Zavrieť

Porady

Príručka pre otvorenie obchodu s potravinami (potrebné povolenia a povinnosti)

bomo bomo

bomo je offline (nepripojený) bomo

Vypracovali sme veľmi podrobnú príručku pre tých, čo si chcú otvoriť obchod s potravinami so zoznamom všetkých krokov, povolení, registrácií, schvaľovaní a ďalších formalít, ktoré k tomu treba.

Tu je príručka.

Určite sme na niečo zabudli, tak ak máte niekto vlastné skúsenosti alebo doplňujúce info, prosím dajte nám vedieť, vďaka!

(Obsah: 1. potrebná živnosť, 2. požiadavky na prevádzkareň, 3. nahlásenie prevádzkarne, 4. schválenie od hygieny, 5. hygienický a sanitačný plán, 6. HACCP, 7. metrologický program, 8. zdravotná spôsobilosť /zdravotný preukaz/, 9. evidencia záznamov, 10. školenie o hygiene, 11. odborná spôsobilosť (hygienické minimum), 12. označenie prevádzkarne, 13. označenie predavačov, 12. opatrenia na ochranu nefajčiarov, 13. reklamácie, 16. BOZP a požiarna ochrana, 17. pracovná zdravotná služba, 18. registračná pokladňa, 19. vyobrazenie pokladničného dokladu, 20. koncesionárske poplatky, 21. označenie obalov, 22. predaj alkoholu, 23. ďalšie povinnosti).

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať