Indeed Lebo zákony, vyhlašky a smernice ktorými sa riadia úradníci
rozlišuje 2 sposoby prípravy jedál :
* ohrievanie hotových polotovarov /mäso na hamburger/ a tepelne upravených mäsových výrobkov /párky, klobása/
versus
* PRÍPRAVA teplých jedál
a v tom prípade platia INÉ hygienické predpisy
oddelené umyvanie a priprava zeleniny od mäsa, nerezové stoly, tečúca voda a pod.
Teda v prípade pojazdného fastfoodu by takto prísne nastavené predpisy
bolo len veĺmi obtiažné splniť , ak nie uplne nemožné.
ja som si na 100% istý, že s tým nie je problém, pokiaľ človek vie, čo a ako robiť. Mám x prípadov z praxe, kedy takto pojazdný bufet funguje, má aj teplú tečúcu vodu. Dokonca jeden obdobný (trochu starší) pojazdný bufet predávam v inzercii.
cigánska nie je ohrievanie polotovarov a preto je jedno, či hodíš na gril pomleté mäso, alebo celé a urobíš z toho cigánsku alebo hamburger. Pokiaľ máš dosť priestoru a vybavenie, nie je problém ani mlieť to mäso v pojazdnom bufete.
Čo tvorí gro fastfoodu?
hamburgery - mleté mäso, ktoré nie je problém tepelne upravovať ako sa robí napr. cigánska.
hranolčeky - tie sa robia aj teraz.
prílohy: zelenina - to sa podáva aj teraz.
rôzne placky, buritos - dnes sa točia v bufetoch kadejaké lokše, robia sa dokonca zemiakové placky, kde strúhajú zemiaky priamo pred ľuďmi
nápoje - nie je problém
preto pojazdný fastfood je to isté, čo teraz, úprava a príprava jedál je prakticky totožná, ako teraz. Myslíš, že najznámejší fastfood pripravuje tie jedlá od surovín? Jemu príde kontajner pomletého, vytvarovaného, zmrznutého mäsa a predpečené rýchlo zamrazené žemle, ktoré na prevádzkach iba ohrieva