Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
skončil som hotelovu akadémiu...v čom sa podľa vás dnes oplatí podnikať...samozrejme bez nejakých obrovských investicií...Ďakujem
no keďže končíš hotelovú akadémiu, predpokladám, že si ešte dosť mladý, neskúsený, bez peňazí a záväzkov...na to aby si sa vedel udržať v podnikateľskom koloči...
takže keďže ide letná seźona byť na tvojom mieste našiel by som si zamestnanie v nejakom prímorskom letovisku kde by sa dali zarobiť slušné peniaze, zbieral skúsenosti 4-5 rokov, šetril peniaze... a keď by som sa po piatich rokoch vrátil ostrieľaný skúsenosťami s plnými vreckami peňazí otvoril by som si reštauráciu..
Všimol som si ináč, že veľa hotelákov má také naivné predstavy, že po škole si otvoria reštauráciu. Veľa z nich sa nakoniec neuchytí ani v gastronómii, lebo sa im nechce robiť a vydržať v praxi niekde zamestnaný... nakoniec končia ako roboši niekde vo fabrike...
ale nooooo... toto nie je problém len hotelákov... nám napr. na obchodnej akadémií vymývali mozgy ako budeme mať po mature firmy, živnosti, a ak nie to tak sa o nás zamestnávatelia potrhajú a zarobíme 3x toľko ako učitelia, ktorí nás toto všetko naučili...
pravda je však taká, že záleží od človeka a jeho vôli čo chce dokázať, a nie od toho akú má školu...
každý sme raz nejako začínali a museli si niečim preskákať...
...dan, však keď mu tu pekne polopatisticky vysvetlíme a vyriešime, ako a v čom podnikať, aby sa mu euráčky len tak sypali, možno nás vezme na milosť a prestane sa tak hlúpo vypytovať...
...bez investicii asi tazko. Da sa spostredkovatelska cinnost, ale to chce minimalne dobre kontakty. Hotelova akademia je super vec ale chce to aspon dva roky praxe a potom sa daju zarobit pekne peniazky aj bez podnikania
Evidentne chceš rýchlo zarobiť a nevieš a nechceš nič robiť.
Všimol som si ináč, že veľa hotelákov má také naivné predstavy, že po škole si otvoria reštauráciu. Veľa z nich sa nakoniec neuchytí ani v gastronómii, lebo sa im nechce robiť a vydržať v praxi niekde zamestnaný... nakoniec končia ako roboši niekde vo fabrike...