dam ti recept na velmi dobre jedlo zo sosovice. Zijem v Kanade ale zila som aj v Syrii.
Vola sa to mzadra (na z makcen)
kolko sosovice tolko ryze. Najprv sa uvari sosovica. Pozor s vodou len tolko aby sosovica bola zakryta a vodu radsej pridavat. Hovorim to preto, lebo ked je vela vody a prida sa ryza voda nezmizne, ryza sa rozvari a je z toho nechutna hmota, ktora mi uz aj zapchala WC.
Cize menej vody a sledovat. Ked je sosovica skoro alebo radsej uplne uvarena pridame tam to iste mnozstvo ryze, sol a olej. Ja robim z jedneho pohara. Voda sa popripade moze doliat len nech sa to nezlepi a POZOR! dlhu ryzu nie okruhlu.
Potom sa nakraja hodne cibule na mesiaciky ktore sa pred vyprazenim obalia v muke su chrumkave.
K mzadra sa miesto salatu pouziva toto: Biely jogurt sa rozriedi z vodou ale nie uplne riedky, posoli sa, a prida sa donho na male kocky pokrajana uhorka a posype sa matou.
Vsetci to miluju!
Naposledy upravil Eva Nejm : 24.08.11 at 01:05