Zavrieť

Porady

Výroba jedál DOMA/živnosť

Dobrý deň.
Mám pár otázok, na ktoré neviem odpoveď.

-Chcel by som ako živnostník začať podnikať v oblasti gastro,
A to tým spôsobom, že by som pripravoval zo začiatku jedlá na svojom sporáku a sám ich taktiež rozvážal.

-Chcem Vás poprosiť o radu, či nejaké skúsenosti ak ste to už napríklad niekto skúšali.

-Či je nutné na takúto živnosť nejaký hygienický certifikát,
-Či musím mať zavedenú pokladňu, aby som mohol viesť evidenciu atď.

Je tento nápad realizovateľný a ak áno, čo všetko obnáša.


Ďakujem vopred za vaše rady a názory.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    danushka je offline (nepripojený) danushka

    danushka
    Rollka Pozri príspevok
    Nejde o firmu ale o zivnost, a skus odpovedat na celu zalezitost.
    Dakujem
    Skús si logicky odpovedať sám

    Máš u seba vhodné priestory, ktoré by zodpovedali hygienickým predpisom, ktoré by boli mimo obydlia rodiny?


    Či si to myslel tak, že doma vo svojej kuchyni niečo uvaríš za účelom predaja a presne po tejto kuchyni sa bude motať Tvoja manželka, deti, svokrovci, pes s mačkou?

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    Okrem otázok okolo HACCP by som ešte uvažoval nad ekonomikou tejto činnosti.

    adam je offline (nepripojený) adam

    adam
    Myslím, že hygiena by Ti v bytových priestoroch typ takejto prevádzky neschválila.

    Braňo je offline (nepripojený) Braňo

    Braňo
    Okrem toho, že by si nesplnil hygienické požiadavky - určite by bola aj pokladnica v prípade platieb cash - aj príjem gastro lístkov.

    Výroba jedál DOMA/živnosť

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.