Dobrý deň,
chcel by som sa Vás opytať, či niekto z Vás nemá skusenosť ako postupovať pri požadovaní vrátenia zálohy od realitnej kancelárie ktorá nezvládla svoju elementárnu úlohu.
Asi pred rokom a pol moja sestra s priateľom zaplatili realitke
Immobilien Group GmbH (
www.byvanie.at) zálohu za stavbu bytu (taka 3pos. bytovka) v Nickelsdorfe. Zo začiatku to vyzeralo veľmi sľubne a dokonca sa v relatívne krátkom čase na pozemku objavila betónová doska. Mysleli si, že sa začalo stavať. Lenže stavebný ruch utichol a dlhú dobu sa nič nedialo. Po roku
realitna kancelária priznala že stavať nemôžu, lebo
pozemky na ktorých mala stavba stáť nie su vysporiadané a ponúkli sestre bývanie v inej lokalite/inom meste.
Odvtedy sa sestra snaží získať od realitky zálohu naspať, no realitka sa stále len vyhovára a peniaze nechce pustit. Napríklad včera sa sestra dozvedela že celá kancelária má dovolenku a preto to nikto další mesiac riešit nebude. Príde mi to ako obyčajna výhovorka.
Keďže nešlo o malu zálohu (3300 eur), nemienim to nechať len tak.
Poprosím Vás o akúkoľvek radu alebo správne nasmerovanie ohľadom úspešneho vymoženia vložených peňazí. Určite aj v Rakúsku existuje nejaký dohľad nad realitným trhom, alebo sa mýlim ?
(Prosím ospravedlnite ma ak som túto žiadosť o radu pridal do zlej témy.)
Jozefino888