Peter daj hore do vyhladávania...otvorenie prevádzky..alebo potraviny...alebo založenie živnosti
alebo toto máš priamo z úradu verejného zdravotníctva:
Pred uvedením priestorov predajne potravín je potrebné požiadať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva o vydanie rozhodnutia o uvedení potravinárskeho objektu do prevádzkovania podľa § 13 ods. 4 písm. c) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.....
Podľa § 6 ods. 1 zákona č. 152/1995 z. z. o potravinách v znení neskorších predpisov (zákon č. 195/2007 Z. z.) ste povinný ohlásiť príslušnému orgánu úradnej kontroly potravín prevádzkareň podliehajúcu jeho kontrole, ktorou je v tomto prípade príslušná regionálna veterinárna a potravinová správa, podľa vzoru oznámenia o registrácii činností súvisiacich s umiestňovaním potravín na trh uvedených v prílohe č. 1 citovaného zákona.
Vzhľadom k tomu, že sa jedná o predajňu potravín musí byť zabezpečný dostatočný prívod teplej vody zahriatej najmenej na 50 ˚C a prívod studenej pitnej vody. V priestoroch predajne potravín musí byť tak, ako je ustanovené v príslušnej hlave Potravinového kódexu vytvorený osobitný priestor využívaný ako šatňa prípadne denná miestnosť, oddelený od priestorov využívaných na skladovanie potravín a predaj potravín a zabezpečené sociálne zariadenie pre pracovníkov.
Podľa § 13 ods. 4 písm. b) zákona č. 355/2007Z. je potrebné vypracocvať a predložiť prevádzkový poriadok spolu s vypracovaným sanitačným režimom príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva spolu s predloženým návrhom uvedenie potravinárskeho objektu do užívania na ich schválenie.
Manipulácia s potravinami patrí medzi epidemiologicky závažné činnosti, ktoré môžu vykonávať len osoby odborne a zdravotne spôsobilé. Zdravotnú spôsobilosť osoba dokladuje vystaveným zdravotným preukazom, ktorý vystaví ošetrujúci lekár aj vo Vašom prípade, ak budete manipulovať s uvedenými výrobkami.
Aké sú to nejaké potraviny? Bud potraviny alebo nejaké nič