Zavrieť

Porady

Otvorenie Pizzerie rady a tipy

Dobry den, chcel by som otvorit pizzeriu a rad by som sa Vas opytal na nejake rady a tipy na co si dat pozor a taktiez sa chcem vas poradakov opytat co by ocakavali od pizzerie aby ste mali pocit spokojnosti a co Vam vadi napr. na inych pizzeriach a chceli by ste to zmenit. Dakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Peter S. je offline (nepripojený) Peter S.

    Večný študent práva :), tvorca komentárov k zákonom a školiteľ. ...viac Peter S.
    Jednoznačne si dávaj pozor na dodržiavanie hygienických predpisov, od pizzerie sa čaká dobrá pizza, slušnosť, prívetivosť a rýchlosť (všímavosť) čašníkov.
    buchač Len od pizzerie ?????

    VitoCorleone je offline (nepripojený) VitoCorleone

    VitoCorleone
    dakujem za tip. A aka je priemerna doba vyroby resp. aka by mala byt maximalna doba obsluhy zakaznika kedy dostane svoju pizzu od objednania na mieste.

    Peter S. je offline (nepripojený) Peter S.

    Večný študent práva :), tvorca komentárov k zákonom a školiteľ. ...viac Peter S.
    V pizzerii musí byť pizza čerstvo pripravená a upečená, takže ja nemám problém počkať 30-45 minút, ale všímavosťou myslím najmä skutočnosť, že do jednej minúty od usadenia zákazníka musí doletieť čašník a menu, resp. spýtať sa na nápoje, lebo sa mi napr. stalo, že som sa usadil s rodinou a 5 minút čašníčka ani nepozrela tým smerom, musela ladiť rádio... a bolo to v Tatrách!!

    Indeed je offline (nepripojený) Indeed

    Vylúčený člen Indeed
    predovšetkým sa treba rozhodnuť, či pizzeria bude mať aj jedaleň,kde sa bude pizza konzumovať,alebo

    to bude len výrobňa pizze pre rozvoz
    Indeed Tak potom treba setsakramentsky dobre vybrať miesto, KDE sa bude pizzeria prevádzkovať, je to absolutne kľučové pre fungovanie akehokoľvek podnikania.

    Misicka21 je offline (nepripojený) Misicka21

    Miška Misicka21
    dobré odvetrávanie, poznám jednu, keď z tadiaľ odídem musím vetrať oblečenie....

    VitoCorleone je offline (nepripojený) VitoCorleone

    VitoCorleone
    a vie mi niekto napisat priemernu dobu pripravy pizze, resp. nejaky standard za ako rychlo by mala byt pizza spravena. Pocul som uz aj o case cca 15 minut, ale to sa mi zda strasne dlho

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    pre mňa je pizza...ktorú milujem, ale iba výnimočne takže to musí byť pre mňa prvá liga......v prvom rade tak ako Buchi píše, pec iba na drevo...neviem či si to nevyžaduje iba stavbu v určitých obmedzených objektoch...myslím riadny komín....potom cesto , ktorého recept si každý stráži....napríklad v jednej americkej pizzérii v Ba, myslím že dvaja ludia vedeli...ale to nie je štýl pizze, ktorý obľubujem teda tučné cesto....potom syr....úplne naj neznášam, ked má byť niekde prošuto, alebo iný druh sušeného masa a ani chýru ani slychu.....ked parmezán tak parmezán, ked mazzarela tak nie eidam.....a potom syr na spodok nie na vrch na všetky prílohy...zapekačku so zaparenými-udusenými prílohami s môžu nechať....rajčinová omáčka žiadny kečup, ale vyrobená nie veľmi kyslá....pozor šampiony nie kozmické, ale čerstvé
    neviem odkiaľ si ale pre mňa top pizzerka v BA, je LA Mamma, šlape roky, ked tam prídeš v špičke bud si na miesto počkáš pekne v rade, alebo má uplateného kelnera...ktorý sa ti o miesto postará....alebo môžeš ísť het....
    ale kedže nejaký ten rok mám cez ulicu pizzérku, že v papučiach dokonca tam decko aj ja všetkých poznáme ....tak v la mamme som dlhšie nebola, ale bol kolega nič sa nezmenilo na miesto sa stále čaká v rade a pizza stále top.
    no a aby som nezabudla...šikovný pizza man

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    VitoCorleone Pozri príspevok
    dakujem za tip. A aka je priemerna doba vyroby resp. aka by mala byt maimalna doba obsluhy zakaznika kedy dostane svoju pizzu od objednania na mieste.
    Priemerná doba pečenia je cca 15 minút .
    Záleží od druhu ...
    Kedy ju bude mať na stole , to je už druhá vec ...

    Inak povedané ...v dobrých podnikoch je to tak , že zákazník si sadne a do 30 minút by mal mať jedlo na stole ...

    Dobrá pizzateria by mala mať aj dobrú pec - na drevo ... inak je to o ničom ...
    Pizziara ani nevravím - nemôžeš hocikoho postaviť k peci ...
    Receptúry na cesto - tie pomery sú poväčšinou akože " tajné " ...nie každý poskytne ten svoj ...

    Indeed 24 Minutes Ago #30935
    Tak potom treba setsakramentsky dobre vybrať miesto, KDE sa bude pizzeria prevádzkovať, je to absolutne kľučové pre fungovanie akehokoľvek podnikania.
    Dobrá poznámka ...čiže otázka pre Krstného otca ....KDE - mesto by ma aj zaujímalo ...
    Ide o to , že tých prevádzok je už niekde priveľa a aby bol podnik rentabilný - ziskový , potom je to na zamyslenie ...

    O priestoroch , personále a či hygiene sa baviť nebudeme ....či ?

    Inak ...pizzatéria sama o sebe neprežije - myslím tým IBA ponuku pizze .

    ....ale to už by sme šli do inej témy - že podnikateľský zámer ...a za rozumy sa platí ...
    Indeed on bude pripravovať tie "cesnakovo-paradajkovo-klobásovo-syrové langoše" original talianska pizza naším ľuďom nechutí,lebo je moc "suchá"

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    VitoCorleone Pozri príspevok
    a vie mi niekto napisat priemernu dobu pripravy pizze, resp. nejaky standard za ako rychlo by mala byt pizza spravena. Pocul som uz aj o case cca 15 minut, ale to sa mi zda strasne dlho
    Dlho ???
    Nuž skús sa raz pozrieť v takom podniku , kde do kuchyne ( akože ) vidíš ....

    Cesto majú síce poväčšinou pripravené ...
    Ale z tej gule je potrebné aj formu nejakú urobiť ...
    Na cesto nadrbať tie indegrediencie ...
    Šmariť do pece ...
    Pec nesmie byť ani horúca , ani studená ...

    Bavíme sa ale o príprave 1 Ks pizze ...........................
    Vezmi si , že naraz príde partia 4 - 6 osôb a každý si inú objedná .
    Príprava je raz dva .
    Horšie je to s pečením , nakoľko do takej pece môže pizzér dať tie 4 ks ...

    Keď je čas špičky ....hehe , nestíha ani trt ..........spotený je statočne .......




    P.S.:
    ...a ver mi , že viem o čo ide ..........o čom točím ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Indeed 15 Minutes Ago #30942
    on bude pripravovať tie "cesnakovo-paradajkovo-klobásovo-syrové langoše" original talianska pizza naším ľuďom nechutí,lebo je moc "suchá"
    ...nuž záleží od prípravy ....

    Tá , o ktorej ja vravím ....nuž túto si na druhý deň do mikrovlnky dám ...suchší je len ten okraj ...

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.