My máme našu fenku už pozákrokroku.Dala som jej to urobiť, na základe informácii od veterinára a tiež info ktoré som čerpala z netu, že každým háraním sa zvyšuje riziko nádorov. A tiež som v podstate vedela že šteniatka nechceme.
Keď som to išla dať urobiť tak som pravdupoviedac nebola uplne presvedčaná či je to správna vec, ale dnes už viem že asi mi niečo našepkalo že to urobiť treba.
Pri operácii sa totižto zistila jej závažná choroba, a keby sme ju neboli dali operovať do dvoch mesiacov by umrela. Bola v ohrození života po operácii, dr jej nedával ani 24h života.
/pozn. našli jej zrasty na mechúre, ktoré bránili aby moč z obličky odchádzal do mechúra, tým sa úplne poškodila oblička, a druhú nemá. Vôbec sa jej nevyvinula a taktiež sa jej nevyvinul jeden vaječník/
Dnes je Ňufika stále s nami /klopkam tri krát na drevo/, aj ked je pravda že sa jej zdravotný stav mení velmi rýchlo a dokonca v aprili od dvoch veterinárov padol verdikt, že ju treba dať utratiť.
Vtedy sme sa ešte rozhodli že jej skúsime okrem liečby ktorú má nasadiť ľudské kvapky, a čuduj sa svete od apríla sme neboli ani na jednej návšteve lekára, ani na jednej infuzii.
Ale som sa rozpísala
Ale je pravda že vlastne moje rozhodnutie dať ju kastrovať, jej zachránilo život.
PS: VIac menej sa obávam čo s nou urobí zima, no dúfam že bude statočná.