Zavrieť

Porady

Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    sosak je offline (nepripojený) sosak

    sosak
    Skladovanie potravín v chladničke (od 2° do 7°C)

    Chladničky sa delia podľa toho, aké potraviny sa v nich skladujú.

    Chladnička na SUROVÉ MÄSO, nastavená teplota v chladničke sa bude odvíjať podľa toho, aké suroviny budú vo vnútri. Ak v chladničke budeme mať iba veľké jatočné zvieratá (hovädzie a bravčové), teplotný interval bude 0-7 ° C. Ak do chladničky pridáme mäso z malých jatočných zvierat (kuracie, morčacie, králik ...), teplotný interval bude 0-4 ° C. Ak pridáme ešte vnútornosti alebo mleté mäso zníži sa nám teplotný limit chladničky na 0-2 ° C.

    Chladnička na ČERSTVÉ RYBY, aj tu sa bude teplotný limit chladničky odvíjať podľa toho, aké ryby budeme mať vo vnútri chladničky. Ak používame len sladkovodné ryby, teplotný limit chladničky bude 0-5 ° C, ak spracovávame aj čerstvé morské ryby teplotný limit v chladničke bude -1 až 2 ° C, teplota topenia ľadu.

    Chladnička na MLIEČNE VÝROBKY, tu bude teplotný limit 2-6 ° C.

    Chladnička na údeniny, tu bude teplotný limit 0-4 ° C.

    Chladničku na ZELENINU. Čo zo zeleniny musí byť uskladnené v chladničke? Jednoducho povedané, všetko u čoho to výrobca požiada. To znamená ak na etikete bude napísané skladujte pri teplote napr. 0-8 ° C. Určite musíme skladovať v chladničke šampiňóny, kyslá kapusta (samozrejme nie to, čo je vo fľaši). A všetku zeleninu, ktorú sme nejakým spôsobom opracovali (očistili, nakrájali, nastrúhali .....).
    Tabuľku si vytlačíš, alebo stiahneš : http://www.metro-haccp.com/sk/index....umentation.pdf

    Keď používaš chladničku na chladenie surovín. V technologickom procese pečenia jednotlivých druhov výrobkov sa musia zapisovať teploty pri pečení, vyplývajúcich z technologického postupu.
    Ako vzor HACCP môžeš použiť : http://www.poling.sk/haccp/haccp-vzor-na-doplnenie.pdf
    Treba spracovať konkrétne na činnosti v pekárni, krok po kroku.
    Naposledy upravil sosak : 14.09.14 at 08:50
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Peggynka Má pekáreň...
    sosak Ak v pekárni skladuje suroviny v chladničke, napr. mlieko, maslo, mliečne výrobky, klasické droždie, a neviem čo...
    Peggynka Však áno...si ma pobavil...že maslo
      zbaliť

    vie mi niekto poraiť s tabuľkami merania t a vyprac.plánu HACCP, čakám kontrolu z veteriny v pekáren.prevádzke

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.