Zavrieť

Porady

Snehové slimáky

Prosím Vás, pečie niekto snehové slimáky? Sneh s cukrom sa šľahá nad parou a vrecúškom sa striekajú na plech slimáky a sušia sa v rúre pri nízkej teplote, upečené sa zliepajú krémom. Práve som ich upiekla a nevydarili sa mi, vôbec mi nevyskočili a zostali také ploché. Neviem kde som urobila chybu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa bodov

    Marta V je offline (nepripojený) Marta V

    Marta V
    Neporadí mi nikto? Jedná sa mi hlavne o to, ako treba vyšľahať sneh. Či hneď do bielkov dať cukor a nad parou šľahať, alebo skôr vyšľahať tuhý sneh a potom pridať cukor a šľahať nad parou.

    tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

    No, niekedy ani ja neviem... ...viac tetrisss
    Ja sice nerobim slimaky, ale take tycinky, recept je 4 studene bielka,par kvapiek citronovej stavy vyslahame na nie celkom tuhy sneh a don zaslahame 200g jemneho krystaloveho cukru a slahame v mixeri, az kym sa cukor nerozpusti. Sneh musi tvorit take ciapocky a byt tuhy, potom do neho zlahka zamiesam 250 az 300g praskoveho cukru /podla velkosti vajec/, potom uz len cukrarenskym tvoritkom robim na plech, vystlaty papierom na pecenie, take husenice a tie potom susim na 100 stupnoch v rure az do hotova, ked ich zo spodu poklopeme, zneju duto, no a potom plnime, cim chceme.

    Chobot je teraz online Chobot

    Chobot
    Marta V Pozri príspevok
    Prosím Vás, pečie niekto snehové slimáky? Sneh s cukrom sa šľahá nad parou a vrecúškom sa striekajú na plech slimáky a sušia sa v rúre pri nízkej teplote, upečené sa zliepajú krémom. Práve som ich upiekla a nevydarili sa mi, vôbec mi nevyskočili a zostali také ploché. Neviem kde som urobila chybu.
    Nemusí sa to robiť nad parou. Ja to robím tak, že bielka vyšľahám s kryšt. cukrom na tuhý sneh, do toho vmiešam strúhaný kokos (odhadom) a pridám ešte tak na 3 bielka pol. lyžicu jemne preosiatej strúhanky (aby sa tie kopčeky nerozliali na plechu, ale boli tuhé). Tú masu potom buď lyžicou dávam na plech, alebo striekacím vakom formujem do špicov. V trúbe sa to pečie (čiskôr suší) tak pri 120st. C., kým nenaberú zlatistú farbu.

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína
    Ja od istého času už bielky nešľahám ale zmiešam 2 celé vajcia, 150 g práškového cukru a 200 g kokosu. Na plech dávam kopčeky alebo prstami vytvarujem špičky a pečiem pri nižšej teplote do ružova. Ich výhodou je, že sú príjemne mäkké a rýchlo hotové.

    myrtus je offline (nepripojený) myrtus

    myrtus
    Musíš mať správny pomer cukru k množstvu bielkov (dávam 7 dg cukru na jeden bielok). Od začiatku ich šľahám nad parou s cukrom. A samozrejme, pena musí byť dostatočne hustá. Do tohto sa nepridáva kokos. Kokosky sú niečo iné - aj tie ich robím často, zlepujem ich čokoládovým krémom a pikantným lekvárom k lineckým kolieskam (občas ku kúpeným okrúhlym sušienkam)

    Marta V je offline (nepripojený) Marta V

    Marta V
    Všetkým Vám ďakujem, ja som asi dlho šľahala nad parou a sneh sa mi potom lámal. Bol skoro ako uvarený. Idem skúsiť z druhej dávky.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.