Zavrieť

Porady

Talianska kuracia polievka

Moja znama raz zrobila taku dobru bielu polievku volala sa talianska kuracia polievka.Viem len nazov ale neviem recept.A v googlu som nic nenasiel.Bola tam kukurica kuracie maso. Tak neviete nahodou recept?
Naposledy upravil Dav : 30.08.09 at 13:41
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    alla66 je offline (nepripojený) alla66

    Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
    wladiq Pozri príspevok
    Moja znama raz zrobila taku dobru bielu polievku volala sa talianska kuracia polievka.Viem len nazov ale neviem recept.A v googlu som nic nenasiel.Bola tam kukurica kuracie maso. Tak neviete nahodou recept?
    Krémová kuřecí polévka

    Budete potřebovat:

    1 cibuli

    100 g mrkve

    100 g celeru

    40 g másla

    3 lžíce hladké mouky

    1 kostka Maggi slepičího bujónu

    200 ml mléka

    100 g sladké smetany

    200 g vařeného kuřecího masa

    80 g šunky

    1 hrneček sterilovaných kukuřičných zrnek

    1 špetka bílého pepře z mlýnku
    Postup:

    Nadrobno nakrájenou či nastrouhanou zeleninu zpěníme na másle a zaprášíme hladkou moukou, aby vznikla světlejší jíška. Zalijeme vývarem nebo vodou a necháme asi 20 minut povařit.

    Přidáme kostku MAGGI Slepičího bujónu a krátce povaříme. Vše procedíme, zeleninu propasírujeme a znovu vaříme.

    Přilijeme trochu mléka a opět povaříme.

    Na závěr zakápneme trochou sladké smetany.

    V pánvi na tuku opečeme na kostičky nakrájené vařené(pečené) kuřecí maso.

    Opečené maso vyndáme a výpek ještě chviličku povaříme s troškou vody.

    Maso a výpek přidáme do polévky spolu s kukuřicí.

    Hotovou polévku už nalitou v misce či talíři ještě ozdobíme nadrobno nakrájenou šunkou a sekanou zelenou petrželkou.

    Dochutíme MAGGI Tekutým kořením.






    alebo

    Ingredience:
    Vyvar:
    500 gr kuracich stehien alebo co sa raci
    1 cibula rozrezana na stvrtky
    2-3 snietky zeleneho petrzlenu
    asi 2 cm zazvor cerstvy narezany na hrubsie platky
    4-5 guliciek bieleho korenia
    sol

    Samotna polievka:
    1 strucik pretlaceneho /rozdrveneho cesnaku
    asi 2 cm cerstvy zazvor nastruhany
    1 PL oleja
    1 plechovka (400 gr)kukurice rozmixovanej/predava sa ako kremova/creamed alebo si jednu plechovku normalnej rozmixujeme
    1 PL sezam.olej alebo stolovy olej
    1 PL sojovej omacky
    2 KL cukor
    3 PL skrobu (nemusi byt)
    2 PL vody
    2 vajcia rozmiesane s 1 PL vody
    sol a biele korenie mlete
    zelena cibulka nasekana na ozdobu a chut (nie je -nevadi)





    Príprava:
    1.
    Masko na vyvar zalejeme vodou a nechame prevriet zopar sekund.
    Maso vybereme, osusime, vodu vylejeme.
    2.
    Do hrnca dame vsetky suroviny na vyvar a zalejeme 6 salkami vody.
    Nechame pomaly vriet asi 30 az 40 minut.
    3.
    Maso vybereme, korenie a zeleninu vyhodime a z vyvaru si ponechame styri salky.
    4.
    Masko obereme od kosti a narezeme na malinke kusky.

    Finale-samotna polievka:
    Na lyzicke oleja oprazime zopar sekund zazvor a cesnak.
    Pridame vyvar, masko, kukuricu, sezamovy olej, sojovu omacku, cukor a nechame prevriet.
    Ak chceme (nemusime) v 2 Lyziciach vody rozmiesame skrob a za staleho miesania pomaly prilejeme do polievky.
    Vajicka rozmiesane v lyzici vody a prilevame na nitku do vriacej polievky.
    Nechame prejst varom a podavame ozdobene nakrajanou zelenou cibulkou .
    Dobru chut!

    Pozn.: Kludne mozeme olupat kukuricu a urobit z nej polievku.



    alebo
    Potrebujeme:


    • 2 červené papriky
    • 2 PL oleja
    • 1 najemno nakrájanú cibuľu
    • 400 g mrazenej kukurice
    • 750 ml kuracieho vývaru
    • 150 ml smotany na varenie
    • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

    [hore]Postup:


    1. Papriky umyjeme a pod grilom alebo na suchej panvici na miernom ohni opečieme, až kým sa z nich nezačne odlupovať jemná vonkajšia šupka. Často obraciame. Vložíme ich do mikroténového vrecúška, ktoré uzavrieme, aby sa vnútri udržala para. Necháme ich odložené 20 minút, potom vyberieme a olúpeme.
    2. Jednu z paprík prekrojíme, odstránime jadrovník a dužinu pokrájame na malé štvorčeky. Druhú papriku odložíme na neskôr.
    3. Do hrnca dáme olej. Osmažíme na ňom cibuľu, aby bola sklovitá a mäkká. Pridáme nakrájanú papriku a rozmrazenú kukuricu a na miernom ohni smažíme ešte 5 minút.
    4. Obsah hrnca dáme do mixéra, prilejeme kurací vývar a rozmixujeme takmer dohladka. Ak treba, kukuricu rozmixujeme po častiach.
    5. Polievku dáme do hrnca a znovu zahrejeme. Vmiešame do nej smotanu, pridáme soľ a korenie. Druhú papriku ošúpeme, pokrájame na tenké prúžky. Polovicu z nich dáme do hrnca, druhú si ponecháme na ozdobenie polievky na tanieri.
    Naposledy upravil alla66 : 30.08.09 at 12:51

    alla66 je offline (nepripojený) alla66

    Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
    našiel si recept? ak áno, daj vedieť

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    wladiq Pozri príspevok
    Moja znama raz zrobila taku dobru bielu polievku volala sa talianska kuracia polievka.Viem len nazov ale neviem recept.A v googlu som nic nenasiel.Bola tam kukurica kuracie maso. Tak neviete nahodou recept?
    Ale je , nájde sa ....ajajáááááááj .....

    http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8

    Talianska kuracia polievka

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.