pinkerton ona tvrdí,že to dieťa je moje.boli sme spolu viac než rok,a s mužom nespávala v jednej posteli.aspon tak mi to hovorila.ja sa nechcem vzhnuť svojich povinností,ak je to moje,ale ide mi o to aby ma neťahala po sudoch.no či to vie jej manžel,to mi nepovedala.iba to,že chce od neho odísť.preto sa aj rozhodla to dieťa nechať.aby sa od neho dostala.....o to dieťa ani tak nejde,ako o to,či nebudem doplácať ešte aj na nu kedže je bez práce.ale myslím,že to by som nemal,ked je vydatá.
Neunáhli sa v rozhodnutí, ak existuje potenciálna možnosť, že môže byť otcom dieťaťa aj manžel
Povinnosť platiť jej ako bez finančnýcj prostiedkov by mal jej bývalý manžel, ak by sa rozviedli, najviac však po dobu piatich rokov. Takže tejto povinnosti sa vyhneš.
Určenie otcovstva sa opiera o tri domnienky otcovstva, ktoré sú vyvrátiteľné:
1. domnienka otcovstva svedčiaca manželovi matky,
2. domnienka otcovstva svedčiaca mužovi, ktorý spolu s matkou súhlasne vyhlásil, že je otcom dieťaťa,
3. domnienka otcovstva svedčiaca mužovi, ktorý s matkou dieťaťa súložil v dobe rozhodnej pre narodenie dieťaťa.
Poradie uplatnenia týchto domnienok je fixné, pokiaľ sa uplatní prvá, je vylúčená aplikácia druhej až do doby, kým prvá nebude právoplatne zapretá. Ak uznajú rodičia otcovstvo podľa druhej domnienky, potom nie je možné žiadať, aby otcovstvo určil súd na základe tretej. Zmyslom týchto domnienok je stanoviť, kto bude podľa práva považovaný za otca dieťaťa, nie kto je otcom dieťaťa. Prvá domnienka sa uplatní bez ďalšieho, to znamená, že pôsobí priamo zo zákona. V prípade druhej sa vyžaduje prejav vôle otca a matky vo forme súhlasného vyhlásenia pred príslušným orgánom – známy tiež ako uznanie otcovstva. Naplnenie tretej domnienky skúma súd v sporovom konaní, ktoré je konaním o určenie rodičovstva – toto možno charakterizovať ako zistenie otcovstva.
Podľa prvej domnienky otcovstva – otcovstvo manžela matky, ak sa narodí dieťa v čase od uzavretia manželstva do uplynutia trojstého dňa po zániku manželstva alebo po jeho vyhlásení za neplatné, považuje sa za otca manžel matky. Táto domnienka svedčí manželovi matky a to nielen v prípade, ak sa dieťa narodí počas trvania manželstva (od jeho uzavretia po jeho zánik), ale aj v prípade, ak sa dieťa narodí do 300 dní po jeho zániku. Tu nie je rozhodujúce, či bolo dieťa splodené počas manželstva alebo nie.