Zavrieť

Porady

Praca s potravinami

Dobry den, nasla som tu prispevok od niekoho kto sa pytal na radu pri podnikani s rychlym obcerstvenim. Vraj potreboval hygienicke minimum robene na zivnostenskom urade inak by vraj musel zamestnat kuchara. Som absolventkou HA a chystam sa otvorit si bagetaren. Mam zdravotny preukaz pracovnika v potravinarstve a na zivnostenskom urade nic ine odo mna nechceli. Staci to teda alebo aj ja budem potrebovat aj to hyg.minimum?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    To minimum budú od Teba požadovať na hygiene, to súvisí len s hygienou, nie so ŽU.

    Fragaria je offline (nepripojený) Fragaria

    Fragaria
    Z HA živnost. úrad nevyžaduje - volá sa to odborná spôsobilosť ako povolanie-/ kuchár /tú má HA v rámci vyučenia . Kto nemá takúto spôsobilosť musí si zamestnať zodpovedného zástupcu alebo si ju musí urobiť. A robí ju myslím že práve HA.Vyučný list.
    To vyžaduje ŽÚ.To je ako povolanie. Hygienické minimum vyžaduje hygiena - Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažnej činnosti v potravinárstve. Niektoré živnosti - voľné nepotrebujú takéto spôsobilosti.Treba pozrieť o akú živnosť ide.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.