mattto pisateľ nemá skúsenosti s týmto typom businessu a preto mu dať pár desiatok tisíc eur by bol problém. Zaráža ma však niečo iné, ako tu všetci tvrdíte, že tento typ prevádzok majú "určití ľudia", ktorí si tam nikoho nepustia, odstavia, zoberú mu podiel atď. Viete to z vlastnej skúsenosti, alebo ide o klasické cliché z médií a kamarátov kamarát hovoril, že "výpalné"...?
Predstava, že majiteľ krčmy/pubu/reštaurácie/baru je potetovaný Voloďa z Ukrajiny, ktorý pre zábavu rozbíja ostatným hlavy, je dnes trochu mimo, 90. roky skončili. Poznám pár majiteľov týchto prevádzok a sú to od obyčajného mladého páru, ktorý si zobral podnik do nájmu až po 55 ročnú pani - úradníčku, ktorú prepustili zo zamestnania a vo svojom veku ju nikde inde nezobrali, tak na staré kolená skúsila podnikať...
no asi takto: keď ideš u nás po námestí,tak krčma,krčma,pub,kaviareň,herňa,krčma,potravin y,pizzéria,krčma,krčma,pub,kaviareň,herňa,kr ma,čínsky textil,,krčma,pub,kaviareň,herňa,krčma,lekáre ň,pizzéria,krčma,krčma,pub,kaviareň,herňa,kr čma.....nikde nikto celý deň,navečer sem tam ktosi,možno v krčme a v pizzérii.....a vždy,keď nejaký obchod skrachuje,tak tam otvoria miesto toho pub alebo herňu alebo krčmu.....tak mi povedz,z čoho tí podnikatelia žijú....z tržieb?