toto som sa dočítala ...ale ako zistíte , plnka by sedela, cesto nie...tak pátrať ďalej, lebo cesto vyzerá zaujímavo!
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:
4 vajcia,
20 g práš. cukru,
200 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
100 ml mlieka,
100 ml oleja,
1 vanilkový cukor
Krém:
1 l mlieka,
3 bal. pudingu Zlatý klas,
6 PL cukru,
750 ml kyslej pochúťkovej smotany,
čučoriedkový džem,
zavárané čučoriedky,
2 vrecúška želatíny.
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a postupne sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva, Cesto vylejeme na plech vystlaný mastným papierom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 15 min.
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Keď vychladne vmiešame do nej kyslú smotanu a zmes dobre zmixujeme a nakoniec pridáme čučoriedkový džem. Podľa návodu si pripravíme želatínu. Ja som miesto vody pridala šťavu z čučoriedok.
Vychladnuté cesto natrieme džemom a pripravenou plnkou. Čučoriedky necháme odkvapkať a nimi posypeme plnku. Nakoniec celý povrch polejeme želatínou. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
Upečené cesto potrieme džemom.
Uvaríme si krém zo Zlatých klasov
Do vychladnutého krému pridáme kyslú smotanu.
poriadne rozmixujeme
pridáme čučoriedkový džem
rozmixujeme
vylejeme na upečené cesto, ktoré sme potreli džemom
krém rozotrieme
posypeme odkvapkanými čučoriedkami
pripravíme si želatínu podľa návodu, ja som miesto vody pridala šťavu z ovocia
koláčik posypaný ovocím
povrch polejeme želatínou
a toto je hotový koláčik VEEEEEEEEEEEĽMI CHUTNÝ!!!