

Určenie ceny stravy

Dobrý deň kolegovia, chcela by som sa opýtať skúsenejších. Mám problém s určením ceny za stravu pre našich klientov. Sme zariadenie DSS pre mentálne a telesne ťažko postihnuté deti, mládež a dospelých. Sme nezisková organizácia. Chcela by som pomôcť so stanovením ceny za stravu. Vychádzame samozrejme z noriem a ceny stravy danej podľa vyhlášky, ale vykazujeme už dlhšie úsporu. Chcela by som sa opýtať či mi vie niekto poradiť v tom, ako by som mohla stanoviť cenu jedla tak, aby som zohľadnila aj réžiu (mzdové náklady kuchárok, elektriku, plyn, vodu, stočné...), prípadne mi posunúť zákon, vyhlášku. Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    asma je offline (nepripojený) asma

    asma
    sme síce RO s právnou subjektivitou zriaďovateľom je obec - my keď sme určovali výšku stravnej jednotky - hodnota stravy tak táto sa skladala z dvoch častí - hodnoty potravín potrebných na prípravu jedla a režijných nákladov - režijné náklady - mzdy, energie a ostatné sme zobrali náklady školskej jedálne za predchádzajúce dva roky a tieto sme vydelili počtom vydaných jedál v tomto období a tak sme dostali výšku režijných nákladov na jedno vydané jedlo.

    Sojka 007 je offline (nepripojený) Sojka 007

    Sojka 007
    Ja len dodám, že okrem počtu obedov sa započítava aj desiata. Tam ale desiata nemá takú hodnotu ako obed. Myslím , že dve desiaty= jeden obed, ale musím sa opýtať vedúcej školskej jedálne. Ona to bude vedieť lepšie.

    Monika78 je offline (nepripojený) Monika78

    Monika78
    Aj ja mám takú predstavu, ale ak by nebol problém trošku mi nejaký vzorový príklad dať. My patríme pod Trenčín a sme financovaný Trenčínom. Čiže riadime sa len usmernením ale toto som nenašla v žiadnom usmernení. A nemáme vypracovanú ani vnútroorganizačnú smernicu. Tak som to chcela ošetriť kvôli tomu že dosahujeme úspory na jedle, aj touto smernicou aj tým že by sme cenu jedla stanovili aj s réžiou len neviem presne akým pomerom - percentami. Uvítala by som ak by sa dalo viac k tomu, veľmi by mi to pomohlo...

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.