Zavrieť

Porady

Francuzska cesnakovo-kremova polievka

Toto je recept na jedno z najlepsich jedal francuzskej kuchyne:
Co vam treba?
-60g masla
-2-3 !cele hlavky cesnaku! *
-2 mensie cibule
-5 dcl mlieka na
-5 väcsich zemiakov
-5 dcl vyvaru zo zeleninoveho bujona
-sol,mlete cierne korenie
-majoranka
- bageta /najlepsie francuzska/

Ako na to:

Rozpust 30g maslo, pridaj cele struciky cesnaku a cibulu, opec ich do zlatista.Potom pridaj pokrajane zemiaky a zbytok masla. Vsetko popraz 2-3 minuty.
Pridaj mlieko, vyvar a var to na miernom plameni, dokym vsetko nezmäkne, pridaj korenie- dochut podla chuti.
Nakoniec polievku rozmixuj. Podavame s oprazenymi kuskami bagety
/ najlepsie v olivovom oleji/

*Ten cesnak v polievke nebude vôbec citit. Nebojte sa do nej dat tolko cesnaku.
Vrelo odporucam tuto polievku. Na jej chut nezabudnete.Ked ju prvy krat uvarite, varit ju neprestanete. /tak ako ja/. Dobru chut.
Usporiadat
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

abel Pozri príspevok
Vyskúšam aj ja, ale to množstvo - 1/2 l mlieka a 1/2 l vývaru, ak je to také dobré ako píšete, bude akurát tak na jednu porciu. A čo naša 5-členná rodina?
Potom treba vybrať vhodný násobok...
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
hnedoočka Pozri príspevok
idem zajtra vyskúšať, zlákali ma príspevky, ozvem sa ako to dopadlo!
už sa hlásim: polievka bola dnes na obed.a komentár?

suprová...suprová....suprová...proste vynikajúca!

odporúčam každému vyskúšať.
takisto som si množstvo vývaru i mlieka upravila na väčšiu dávku,cesnak som zo strachu radšej nepridávala,zemiaky boli obrovské,tak tiež ostali v pôvodnom množstve.

neskutočne ma prekvapilo,že ten cesnak fakt necítiť,manžel ani netušil ,že tam je.žiadny zápach z úst a aj žlčník je happy.
celá moja rodinka posiela " veľké dík!" autorke,že dokonale obohatila náš doterajší jedálniček.

polievku som ešte posypala postrúhaným eidamom.

ináč príprava jednoduchá, rýchla ....akurát moja šikovnosť....zhorela mi bageta
rýchlo som ju nahradila opečeným bielym koláčovým chlebíkom.

takže - kto doteraz váhal- už nemusí!!!
0 0
účtovník 007 účtovník 007

účtovník 007 je offline (nepripojený) účtovník 007

To by som aj ja chcela občas vedieť. ...viac
Tak aj ja som varila 36 strúčkov cesnaku túto nedeľu.
Polievka je úžasná, cesnak necítiť. Ja som pridala ešte 1/2 litra zeleninového bujónu, lebo sa mi to zdalo husté (to bude tými obrovskými zemiakmi) A výsledok bol úžasný. Chutila všetkým. Super recept.
0 0
diabol4 diabol4

diabol4 je offline (nepripojený) diabol4

Ľahká, rýchla a navyše vynikajúca. Rodinka ju zjedla za jeden deň. Recept som posunula ďalej priateľkám, rodičom atď.

Mňam, mňam ...
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
nám tak zachutila,že v sobotu ju idem opäť variť a už sa teším odteraz. všetky kolegyne dostali okopírovaný recept. myslím,že takým tempom to o chvíľu bude i slovenská , nielen francúzska polievka!
0 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

Ja som varila včera, doma som mala len extra silný (mäsový) bujón a aj tak bola super!
0 0
anka.c anka.c

anka.c je offline (nepripojený) anka.c

Výborná!!! Už som ju vyskúšala, všetkým nám moc chutila. S chváľou šírim ďalej.
Dík moc za dobré recepty.
anka.c
0 0
ascari ascari

ascari je offline (nepripojený) ascari

Ahojte, ako je to vlastne s tým maslom, najprv je písané že potrebujeme 60g a v návode že treba rozpustiť 30g?
0 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

ascari Pozri príspevok
Ahojte, ako je to vlastne s tým maslom, najprv je písané že potrebujeme 60g a v návode že treba rozpustiť 30g?
Však čítaj poriadne

Luky101 Pozri príspevok
Toto je recept na jedno z najlepsich jedal francuzskej kuchyne:
Co vam treba?
-60g masla
-2-3 !cele hlavky cesnaku! *
-2 mensie cibule
-5 dcl mlieka na
-5 väcsich zemiakov
-5 dcl vyvaru zo zeleninoveho bujona
-sol,mlete cierne korenie
-majoranka
- bageta /najlepsie francuzska/

Ako na to:

Rozpust 30g maslo, pridaj cele struciky cesnaku a cibulu, opec ich do zlatista.Potom pridaj pokrajane zemiaky a zbytok masla. Vsetko popraz 2-3 minuty.
Pridaj mlieko, vyvar a var to na miernom plameni, dokym vsetko nezmäkne, pridaj korenie- dochut podla chuti.
Nakoniec polievku rozmixuj. Podavame s oprazenymi kuskami bagety
/ najlepsie v olivovom oleji/

*Ten cesnak v polievke nebude vôbec citit. Nebojte sa do nej dat tolko cesnaku.
Vrelo odporucam tuto polievku. Na jej chut nezabudnete.Ked ju prvy krat uvarite, varit ju neprestanete. /tak ako ja/. Dobru chut.
0 0
Štefanka Štefanka

Štefanka je offline (nepripojený) Štefanka

Aj ja som tu cesnačku vyskúšala a musím povedať, že je vynikajúca a všetkým u nás doma chutila. Je to vynikajúci recept. U nás má každý rád cesnačku, ale táto nemá chybu.
Ďakujem za dobrý typ.
0 0
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

Musím s vami len súhlasiť ozaj je polievočka super, dnes som ju varila, a mala u mojích chlapov veľký úspech.
0 0
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Myslím, že ako antivirotikum v tomto ročnom období už nič chutnejšie na stôl rodine nemôžte ponúknuť !
Je to skutočná lahôdka, bezpochýb a nezabudnúť poriadne vetrať doma potom, návštevu si v ten deň nepozývajte.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Varila som ju a je fajn.

A potom druhý krát, keď som chcela obabrať synátora , tak som tam nakoniec miesto krutónov prisypala kukuricu z konzervy a vyhlásila to za kukuricovú polievka. A napodiv, zjedol bez reptania.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Daniela1010 Pozri príspevok
Polievku som včera vyskúšala aj ja, je chutná a tým ktorí si myslia, že toho cesnaku je strašne moc odkazujem, že zdanie klame a skoro ho tam vôbec necítiť. Nabudúce keď ju budem robiť, tak pred koncom varenia rozpučím 2-3 strúčky čerstvého cesnaku a to bude to správne orechové.
...dcéra ma požiadala o nejakú cesnačku ...

Dobrá duša mi poradila , že nech sa kuknem sem ...
Rýchla príprava , žiaden problém ....najviac času som strávil s čistením cesnaku ...

Samozrejme , že hneď som koštovku dal ...

Cesnak som síce nedal pred koncom varenia , ale rovno čerstvý pretlačil cez lis do misky ...
Trochu ešte pridal korenia ......

Že fajná ...

P.S.:
Ešte som zvedavý na hodnotenie mladej ...
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať