Zavrieť

Porady

Požiadavky z hygieny

Dobrý deň.
Chcela by som sa spýtať či by mi niekto nevedel napísať, že aké požiadavky má hygiena na otvorenie reštaurácie s počtom miest do 60osob a s počtom vydávaných jedál do 300ks. Aké sklady by sme mali mať a ako by mali byť oddelené.
Približne viem,čo tam potrebujem,ale len sa chcem informovať ked vie niketo viac,že čo mi tam chýba.
Hrubá prípravovňa masa, hrubá prípravovňa zeleniny, čistá prípravovňa zeleniny, čistá prípravovňa masa, studená kuchyňa, prípravovňa múčnych pokrmov, umývareň kuchynského riadu, umyváreň tanierov,príborov a pohárov a umývareň prepravných nádob. Toto všetko by malo byť prevádzkovo oddelené,nie stavebne.
Ja budem mať tie hrubé prípravovne masa a zeleniny zvlášť aj stavebne oddelené,ale ostatné budem mať oddelené len prevádzkovo a to tak,že všetko ostatné bude mat svoj priestor a stol. V tej hrubej prípravovni masa budem mať mrazáky,aby som mala všetko po ruke. Sklad zeleniny budem mať umiestnený v suteréne,čo dúam,ženebude vadit,nakolko hrubú prípravovňu zeleniny,budem mať pri kuchyni a hrubé prípravovne budú mat vchody do kuchyne,aby sa nechodilo,cez nejaké chodby.
Tak Vás ešte raz prosím,kto tomu rozumie,či by mi mohol poradiť.
Ďakujem veľmi pekne.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

    Požiadavky z hygieny

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.