Zavrieť

Porady

Usporiadat
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Nemohlo, na obrázku nie sú jahody
0 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

na obrázku ,na tom prvom reze to vyzerá,akoby bolo cesto dvojfarebné,čiže nie len kakaové...
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
tenké, ako oplátka
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
toto som sa dočítala ...ale ako zistíte , plnka by sedela, cesto nie...tak pátrať ďalej, lebo cesto vyzerá zaujímavo!
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:
4 vajcia,
20 g práš. cukru,
200 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
100 ml mlieka,
100 ml oleja,
1 vanilkový cukor

Krém:
1 l mlieka,
3 bal. pudingu Zlatý klas,
6 PL cukru,
750 ml kyslej pochúťkovej smotany,
čučoriedkový džem,
zavárané čučoriedky,
2 vrecúška želatíny.

POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a postupne sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva, Cesto vylejeme na plech vystlaný mastným papierom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 15 min.
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Keď vychladne vmiešame do nej kyslú smotanu a zmes dobre zmixujeme a nakoniec pridáme čučoriedkový džem. Podľa návodu si pripravíme želatínu. Ja som miesto vody pridala šťavu z čučoriedok.
Vychladnuté cesto natrieme džemom a pripravenou plnkou. Čučoriedky necháme odkvapkať a nimi posypeme plnku. Nakoniec celý povrch polejeme želatínou. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.

Upečené cesto potrieme džemom.

Uvaríme si krém zo Zlatých klasov

Do vychladnutého krému pridáme kyslú smotanu.

poriadne rozmixujeme

pridáme čučoriedkový džem

rozmixujeme

vylejeme na upečené cesto, ktoré sme potreli džemom

krém rozotrieme

posypeme odkvapkanými čučoriedkami

pripravíme si želatínu podľa návodu, ja som miesto vody pridala šťavu z ovocia

koláčik posypaný ovocím

povrch polejeme želatínou

a toto je hotový koláčik VEEEEEEEEEEEĽMI CHUTNÝ!!!
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
a v príspevku 10 je čo?
0 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

Mne to pripadá tak, že spodok je linecké cesto, na ňom je náplň s orechami a tvarohom a na tom všetkom je krém a želatina ako to popisuje Erzet v príspevku č.10
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Počkáme si na preklad osky
0 0
monspa monspa

monspa je offline (nepripojený) monspa

A čo tak vyskúšať kúpiť v Tescu, ochutnávať a zisťovať, čo to obsahuje? Čím zložitejší zákusok, tým dlhšie ochutnávanie.
2 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Robert sorry, po príspevok 10 som nedošla....
ale aspoň som to potvrdila....
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ja by som uvitala,keby sa ozval niekto,kto tieto rezy uz jedol-ako chutia.lebo darmo tu prilozim recepty,ked neviem,z coho kolac ma byt-alebo pozrite zlozenie na tom tescovom,nech viem,co mam konkretnejsie hladat.
aj tu roladu co som prilozila ,som nasla pod nazvom negrita-a zodpovedala by aj obrazku-ak by sme miesto jahod pouzili ceresne alebo cucoriedky,a poliali to zelatinou....samozrejme ako rez na plechu.bez stacania.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
osky Pozri príspevok
ja by som uvitala,keby sa ozval niekto,kto tieto rezy uz jedol-ako chutia.lebo darmo tu prilozim recepty,ked neviem,z coho kolac ma byt-alebo pozrite zlozenie na tom tescovom,nech viem,co mam konkretnejsie hladat.
aj tu roladu co som prilozila ,som nasla pod nazvom negrita-a zodpovedala by aj obrazku-ak by sme miesto jahod pouzili ceresne alebo cucoriedky,a poliali to zelatinou....samozrejme ako rez na plechu.bez stacania.
Zajtra idem kvôli Vám do Tesca a rozoberiem ho na cucky, nie cecky.
1 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
No, nejako si sa tam zabudol a my tu uz horime od nedockavosti.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Tu som niečo našla http://www.mimibazar.sk/recept.php?i...r=1&user=86546 , ale cesto nebude "ono". Na obrázku vyzerá cesto mramorové. Ja som ešte ten koláčik nejedla. Ako vlastne chutí to cesto? Mne trochu pripomína karamelové. Už ho vôbec niekto jedol, kto do témy prispieva? Skúste "zapnúť" chuťové poháriky, čo v tom ceste vlastne môže byť.

Dopĺňam:
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=21979
Naposledy upravil Marína : 04.09.10 at 14:30
0 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

erzet Pozri príspevok
Nepodobá sa toto na Negritta rez?

Marínka tieto už aj Erzet pridal
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Sorry, nevšimla som si. Skúste pozrieť tie z labužníka, zdajú sa byť dobré, ak už nie sú presne také ako v Tescu.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Negritta rez som zjedol, pretože som zabudol načo som ho kupoval.
Nie.
Nedá sa to identifikovať. Cesto je len spodný, tenký plát (čokoládovo-mletoorechový). Na tom je plnka. Plnka taká, že sú tam pokrájané na kúsky rôzne cestá, bledé, tmavé, aj orechy som tam cítil, poliate asi rumom, vymačkané a nakladané na cesto. Na tom asi tvaroh. Navrchu je želatína s čučoriedkami. No myslel som, že budem múdrejší.
IMG_4516.jpg  
3 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

A aj to stálo za toľke zisťovanie? Aký bol?
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
dobrý, kúpil som si na výskum dva, pomýlili sa a naúčtovali mi jeden.
0 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

ježiš ty máš šťastie...to sa mne nestane
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

no,vidim,ze sa k tomu tazko dopatrame.ale pridavam dalsi recept ,ktory som nasla na zahranicnych strankach pod nazvom:

torta negritta.
200g prask.cukru
225 g muky/nie je napisane akej..../
2 zltky
120 kubickych centimetrov oleja/napisala som to doslovne,lebo neviem ci su to centilitre...????/
120 kubickych centimetrov vlaznej vody
2 bielka
1 prasok do peciva

1 salka slahackovej smotany
30g horkej cokolady
karamel
drobne cokoladove cukricky
koktejlove ceresne

150 g cukru zmiesat s mukou,kakaom-pridat zltky,olej,vodu a prasok do peciva-dobre vyslahat.
v inej nadobe vyslat bielka na sneh-pridat zvysok cukru a este na pevno doslahat.
sneh zamiesame opatrne do cesta a nalejeme to na vymastenej a mukou vysypanej formy.
pecieme asi 35 min.vo vyhriatej rure.
este trochu teplu tortu poliat kombinaciou karamelu a kakaa
/karamel si pripravit klasicky-spustenim a palenim cukru,do toho pridat kakao a trosku mlieka/.
boky torty osypat drobnymi cokoladovymi cukrickami a vrch poliat este cokoladou.
po stuhnuti nastriekat na vrch slahacku a oblozit kokteilovymi ceresnickami.

P.s.viem ze sa to nepodoba na to co hladate.prikladam len recepty s rovnakym nazvom.co uz....
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať