tinnax Na strankach MPC je zatial asi 5 akreditovanych programov, napr.Financna gramotnost, Kurz zjazdoveho lyzovania a pod. (Je to pod nazvom akreditovane vzdelavacie programy) O ich uzitocnosti a prinose pre ucitela si kazdy sudny clovek utvori obraz sam .o)) Pokial viem, tak riaditel ani zastupca nie su povinni mat 2. atestaciu, ide len o to, ze ucitelia, ktori ju maju, mozu mat potom vyssi plat ako riaditel alebo zastupca. nespravodlive je aj to, ze doteraz na nu stacilo 10 rokov praxe a teraz treba zbierat kredity (60), mne zatial nezapasoval ziadny z uvedenych akreditovanych programov, tak neviem za co ich mam ziskat a ako dlho to bude trvat. napr. som citala, ze za 40 hodinovy vzdelavaci program, ktory odhadom moze trvat cca 6-10 mesiacov, sa udeli 10 kreditov. tymto tempom sa k poctu 60 kreditov dopracujem cca o dalsich desat rokov. takze, clovek by sa aj vzdelaval, ale kde??? a v com???
No ja som si vybral, dokonca nielen kvôli kreditom
potešilo ma, že Finančná gramotnosť bola akreditovaná medzi prvými. A ešte sa asi vrhnem na kvalifikačné štúdium na Pedagogickej fakulte, takže o 2 roky budem zasypaný kreditmi...
možno. Aj tak si myslím...chcete učiteľa atestovať? Dajte mu 2 hodiny, vylosovať tému vyučovacej hodiny a nech ju pripraví. Aj s "modernými IKT" (zámerne úvodzovky, v 21. storočí je to normálne, stále obdivujem školenia, na ktorých nám predvádzajú prezentácie ako najnovší výdobytok), aj s testom k danej téme a aj s ukážkovou hodinou. A hneď zistíme, kto za koho kope