moje
ranajkove lievance
dnes rano som si zaumienila ze si spravim lievance.ale nevedela som este,ake presne,chcela som len nieco chutne ale i zdrave na ranajky.
pozrela som si temy v porade a pozrela do chladnicky,co sa doma najde.
a tak som pokombinovala co som nasla a prihliadal som na to,aby som co najviac vyuzila racio potraviny.
no a vznikli mi vyborne,lahodne lievance,mnam....nezostalo po nich nic.ani mastny flak.
200g biely jogurt/3.6 percent tuku/
3 PL hnedeho cukru /moze byt i normalny/
stipka sody bicarbony
1 a pol salky tepleho mlieka
1/4 z kocky drozdia-rozmiesat v tom teplom mlieku
3 PL hrubo pomletych ovsennych vlociek
2 velke postruhane jablka-bez supky
nadrobno pokrajane figy - 6 kuskov/mozeme nahradit trochou hrozienok/
1 velke vajce
2 PL struhaneho kokosu
4 PL hladkej muky/lepisa by bola celozrnna,ale nemala som doma/
vsetko vymiesat a nechat postat ,kym to nenakysne.
rano bolo cesto redsie,robilo sa to velmi tazko.
zbytok som dala do chladnicky a vecer som popiekla.robilo sa uplne inak ako rano-ovela lepsie.
cesto zhustlo a este viac nakyslo a chute sa prepojili.ale i tak cesto je celkovo redsie.
je velmi jemne,vlacne,nadychane.
do rozpaleneho oleja vkladat len po 1 polievkovej lyzici,nechat okolie do chrumkava opiect a hned obratit,aj ked sa to bude roztekat,zaverecny lievanec bude napokon celistvy a pekny.a ked sa panvica dost rozpali,treba ohen zmiernit aby nam to nepriharalo.
je s tym trosku viac babracky,kym sa to spravi,hlavne to otacanie,ale chut je vyborna.nadychana,ako oblacik.
ja som si to natrela lekvarom a na to osladeny tvaroh.
ked to chcete na ranajky,zarobte si to uz vecer a bude to super.
ale vyborne boli aj studene ,take odstate.takze ja si nabuduce upeciem uz vecer,nech mam ranajky na stole hned ako sa zobudim.....