Zavrieť

Porady

Višňový sirup

Nájde niekto nejaký dobrý receptík na višňový sirup? taký mňam aby bol Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

    logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac zdenka131
    Višňový sirup

    Na 1 kg vylisovanej šťavy z višní pridáme 1,50 kg cukru, 10 g kyseliny citrónovej

    Vylisovanú šťavu z višní necháme niekoľko hodín stáť, aby sa na dne usadili hrubšie kaly a nečistoty, pripadne ju prefiltrujeme cez gázu.

    Odmerane množstvo čistej ovocnej stavy rýchlo zahrejeme na teplotu 90 až 100 stupňov C , nečistoty vo forme peny odstránime dierkovanou varechou.
    Pridáme cukor a za stáleho miešania necháme rozpustiť.

    Po pridaní cukru šťava už nesmie dlho vrieť, aby hotový sirup nenadobudol varnú príchuť!

    Po rozpustení cukru pridáme kyselinu citrónovú.

    Hlasovalo 5 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    miramax1, Mária27, Anja111, babka - ježibabka, truch
    5
    babka - ježibabka
    Keďže je ovocná sezóna pridávam tiež nejaké recepty na sirupy. Ja som dlhé roky robila okrem iného ovocia aj z višní podľa prvého receptu, takže ten mám odskúšaný.
    osky najde sa tu dakto kto to prekopci do pdf?vdaka
    maped vďaka za receptíky-vyskúšam

    durisovad je offline (nepripojený) durisovad

    uctovnicka na dochodku durisovad
    Ja som sice este visnovy sirup nerobila, ale robila som vlani ceresnovy. Ceresne som dala do parneho hrnca /trojity hrniec-na spodlu voda, v strede nadoba na stavu, na vrchu ovocie/, do stavy som pridala asi 30 % vody a na liter takto ziskanej stavy lyzicku kyseliny citronovej a kilo cukru. Nevarila som, len som rozmiesala, aby sa cukor rozpustil. Nakoniec som pridala na spicku noza kyseliny sorbovej, aby sa sirup nekazil. Bol dobry, ale malinovemu sa nevyrovnal.

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    Niekoľko višňových skvostov

    Bertin višňový sirup

    100ks višní, 60 ks listov, 1 liter vody. 1,1 kg cukru, kyselina citrónová ½ čajovej lyžičky /môže byť aj bez kc/
    Postup
    Do litra vody pridáme višne, višňové listy, varíme 15-20 minút / višne musia zafarbiť vodu/. Odvar necháme vyhladnúť , scedíme, pridáme cukor a privedieme do varu. Varíme 15 minút, premiešavame, odoberáme penu, 4 minúty pred dovarením pridáme kyselinu. Teplý sirup lejeme do fliaš, necháme zakryté vychladnúť. Pred uložením fľaše utrieme vlhkou utierkou.

    Višňový sirup
    1 kg višni, 0,7 kg cukru, 20 ks višňových listov, 0,25 l vody
    Postup
    Višne umyjeme, odkôstkujeme, a zomelieme na odšťavovacom mlynčeku / alebo vyžmýkame cez niekoľko vrstiev gázy, zostatok použijeme na kompót/. Do šťavy pridáme cukor, miešame do rozpustenie, odstavíme. Umyté listy višne varíme po zovretí 5 minút. Scedený odvar pridáme k šťave, dáme variť pri miernej teplote. Po zovretí stíšime na minimum. Varíme do želanej hustoty. Horúce nalievame do fliaš, zakryté necháme vychladnúť.
    Višňový sirup s listami
    400 g višňových listov, 1 l vody, 1 kg cukru, 2 čajové lyžičky kyseliny. ½ čajovej lyžičky červenej potravinárskej farby
    Postup
    Umyté višňové listy varíme 4-5 minút /pri dlhšom varení sirup získa trpkú a horkastú chuť/, odstavíme a zakryté necháme vychladnúť.
    Po 25-30 minútach odvar scedíme, pridáme cukor a varíme do potrebnej hustoty /kvapneme na tanier, kvapka sa nesmie rozliať/. 3-4 minúty pred dovarením pridáme kyselinu a potravinársku farbu.
    Horúci sirup dáme do fliaš, pevne zakryjeme a necháme vychladnúť. Pre uložením utrieme vlhkou utierkou.

    Sirup z višňových listov

    Plnú hrsť čerstvých višňových listov /najlepšie na jar/ 1,25 l vody /5pohárov/, 1 kg cukru, 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej, štipka červeného farbiva.
    Listy dôkladne umyjeme, zalejeme studenou vodou a privedieme niekoľko razy do varu /vždy musíme odtiahnuť/ pretože dlhšie vrenie môže pokaziť chuť. Šťavu scedíme a znovu varíme s cukrom a varíme do hustoty rozpusteného masla. Vtedy pridáme rozdrvenú čajovú lyžičku kyseliny, zovrieme a pred odložením pridáme štipku farbiva. Plníme, zakryté necháme vychladnúť.
    Odvar z listov sa pije pri chudokrvnosti a nadmernej plynatosti

    Pre milovníkov tekutého ovocia
    Dedkov likér s višní a višňovými listami - „Felixovka"
    50 ks višní, 200 ks višňových listov, 1 l vody
    Višne spolu s listami varíme na miernom ohni 15 minút. Odvar vytlačíme /vyžmýkame/ z listov a scedíme.
    Pridáme 1,5 kg cukru, 1,5 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej /alebo šťavu z limetky/. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Po vychladnutí pridáme 1 liter vodky

    Sirup z čiernych ríbezlí a listov

    100 kusov väčších listov z čiernych ríbezlí
    1 kg čiernych ríbezlí
    5 litrov vody
    5 kg cukru

    Postup
    - 1 kg čiernych ríbezlí a 5 litrov vody varíme od bodu varu 1 hodinu.
    - Potom scedíme a pridáme 5kg kryštálového cukru, 10 čajových lyžíc kyseliny citrónovej a varíme ešte 10 minút.
    - Horúce nalievame do fliaš a necháme prikryté do druhého dňa.
    Naposledy upravil viktorviktor : 13.06.14 at 14:35

    Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

    Oliwa
    Nepoznáte niekto recept na višňový sirup, ktorý je iný tým, že spolu s celými višňami sa chvíľu varia aj umyté listy? Tie mu dodávajú zvláštnu príchuť. Višne sa varením samy pekne oddelia od kôstok. Robila som ho veľmi dávno /recept som mala od bývalej kolegyne, ale stratil sa mi a pomer ovocia, listov, vody a cukru si už nepamätám/. Gúglim, gúglim, ale zatiaľ som všade našla len klasiku - bez tých listov...

    Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

    Oliwa
    Posúvam... a čakám, či sa nááááhodou nájde niekto, kto ten recept mááááá...
    babka - ježibabka
    Sirup z višní a listov nepoznám, ale už veľmi dávno som dostala recept na sirup z čiernych ríbezlí s listami. Možno 2 - 3 krát som ho robila. Čo tak prispôsobiť ho podľa svojho na višňový?

    Ríbezľový sirup.
    3 dcl čiernych ríbezlí (pomačkať), 200 listov, 3 l vody variť 10 minút. Precediť, pridať 3 kg kryštálového cukru, 3 lyžice kyseliny citrónovej. Variť znova 10 minút a dať do fliaš.

    Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

    Oliwa
    Babi, ďakujem... Asi skúsim, len neviem, či po dnešnej nočnej búrke niečo z višní na strome ešte zostalo... Ale tých listov sa mi vidí nejako veľa, či...? Nemá to byť o jednu nulu menej?
    babka - ježibabka Tak to mám v písanke. A už je to dobre vyše 10 rokov, tak si nepamätám. Trhaj malé a bude to akurát.
    babka - ježibabka


    osky

    2 Days Ago #14321najde sa tu dakto kto to prekopci do pdf?vdaka

    Neviem, či sa mi to podarí, ale iba sa niečo učím. Tak až to nebude ono, ospravedlňujem sa.
    Tuším som to urobila.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.