na porade je tiez viacero tem, kde si mozete porovnat zivnost - szčo a sro.. napr tu
http://www.porada.sk/archive/index.php/t-94.html http://www.porada.sk/archive/index.php/t-196116.html http://www.porada.sk/t94-s-r-o-vs-zivnost.html
mna by urcite zaujimalo uctovnictvo danej restaurácie aj za viac rokov... ci uz z dovodu zisku z danej restauracie, ale aj z dovodu, aby ste si vedeli riadit svoj cash flow, teda napr niektore mesiace su mozno uspesnejsie, niektore menej (dovolenkove sezony, prazdniny, sviatky) a tym padom vedieť, ze kedy treba setrit odlozit financne prostriedky , akym sposobom riadit stav zasob a podobne... pripadne kedy je mozno potrebne vziat nejakych sezonnych birgadnikov na vypomoc, kolko je potrebnych kedy zamestnancov - aby sa "stihalo"...
samozrejme ze si mozete dat spravit aj znalecky posudok na ohodnotenie restauracie...existujú znalecke organizacie, ktore vyuzivaju na prepocet rozne veliciny a premenne...
no je len na vasom kamaratovi ci vam poskytne jednotlive úctovne dokumentacie...
nemozno zabudnut aj napr. na najomnu zmluvu na priestory restauracie a jej podmienky..
zverila by som cely postup a konzultovala s pravnikom urcite sa vam to oplati...aby zmluva splnala vsetky nalezitosti, sposob platby, rozpis celeho inventaru, ktory kupujete (zariadenie, pripadne zasoby na sklade) ...nikdy neviete komu mozete ako doverovat, aby raz niekto neprisiel a nezobral vam drahy kavovar za ktory zaplatite niekolko tisic eur, nakolko nanho nemate ziaden doklad ze je vas... investicia do dobreho pravnika sa urcite oplati...