BABIČČINY KRÉMEŠE
28 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 lžička
jedlé sody nebo prášku do pečiva, 5dkg rozpuštěné Hery
nebo másla, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 1 lžíce tekutého medu,
špetička soli.
KRÉM :
1L mléka, 3 vanilkové pudingy, 25 dkg Hery nebo másla,
4 žloutky, 15-20 dkg cukru.
Dále 2 -3 smetany ke šlehání, moučkový cukr na
posypání.
Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a
na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i
toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce. Těsto si
rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech
plechu. Placky pečeme na obrácené straně vymazaného a
vysypaného plechu - těsto na něj přeneseme pomocí válečku.
Upečeme dorůžova.
KRÉM : v troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před
bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme změklý
tuk - měl by mít pokojovou teplotu.
Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou
medovou plackou. Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.