Zdravím Vás dnes som našiel tento článok na internete
http://ekonato.tvnoviny.sk/clanok/se...o-vyzerat.html je to síce z augusta minulého roka ale novela zákona platí až teraz od januára.
Preto sa pýtam je možné aby zamestnávateľ sledoval 7.5 hod. neustále pracovný výkon zamestnanca takým spôsobom že doslova ho nechcem použiť slovo šikanuje tak uvediem príklad.
Opýtate sa koľko je hodín prípadne ak ste závislý od ľudí čo pracujú pred Vami na výrobku tak zatiaľ pár minút (2-3) čakáte na výrobok aby ste mohli vykonať svoju pridelenú činnosť - a vedúci Vás príde "zbuzerovať" že nič nerobíte len sa rozprávate ! Doslova cítia sa tam ako v base!
V článku čo som sem pridal je uvedená takáto veta -
Novela teda reaguje na problémy, ktoré sa v oblasti monitorovania objavujú v praxi, t.j. aj kamery, kde sa narušuje právo zamestnanca na súkromie na pracovisku. Kontroly čistého pracovného výkonu zamestnanca sú totiž v rozpore s európskym právom.
Ešte dodám že zamestnanci žiadny súhlas s monitorovaním nepodpisovali ani miesto nieje ničím označené že je monitorované a podobné formality k tomu potrebné. Prečítal som už veľa článkov a tém tak poprosím aby sa vyjadril k tomu niekto kto vie o čom píše ďakujem.