Zavrieť

Porady

Obcerstvenie - Dvaja vs. traja ludia v stanku

Dobry den ludia. Otvaram s priatelkou pojazdne obcerstvenie (jedlo + alko/nealko). Mam ziadost na hygiene no problem je v tom ze vyzaduju minimalne troch ludi v stanku. Jeden na pripravu jedla, druhy co kasuje (plus capuje) a treti co vydava jedlo. Nepoznate nahodou nejaky sposob ako robit cely tento proces legalne o dvoch ludoch? Vsetko mam poriadku aj prevadzkovo sanitacny poriadok atd. len toto ma dost zaskocilo, ved bezne som videl ako napr. trdelnik jedna pani aj vyraba aj predava aj kasuje. Dakujem za kazdu radu
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Toto im ukáž ..kde je požiadavka aby tam pracovali 3 ludia.

    MINIMÁLNE POŽIADAVKY NA PREDAJNE POTRAVÍN ( Výnos MP SR a MZ SR z 12. apríla 2006 č. 28167/2007 – OL, ktorým sa vydáva hlava PK SR upravujúca všeobecné požiadavky na konštrukciu, usporiadanie a vybavenie potravinárskych prevádzkarní a niektoré osobitné požiadavky na výrobu a predaj tradičných potravín a na priame dodávanie malého množstva potravín )

     prívod tečúcej teplej vody zohriatej najmenej na 45°C

     prívod tečúcej studenej pitnej vody

     nádoby na odpad na mieste s pevným povrchom, aby sa dalo udržiavať v čistote

     priestory na osobnú hygienu zamestnancov – záchody
     stavebne a prevádzkovo oddelená od bytových priestorov, pričom svetlá výška miestností predajne musí byť najmenej 2,6 m


     vstup do predajne sa musí prevádzkovo oddeliť pre príjem potravín a vstup pre zákazníkov

     sklady sa môžu nahradiť chladničkami a mrazničkami

     lahôdkarenské výrobky a nebalené cukrárske výrobky sa musia oddelene umiestniť a musí byť zabezpečené chladenie

    http://www.podnikam.sk/spravodajstvo...0&k=Prevádzka firmy
    Naposledy upravil Danielle369 : 31.05.10 at 17:04

    wegamizi je offline (nepripojený) wegamizi

    wegamizi
    Z tejto oblasti nemam skusenosti, ale chcem ti povedat, ake mam ja skusenosti s hygienou, mozno ta nieco napadne.
    Pri otvarani prevadzky mali pripomienky, ze mame male okienko, tak svetelnost sme vyriesili pridanim ziariviek. Potom, ze voda, ktora je k dispozicii, nie je pitna, tak sme to vyriesili automatom na vodu. Dohodli sme sa. Takze ja by som sa na tvojom mieste opytala, ake su prijatelne moznosti riesenia, aby prevadzka ti mohla fungovat z dvomi ludmi, kde sa da praca a hygieny pekne od seba oddelit. Jeden pripravuje, jeden kešuje. Chodim vela na akcie, kde su stanky, ale povacsine jeden-dvaja ludia. A este by som sa opytala, podla akeho ustanovenia takto postupuju, nech si to mozes prestudovat. Ved nie sme roboti, co vsetko ovladame a vieme. Myslim, ze s hygienou v urcitych medziach je vsetko na dohode, chces pracovat, tak nech sa snazia aj oni ti to ulahcit.

    Obcerstvenie - Dvaja vs. traja ludia v stanku

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.