Zavrieť

Porady

Lievance a ako na ne.

Uz hodny cas sa snazim prist na neaky dobry recept na pripravu lievancov, ale aj napriek tomu ze som uz par vyskusal, tak to nebolo ono, takze ak mate neaky dobry receptik co sa tyka lievancov,sem s nim, budem velmi vdacny, a nenahnevam sa ani receptom na neake ine sladko jedla:-))
Usporiadat
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
terezamaria Pozri príspevok
Skús tieto, sú vynikajúce.

http://www.porada.sk/1154131-post931.html
Toto podľa Teba nie sú lievance? Dolky sú predsa lievance.
7 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Skús tieto, sú vynikajúce.

http://www.porada.sk/1154131-post931.html
5 0
ski555 ski555

ski555 je offline (nepripojený) ski555

400 gramov polohr. múky
1 vajce
1/2 lyžičky soli
20 gr kvasnice
mlieko podľa potreby.
Pripravím si kvások,ktorý potom zmiešam s múkou a uvedenými ingredienciami,mlieko dolievam podľa potreby a premiešam.Cesto musí byť trošku hustejšie ako na palacinky.
Nechám nakysnúť.
Dolkáreň vždy len trochu potriem olejom pri každej dolke,nenalievam,inak by boli veľmi mastné.
Ako plnka može služiť napr. slivkový lekvár,prípadne so šľahačkou,podľa chuti.
5 0
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Lievance s čokoládovo-orieškovým krémom / Nutellou/

Lievance: pol litra vlažného mlieka, tri vajcia, vanilínový cukor, 300 g hladkej múky, pol kocky droždia, jednu 2 lyžice práškového cukru,
Z ingrediencii zarobíme lievance. Ak je hmota riedka pridáme múku ak je hustá pridáme mlieko. Cesto v mise zakryjeme a necháme nakysnúť.

Plnka: čokoládovo-orieškový krém- Nutella , jahodový kompót, vaničku tvarohu, vanilínový cukor


Tvaroh vymiešame s polovicou vanilínového cukru, dvoma lyžicami práškového cukru a s kôrou z pol citróna na hladkú hmotu.

Z vykysnutého cesta vyprážame na horúcom oleji lievance. Ukladáme ich na servítku, ktorá z nich vysaje prebytočný olej a ešte horúce ich z jednej strany natierame čokoládovo- orieškovým krémom. Necháme vychladnúť.

Vymiešaný tvaroh dáme do zdobiaceho vrecka . Na stuhnutý krém – Nutellu nastriekame koliesko tvarohu. Do stredu každého kolieska dáme odkvapkanú jahodu.
5 0
maca.tt maca.tt

maca.tt je offline (nepripojený) maca.tt

verná čitatelka príspevkov porady 46 ročná ...viac
ja robievam tieto-1jogurt alebo kyslá smotana asi 250g,7lyžíc polohrubej múky,na hrot noža sodabikarbona,1 vajce,1vanilkový cukor,ja ešte pridávam strúhané jablko.
4 0
Tamila Tamila

Tamila je offline (nepripojený) Tamila

maca.tt Pozri príspevok
ja robievam tieto-1jogurt alebo kyslá smotana asi 250g,7lyžíc polohrubej múky,na hrot noža sodabikarbona,1 vajce,1vanilkový cukor,ja ešte pridávam strúhané jablko.
Robím tie isté. Jablko nedávam. Dva lievance zlepiť džemom alebo nejaké ovocie a navrch lyžičku ovocného jogurtu.
4 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
peter261504 Pozri príspevok
Uz hodny cas sa snazim prist na neaky dobry recept na pripravu lievancov, ale aj napriek tomu ze som uz par vyskusal, tak to nebolo ono, takze ak mate neaky dobry receptik co sa tyka lievancov,sem s nim, budem velmi vdacny, a nenahnevam sa ani receptom na neake ine sladko jedla:-))
....a vyhľadávač si použil? http://www.porada.sk/t19793-lievance.html

http://www.porada.sk/t3028-recepty-sladke.html
http://www.porada.sk/t10082-chcela-som.html
http://www.porada.sk/t26499-jednoducha-priprava.html
http://www.porada.sk/t32012-sladke-jedla.html
http://www.porada.sk/t96697-nieco-sladke.html
http://www.porada.sk/t51045-recepty-sladke.html
Naposledy upravil alla66 : 05.04.10 at 00:04
4 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
1 jogurt, 1 šálka špaldovej múky, 2bielka, štvrť čl. soli, 1PL hnedého cukru, 1 čl sody bikarbony, doriedim vodou. Vymiešam ponorným mixérom a nechám postáť polhod v chladničke. Nabudúce skúsim doriediť strúhanými jablkami miesto vody. Vďaka za tip.
4 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

pridam moj overeny recept.

Lievance šup-šup.
3 dl mlieka
3 dl hladkej múky
3 dl na hrubo na-strúhaných jabĺk
3 k.l cukru
3 K.L. prašok do pečiva
1 cele vajce.
Všetko premiešať a po 15 min. robit lievance.
Zlepovať džemom.
3 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

moje ranajkove lievance

dnes rano som si zaumienila ze si spravim lievance.ale nevedela som este,ake presne,chcela som len nieco chutne ale i zdrave na ranajky.
pozrela som si temy v porade a pozrela do chladnicky,co sa doma najde.
a tak som pokombinovala co som nasla a prihliadal som na to,aby som co najviac vyuzila racio potraviny.
no a vznikli mi vyborne,lahodne lievance,mnam....nezostalo po nich nic.ani mastny flak.

200g biely jogurt/3.6 percent tuku/
3 PL hnedeho cukru /moze byt i normalny/
stipka sody bicarbony
1 a pol salky tepleho mlieka
1/4 z kocky drozdia-rozmiesat v tom teplom mlieku
3 PL hrubo pomletych ovsennych vlociek
2 velke postruhane jablka-bez supky
nadrobno pokrajane figy - 6 kuskov/mozeme nahradit trochou hrozienok/
1 velke vajce
2 PL struhaneho kokosu
4 PL hladkej muky/lepisa by bola celozrnna,ale nemala som doma/

vsetko vymiesat a nechat postat ,kym to nenakysne.
rano bolo cesto redsie,robilo sa to velmi tazko.
zbytok som dala do chladnicky a vecer som popiekla.robilo sa uplne inak ako rano-ovela lepsie.
cesto zhustlo a este viac nakyslo a chute sa prepojili.ale i tak cesto je celkovo redsie.
je velmi jemne,vlacne,nadychane.
do rozpaleneho oleja vkladat len po 1 polievkovej lyzici,nechat okolie do chrumkava opiect a hned obratit,aj ked sa to bude roztekat,zaverecny lievanec bude napokon celistvy a pekny.a ked sa panvica dost rozpali,treba ohen zmiernit aby nam to nepriharalo.
je s tym trosku viac babracky,kym sa to spravi,hlavne to otacanie,ale chut je vyborna.nadychana,ako oblacik.
ja som si to natrela lekvarom a na to osladeny tvaroh.
ked to chcete na ranajky,zarobte si to uz vecer a bude to super.
ale vyborne boli aj studene ,take odstate.takze ja si nabuduce upeciem uz vecer,nech mam ranajky na stole hned ako sa zobudim.....
3 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Dolky a lievance sú dva rôzne pojmy:
1. lievance sa robia na panvici zvanej "lievanečník" so 4-5 miestečkami na lievanec.
2. Pravé dolky sú na Záhorí iné: sú z hustého kysnutého cesta (bez tuku) a pečú sa na platni ako lokše. Urobí sa ich obrovské množstvo do zásoby a potom sa na etapy podľa počtu stravníkov hádžu do vriacej osladenej vody zmäknúť. Polejú sa trochu mliekom, omastia, osladia medom a dá sa stráášne veľa maku. Musia byť od maku čierne. Jedia sa zo spoločnej obrovskej misy - ako ináč: deti rukami a dospelí si ich napichávajú spôsobne na vidličku. Toto sú záhorácke dolky. Kopec Záhorákov vyzerá ako keby nemali zuby, ale to je omyl: oni ich majú, len obedovali makové dolky.
2 0
rdb rdb

rdb je offline (nepripojený) rdb

Takze jeden nas rodinny recept na najlepsei lievance
http://baranek.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=71698
2 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

neviem kde to mam napisat,ale hodi sa to aj k tejto teme.

vidim totiz,ze casto pouzivate nutelu.
vyskusajte novinku na trhu,neviem vsak ci uz je aj na Slovensku.vola sa to
PHILADEPHIA-MILKA a je to vyborne.je to syr v okruhöom nizkom kelimku.ktory uz urcite poznate,ale je cokoladovy,vyborny.od nutely ma tu vyhodu,ze nie je taky mastny a tazky,presladeny.je osviezujuci,chuti vyborne aj na bielom pecive.
vyskusajte,neobanujete.
tu v Rakusku som kupila v akcii po 1,19 ale myslim ze normalne stoji cca 1,50-este kuknem.
2 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
peter261504 Pozri príspevok
Uz hodny cas sa snazim prist na neaky dobry recept na pripravu lievancov, ale aj napriek tomu ze som uz par vyskusal, tak to nebolo ono, takze ak mate neaky dobry receptik co sa tyka lievancov,sem s nim, budem velmi vdacny, a nenahnevam sa ani receptom na neake ine sladko jedla:-))
[QUOTE=peter261504;1363461]
alla66 Pozri príspevok
....a vyhľadávač si použil?

páni moji, receptov a receptov, ale ziadne lievance a dakujem za radu, pouzil som aj vyhladavac
Lievance máš v prvom odkaze,http://www.porada.sk/t19793-lievance.html zvyšok sú sladké jedlá
1 0
anilah anilah

anilah je offline (nepripojený) anilah

Ja robim ako Ubka,len na zakvase a pridavam tvaroh.
1 0
58vlasta 58vlasta

58vlasta je offline (nepripojený) 58vlasta

Iná forma sladkých jedál: zostala mi zemiaková kaša - pre jedného veľa, pre dvoch málo. Tak som pridala do nej 1 vajce, hrubej múky podľa potreby a vymiesila som cesto na šúľance, ale som ho vyvaľkala, pokrájala radielkom na rezance a iné tvary/ nechcelo sa mi šúľať/, uvarila, poliala roztopeným maslom, pridala nutelu, mńam...
0 0
peter261504 peter261504

peter261504 je offline (nepripojený) peter261504

[QUOTE=alla66;1363177]....a vyhľadávač si použil?

páni moji, receptov a receptov, ale ziadne lievance a dakujem za radu, pouzil som aj vyhladavac
0 0
peter261504 peter261504

peter261504 je offline (nepripojený) peter261504

maca.tt Pozri príspevok
ja robievam tieto-1jogurt alebo kyslá smotana asi 250g,7lyžíc polohrubej múky,na hrot noža sodabikarbona,1 vajce,1vanilkový cukor,ja ešte pridávam strúhané jablko.
tak tento recept si urcite urobim
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

pridam moj overeny recept.

Lievance šup-šup.
3 dl mlieka
3 dl hladkej múky
3 dl na hrubo na-strúhaných jabĺk
3 k.l cukru
3 K.L. prašok do pečiva
1 cele vajce.
Všetko premiešať a po 15 min. robit lievance.
Zlepovať džemom.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať