Zavrieť

Porady

Chcel by som otvoriť čajovňu čo na to treba (začiatočník prosím pomôžte)...

Dobrý deň,

spolu ešte s jednou osobou by sme chceli otvoriť čajovňu v Bratislave. Máme na to vyhradený suterén ktorý je čerstvo prerobený. Dve miestnosti plus WC.
Skúšal som na internete nájsť čokoľvek o začiatkoch v podnikaní v tejto oblasti ale nebol som úspešný. Preto Vás prosím o radu pre absolútneho laika v tejto oblasti. Čo musím spĺňať pokiaľ chcem s niečim takýmto začínať, čo potrebujem, hygiena, šojka atp?
Prosím ak sa vyznáte v tejto oblasti pomôžte mi.

Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Tu máš popísané v podstate všetko ako pre druhé prevádzky...aj čajovňa je klasická prevádzka a treba dodržať určité body z tohto zákona. WC musíš mať 2x. Pre ženy a mužov, teplá studená voda je samozrejmosť. Ked bude viac zamestnancov tak ti nariadia aj sprchovací kút.
    Vypracuješ prevádzkový poriadok,sanitačný poriadok, schváliť ti prevádzku musia aj požiarnici, zakúpiš hasiaci prístroj...najlepšie je zájsť na hygienu a dajú ti zoznam čo všetko treba vybaviť ..načo sa trápiť hladaním.

    http://www.jedalne.sk/pravo_show.aspx?id=117
    Naposledy upravil Danielle369 : 09.01.12 at 04:40

    Hlasovalo 11 pouzivatelov

    Užitočné (11)
    Anja111, Lubaba, Mária27, truch, sroservis, lujza.j, Puu, blavaciko, terezamaria, Heni, vieraaaa
    11

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Všetko toto záleží od rozhodnutia hygieny, budú posudzovať kolko máš stolov, aká velká prevádzka je...skús aj tu pozrieť, aj tu máš dosť toho,



    http://www.ksuza.sk/doc/metodika/28112007a.pdf

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    Lubaba, Mária27, truch, sroservis, lujza.j, Anja111
    6

    Puu je offline (nepripojený) Puu

    Puu
    ďakujem odkazy, hlavne prvý odkaz, mi veľmi pomohli ale zároveň sa vyskytlo ešte viac otázok...

    jedna z mnohých: aké kritéria musí čajovňa spĺňať aby mi bola schválená žiadosť o prevádzke čajovne? Čo všetko vyžaduje hygiena?

    Puu je offline (nepripojený) Puu

    Puu
    lujza viem že to tu všetko už minimálne raz bolo napísané ale popravde už som tu strávil hodiny, mám zapísaných minimálne 10 listov A4 poznámkami a informáciami ale stále som z toho jeleň... :/

    Puu je offline (nepripojený) Puu

    Puu
    Ďakujem veľmi pekne viditeľne mi to pomohlo
    Ešte jedna otázka ma napadla. Viacero čajovní ktoré poznám oddelené WC nemajú ale je jedno spoločné. Ako je to možné?

    Chcel by som otvoriť čajovňu čo na to treba (začiatočník prosím pomôžte)...

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.